39

До 31

преди 2 години

Разбира се, че родителите ще получат болничен независимост от това, че са с отрицателен тест. Болничния се издава за прекарана карантина. Но ви е по-лесно да говорите глупости вместо да проверите. Типично за всички конспиратори!!

38

м,да

преди 2 години

Задължително присъствено! А, заради париците от ЕС, ще трябва и тестване...

37

Оруел

преди 2 години

Нещо се губя в НовГовора. Не ми стана ясно- заявили ли са- или са били принудени да го заявят? Моля независимите журналисти да превеждат, -поне в началото, докато НовГовор се поутвърди.

36

един

преди 2 години

Много ясно, че нито учители, нито родители искат тестове. Учителите искат да си върви онлайн преподаване. Родителите ги е страх, че при позитивен тест на детето трябва да бъдат под карантина

35

Анонимен

преди 2 години

Тестовете за български деца, наред с децата за другите страни, разбира се, са предвидени от 2018-та година още. Преди още да има Ковид, е написано: ковид тестове за деца - България. Отворете си очите и не допускайте тия да припарят до децата Ви! Търсете инфо и по чужжди форуми и страници. Има. За вече ваксинирани деца. Господ да ги съди тези марионетки!

34

Stoyanov

преди 2 години

И триете коментари , защо така? Защото попитах че още нямаше решение от родителите дали искат тест , а тестовите вече са поръчани, платени и доставени а?

33

Stoyanov

преди 2 години

91% са съгласни децата им да учат присъствено, дайте % на тия който не желаят тестовете. Това че са съгласни децата да учат не значи че са съгласни с теста. Никъде не споменавате колко % не са съгласни с тестовете, защото не ви е угодно нали?

32

Анонимен

преди 2 години

91% от родителите на деца от 1-ви до 4-ти клас в 119-о СУ "Акад. Михаил Арнаудов" са заявили желание обучението да се провежда присъствено. Това съобщи пред Радио София Дияна Стаматова

31

Darth shadow

преди 2 години

91% ботове са се съгласили на тестове, нито един разумен родител не би го направил..

30

И аз

преди 2 години

Също подкрепям присъственото обучение.

29

Анонимен

преди 2 години

Объркаха децата с това предварително тестване,кой го измисли,като страх за всички,че някои по оплакващи се от грип и ходещи често на проверка при доктора за освидетелстване много зачестили за справки болнични за почивка да представят да нямат непресъствени часове да извиняват по семейни домашни причини,че поведение да спазват с промени за среда,а записани при доктора за пари на преглед да ги прегледа,ако не към родителски вноски то самостоятелни за паника,че щели други по класове да ги заразят.

28

Анонимен

преди 2 години

И ако даде положителен тест отива на ПСР за потвърждение...след това карантина на родителите и класа.Кой ще плаща на родителите да стоят в къщи при положение че те са с отрицателни тестове и няма да получат болничен.Или единият взима болничен за гледане на дете а другия отпуск ако има останал защото е края на годината и всеки го е ползвал...дали за почивка или друго.Примерно 25 деца в къщи ако нямат брат или сестра...и двама родители...Пълен майтап

27

Анонимен

преди 2 години

Като се разболеят учителите и отсъстват по 2-3 седмици ( не дай си боже някой да почине), ще ви питам пак. Образователен процес, та дрънка ( замествания от родители, психолози, ресурсни учители до откат). Явно предпочитате накъсан образователен процес - тоест, учениците да не учат материала си, а просто да са на училище, на занималня. Ама нали всички са компетентни.... Нарушеното общуване с връстниците и дългите часове пред компютъра са малкото зло, повярвайте ми.

26

Анонимен

преди 2 години

През изминалите седмици броят на инфекциите нарасна най-много в категорията деца под 14 години: този брой се увеличи с 48% процента. Те ще ги събират в затворени помещения за тестване. Интересно защо на пунктовете за тестване пред моловете влизат по един и дезинфекцират след всеки, вместо да ги пускат на групи и да ги тестват вътре?

25

анонимна

преди 2 години

До Анонимен 26 Браво за коментара!!!И аз това си мисля,ако инфекцията беше някаква чревна дали щяха да карат учителите в една тъмна стаичка да вземат биологичен материал за изследване не от устата,а от някои други места.До такъв абсурд са ни докарали тези управници,че повече няма накъде.Но и учителите сме овчедушно племе.Вместо мощно,решително и единно да се противопоставим на това безумие,ето в това училище 91% са съгласни да се преквалифицират в санитарки и лаборанти.Жалко!

24

Popa ot razgrad

преди 2 години

Родителите нямат необходимия капацитет за да могат да преценят какъв вид обучение да се прилага по време на пандемия...

23

Анонимен

преди 2 години

Този принизи дългогодишни педагози до нивото на лаборантки и хигиенистки.Само се чудя, ами ако не беше пандемия от КОВИД 19, ами от ДИЗЕНТЕРИЯ, какво ли ще ги карат да изследват?

22

Анонимен

преди 2 години

Започва голямото плюнчене. И който не е болен, и той ще се разболее. Безхаберниците сътвориха голямо недоразумение.

21

Анонимен

преди 2 години

Стаматов нещо пак се нагажда и лъже. Майка съм на две деца в 119 едното 1, второто 4 клас.И в двата класа има под 20% съгласни да тестват децата им и то главно заради невъзможноста това да се извършва в безопасна среда и да е достоверно. Отказахме, защото ще бъде тотален хаос и размяна на вируси и даже ще учат по-малко, отколкото в момента. Общо взето два пъти седмично разходка за тестване ще бъде.

20

Анонимен

преди 2 години

По инструкция от производителят са необходими 15-20 минути след като капка от слюнката е капната върху плочката за тестване. Времето за пробонабиране преди това не е уточнено. Време за дезинфекция и проветрение също неуточнено. Време за тестване на 25-30 деца неизвестно, в училище са средно 4-5 паралелки от всеки клас. Как няма да се смесват класовете, докато се дезинфекцира и проветрява отново е неизвестно. Кога ще закусят децата и къде? Ще остане ли време за учене?