20

Асан

преди 2 години

Мумия ли има тоз Свети Крал като фараон :)))

19

пламен

преди 2 години

...ако си ходил достатъчно дълго време на училище....щеше да го напишеш по- грамотно...

18

за незнаещи

преди 2 години

Мощите на краля се съхраняват в тази църква и преди 100 г. тя е носела неговото име. Щом е светец трябва да се почита. Някой "умник" да не ги върне на Сърбия, както тленните останки на Г. Делчев .

17

Хелуин

преди 2 години

Типично - политическа и икономическа криза, пандемия, а българската църква се занимава с никому неизвестен съседски княз, че чак и костюмче му ушила. Да не са почнали да празнучват Хелуин?

16

ДонДон

преди 2 години

До пламенАз съм "войнстващ атеист" :) и затова немога да се впечатля от напевите на който и да е "архиерей", поп, папа, молла или както и да се самонаричат разните религиозни "пастири". А затова, колко запленяващо да говоря, пеят и тн. - все за 2000 години да са се усъвършенствали в изкуството да маниполират и омайват масата. Ако добавим и "добрите практики" на юдейте и египетските жретци преди тях, ще се вържат 4-5 хилядолетия в упражнения. Аз отричам чуждопоклонничеството, присъщо църквата

15

Анонимен

преди 2 години

Интересно дали БПЦ е чествала това по време на царство България?

14

Анонимен

преди 2 години

До пламен А бе сръбска п0длог0, пали и хващай за Ниш. Или ако щеш Белград. Вън предателите от тук!

13

пламен

преди 2 години

....жалко за вас дребни душици пишещи по- долу...аз бях впечатлен от литургията на един архиерей...не за първи път....и съм убеден, че той ще разчупи статуквото в БПЦ...

12

Анонимен

преди 2 години

Нация от ***.Църква ,която се кланя на сръбски крал.Народ ,който не знае какъв е и откъде е.Патриоти някакви доносници на ДС,демократи са някакви червени кхмери.Масата мутри,мутреси,а за капак ставало това дето кажел Доган.

11

Анонимен

преди 2 години

Храм Св. Неделя е наименуван на светицата след атентата през 1925 г. Преди това е бил в чест на Св. крал Стефан Милутин и хората са я знаели като "Св. Крал". Той винаги се отзовава на молитвите и помага! Благодарим! Слава на свети крал Стефан!

10

Анонимен

преди 2 години

Слава Богу и на Св. крал Стефан Милутин за възможността чудотворните му мощи да се съхраняват у нас! Големи чудеса стават чрез тях. Нека все така да ни помага Господ по молитвеното застъпничество на Св. крал Стефан Милутин!

9

Анонимен

преди 2 години

До ДонДонЗащото мощите му са в тази църква. Ако ги върнем на сърбите,които не са спирали да ги искат,нищо да честваме. *** да питаш светия синод.

8

Анонимен

преди 2 години

тези некрофили се радват на трупа на един сърбин....отвратително! това не е ли същата църква гръмната от ***?!

7

Каквото

преди 2 години

и да отбелязвате, сърбите ни мразят и винаги ще ни забиват нож в гърба. Както векове наред.

6

Анонимен

преди 2 години

Нали ти казах.Това нашето не е държава и нация.Сбор от всякакви елементи натикани в ЕС и Нато.Няма такава глупост.

5

А

преди 2 години

бившата юго република кой български светец и кога го честват?

4

ДонДон

преди 2 години

Аз не разбрах, защо ние Българите трябва да почитаме този сърбин. От уйкипедия научих, че този е допринесъл най-много за разпадането на България в края на 13 век. Окупирал е изконни Български територи и съответно е подчинил местното Българско население там. Утвърдил безвъзвратно новопоявилата се сръбска нация (същото се повтаря сега с новата Македонска).Мощите му били при нас. Да си им ги дадем на сърбите и повече да не ми говорят за тоя!

3

Анонимен

преди 2 години

Пример колко сме зле.Скачаме на макетата ,а лижем подметките на сърбите.Няма такава държава.

2

Анонимен

преди 2 години

От чи зор ще отбелязваме каквото и да било на сръбски цар? Нещо за български владетелте да те са отбелязали? Аре у лево всички сърби. 45 години отказваха да свържат магистралата Белград - София, която прекъсваше до Ниш. Само и единствено с цел да ни държат изолирани от Западна Европа.

1

House M.D.

преди 2 години

А в какво е успял?