А защо като застанат данъчни пред заведението, без да ви проверяват, оборотите ви се вдигат в пъти? Досега какви ви бяха оборотите и как издържахте? Щом и 60 на 40 не ви "хваща' с новия дизайн? Нещо......
Тия печелбари да работят никой не ги е затворил ,и едвали някой е съгласен с нашите пари да им платят данъците ,а тоя техния дълголос маникен имал да плаща на НАП 600 000 лв но се прави на голем бизнесмен ,мястото ми е в затвора
Тоест ресторантьорите не са против зеления сертификат, а са за задължителна ваксинация, защото изискването му във всяка сфера е на практика задължаване на населението да се ваксинира. Това пък противоречи на конституцията! Така че хайде малко по-полека с исканията. То и аз много работи искам, ама... И може би не е излишно да напомня, че те настояваха за зелен сертификат, за да могат да работят. Ами мислете малко,преди да искате нещо.
Аз искам безплатна почивка на Сейшелските острови,но мераклии да ми я осигурят няма.Сигурно ги е страх от ваксините ли,от сертификатите ли,от обеднения уран в Сърбия мож би...Абе тая държава няма ли да се погрижи за мен,че ще ми мине желанието за почивка!?
А пържени картофки искат ли? Тия тотално изнагляха. И аз искам да не плащам данъци и осигуровки. Може и заплата 10к в евра да ми дават, а аз да не работя.
До @! Като ви бяха оставили да готвите в мазнина на половин година и да пласирате негодна стока, всичко беше ок за вас, а сега като започнаха да следят за нещо елементарно и оревахте света! И за другите браншове има абсурдни изисквания които е адски трудно да се спазват, ама хората работят и не се жалват всяка година за помощи! Ресторантите станахте като ромите! Все нито без вина и все за помощи ревящи!
До @! Има нещо наречено безопасни условия за труд! Така както във фабриката се изисква всички да са с каски, да има кислородни маски на ключови места, да има каса за химикали, защитни облекла или пропускателен режим и дори проверяващите трябва да се облекат и да им се проведе инструктаж, така и за ресторантите трябва да се изисква да приведат заведенията си в необходимия вид! Щом другите браншове могат, значи и за ресторантите не е проблем!
До Анонимен 149Да, управляваш го. И очакваш от държавата само Лесе фер, а именно да не ти пречи. Ако не ти налага някакви глупави мерки, няма да ти трябва никаква помощ. Достатъчно е да не ти гони клиентите. И не, тези със зелен сертификат не са търсените клиенти. Хората, които се плашат и от сянакта си си седят вкъщи. Аз принципно документално имам сертификат с Джонсън, макар да е само на хартия. Нямам обаче никакво намерение да го ползвам за ресторант. Ако не желаят да ме обслужат без него
Хората с доходи които могат да си позволят да отидат на заведение са със сертификати.И заведенията които си изискват сертификат и са добри си работят .
2. С или без зелен сертификат сезона ще е куц защото хората са наплашени, незнаят следващия месец какви ще са им разходите по жилищата и куп други проблеми които водят до естествена криза в бранша!3. Този бранш е най субсидирания и подкрепян след земеделието и пак за нищо не става! Оставете ги без никакви помощи! Нека да оцелеят 10 заведения на град, но заведения които заслужават да са на пазара, а не всякаква плява която и едни яйца не е способна да забърка!
Не, нямат извинение, че не работят. Имат право да работят. Има много със зелен сертификат. И той не е задължително от ваксинация само!
Нека ресторантьорите ,се насочат в помощ на селското стопанство ! Не държавата , а ние фермерите , ще им плащаме осигуровките и заплатите ...Но всеки иска лекото...
1.Точно преди зимата държавата дава коз на ресторантите! Имат извинение защо не им работи салона за гости, а това са по малко заплати, нулеви разходи за отопление, чистене, извънреден труд, чистене на посуда и куп други неща! Но за да работят се изисква да готвят за разнос, а това изисква кадри които могат да четат и да спазват прости инструкции като сложи допълнително Х продукт или приготви поръчката без продукт И, но масово това е над възможностите на персонала! А това води до отлив на клиенти
До """До Васил: h... не четеш ли, че няма клиенти със сертификати... Откъде да правят оборот?""" --------------------------- Как да няма клиенти?! Преболедували, ваксинирани, с тестове! Над 2 милиона възрастни със сертификати! Не деца.
Каруцарите от 50 години не могат да упражняват своята професия. Държавата да плати някой лев помощи.
"Щом им ограничават правото на труд трябва да ги компенсират. Точка." ------------------------ Щом НЕ им ограничават правото на труд НЕ трябва да ги компенсират. На 100 %. Колкото могат частниците! Точка!
По-ниско ДДС, доставки по-домовете остават, по-високи цени, а сега - дайте помощи. Браво юнаци!
докато ресторантьорите не се противопоставят на зелените сертификати ще продължават да фалират.много хора нямат намерение да имат фатални последствия от "ваксините" заради едното ядене и пиене и парцалки.мога да си сготвя и вкъщи,и ще ми излезе и по евтино.дрехи продават не само в моловете.за да отида един път месечно на театър ще изтърпя един антигенен тест.и работата си сменям,но за своето здраве ще отговарям лично аз.
Ресторантьори искат да им се платят осигуровките и данъците до март