156

Анонимен

преди 2 години

Изключително проста и нагла *** са кръчмарите !

155

Анонимен

преди 2 години

А защо като застанат данъчни пред заведението, без да ви проверяват, оборотите ви се вдигат в пъти? Досега какви ви бяха оборотите и как издържахте? Щом и 60 на 40 не ви "хваща' с новия дизайн? Нещо......

154

Анонимен

преди 2 години

Тия печелбари да работят никой не ги е затворил ,и едвали някой е съгласен с нашите пари да им платят данъците ,а тоя техния дълголос маникен имал да плаща на НАП 600 000 лв но се прави на голем бизнесмен ,мястото ми е в затвора

153

Анонимен

преди 2 години

Тоест ресторантьорите не са против зеления сертификат, а са за задължителна ваксинация, защото изискването му във всяка сфера е на практика задължаване на населението да се ваксинира. Това пък противоречи на конституцията! Така че хайде малко по-полека с исканията. То и аз много работи искам, ама... И може би не е излишно да напомня, че те настояваха за зелен сертификат, за да могат да работят. Ами мислете малко,преди да искате нещо.

152

да затварят

преди 2 години

и да отидат да работят някъде-стига леснотия и пари

151

Щирлиц

преди 2 години

Аз искам безплатна почивка на Сейшелските острови,но мераклии да ми я осигурят няма.Сигурно ги е страх от ваксините ли,от сертификатите ли,от обеднения уран в Сърбия мож би...Абе тая държава няма ли да се погрижи за мен,че ще ми мине желанието за почивка!?

150

Анонимен

преди 2 години

А пържени картофки искат ли? Тия тотално изнагляха. И аз искам да не плащам данъци и осигуровки. Може и заплата 10к в евра да ми дават, а аз да не работя.

149

Радослав

преди 2 години

До @! Като ви бяха оставили да готвите в мазнина на половин година и да пласирате негодна стока, всичко беше ок за вас, а сега като започнаха да следят за нещо елементарно и оревахте света! И за другите браншове има абсурдни изисквания които е адски трудно да се спазват, ама хората работят и не се жалват всяка година за помощи! Ресторантите станахте като ромите! Все нито без вина и все за помощи ревящи!

148

Радослав

преди 2 години

До @! Има нещо наречено безопасни условия за труд! Така както във фабриката се изисква всички да са с каски, да има кислородни маски на ключови места, да има каса за химикали, защитни облекла или пропускателен режим и дори проверяващите трябва да се облекат и да им се проведе инструктаж, така и за ресторантите трябва да се изисква да приведат заведенията си в необходимия вид! Щом другите браншове могат, значи и за ресторантите не е проблем!

147

@

преди 2 години

До Анонимен 149Да, управляваш го. И очакваш от държавата само Лесе фер, а именно да не ти пречи. Ако не ти налага някакви глупави мерки, няма да ти трябва никаква помощ. Достатъчно е да не ти гони клиентите. И не, тези със зелен сертификат не са търсените клиенти. Хората, които се плашат и от сянакта си си седят вкъщи. Аз принципно документално имам сертификат с Джонсън, макар да е само на хартия. Нямам обаче никакво намерение да го ползвам за ресторант. Ако не желаят да ме обслужат без него

146

Анонимен

преди 2 години

Хората с доходи които могат да си позволят да отидат на заведение са със сертификати.И заведенията които си изискват сертификат и са добри си работят .

145

Радослав

преди 2 години

2. С или без зелен сертификат сезона ще е куц защото хората са наплашени, незнаят следващия месец какви ще са им разходите по жилищата и куп други проблеми които водят до естествена криза в бранша!3. Този бранш е най субсидирания и подкрепян след земеделието и пак за нищо не става! Оставете ги без никакви помощи! Нека да оцелеят 10 заведения на град, но заведения които заслужават да са на пазара, а не всякаква плява която и едни яйца не е способна да забърка!

144

Анонимен

преди 2 години

Не, нямат извинение, че не работят. Имат право да работят. Има много със зелен сертификат. И той не е задължително от ваксинация само!

143

Здравко

преди 2 години

Нека ресторантьорите ,се насочат в помощ на селското стопанство ! Не държавата , а ние фермерите , ще им плащаме осигуровките и заплатите ...Но всеки иска лекото...

142

Радослав

преди 2 години

1.Точно преди зимата държавата дава коз на ресторантите! Имат извинение защо не им работи салона за гости, а това са по малко заплати, нулеви разходи за отопление, чистене, извънреден труд, чистене на посуда и куп други неща! Но за да работят се изисква да готвят за разнос, а това изисква кадри които могат да четат и да спазват прости инструкции като сложи допълнително Х продукт или приготви поръчката без продукт И, но масово това е над възможностите на персонала! А това води до отлив на клиенти

141

Анонимен

преди 2 години

До """До Васил: h... не четеш ли, че няма клиенти със сертификати... Откъде да правят оборот?""" --------------------------- Как да няма клиенти?! Преболедували, ваксинирани, с тестове! Над 2 милиона възрастни със сертификати! Не деца.

140

Анонимен

преди 2 години

Каруцарите от 50 години не могат да упражняват своята професия. Държавата да плати някой лев помощи.

139

Анонимен

преди 2 години

"Щом им ограничават правото на труд трябва да ги компенсират. Точка." ------------------------ Щом НЕ им ограничават правото на труд НЕ трябва да ги компенсират. На 100 %. Колкото могат частниците! Точка!

138

:-)

преди 2 години

По-ниско ДДС, доставки по-домовете остават, по-високи цени, а сега - дайте помощи. Браво юнаци!

137

Анонимен2

преди 2 години

докато ресторантьорите не се противопоставят на зелените сертификати ще продължават да фалират.много хора нямат намерение да имат фатални последствия от "ваксините" заради едното ядене и пиене и парцалки.мога да си сготвя и вкъщи,и ще ми излезе и по евтино.дрехи продават не само в моловете.за да отида един път месечно на театър ще изтърпя един антигенен тест.и работата си сменям,но за своето здраве ще отговарям лично аз.