87

Анонимен

преди 2 години

От догодина и така до края на света.

86

Анонимен

преди 2 години

Ако селяните си бяха останали на село, петелът щеше да го буди, когато трябва, а добичетата като им се пръска вимето с мляко, щяха да го извадят СЕЛЯНИНА от кревата през прозореца. Гадни гражданчета! Според Стойна Преподобна след като измрат всички граждани от епидемии хората ще живеят само в чифлици.

85

Анонимен

преди 2 години

...докато слънцето изгрява с час по-рано през лятото. Всички земни твари се будят с изгрева само човекът- според часовника си. Всичко се случва, защото човекът е откъснат от природата. ДА СТЕ ЧУВАЛИ ФРАЗАТА СЛЪНЧЕВ ЧАСОВНИК?Древните са били по-в час от вас.

84

Анонимен

преди 2 години

Как може да има такива uguomoве ,бе ,лятното било по-добро , зимното било по-добро ,Левски и ЦСКА ,ваксъри и антиваксъри - не усещате ли как ви лъзгат сега и дядовците от ЕС .Е , точно дотогава ще местим стрелките ,докато се делим на такива и онакива !

83

Анонимен

преди 2 години

До САМО ЛЯТНО Наистина ли си мислите , че нашата човешка хилядолетна еволюция изживяна в условията на астрономическото време няма значение? Мислите ли ,че случайно почти всички спим до късно в свободните си дни, когато икономическата принуда над нас я няма?

82

Анонимен

преди 2 години

Да го преместят еднократно с половин час и да спрат да спорят,посредата ще е

81

Анонимен

преди 2 години

"Аз от години не местя 'стрелките' - карам си по астрономическто и ми е много добре!" - И после да не се учудваш защо шефа те е уволнил за системни закъснения за работа.

80

Анонимен

преди 2 години

Аз пък искам да въртя стрелките. Напоследък не мога да се наспивам с това зимно време, сега ще си поспя добре, като върнем един час.

79

САМО ЛЯТНО

преди 2 години

До АнонименЧасоваото време използвано през зимата НЯМА нищо общо с природата, астрономията или да по някакъв начин да е по-добро.Местейки се да живее в друга часова зона - човек има нужда от адаптация.С възразта тази адаптация става по-трудна. Смисъла на избирането на лятното време е, че в края на пролетта, лятото и началото на есента - денят (светлата част) ще е по-дълга. За зимата и при двете все "времена" все по тъмно ще се става и ляга.Младите искат лятно, а възрасните зимно.

78

Анонимен

преди 2 години

Колкото е по-близо до природата толкова по-добре за всеки човек. В този смисъл астрономическото време е по-добрия вариант за здравето на хората.

77

минувач

преди 2 години

Аз от години не местя 'стрелките' - карам си по астрономическто и ми е много добре! А какво мислят бюрократите в Брюксел - не ме интересува...

76

Анонимен

преди 2 години

В Русия през 2011 оставиха само лятното време, но след масови протести, от 2014 оставиха само астрономическото време. После се заговори за връщане на лятното време през лятото и астрономическо през зимата. Лично аз предпочитам да има смяна на лятно с астрономическо време, но ако остане само едното, то с две ръце гласувам за астрономическото време. Лятно време през зимата е див кошмар.

75

Бай Иван

преди 2 години

Аз предпочитам да оползотворявам светлата част с приятели вместо да бачкам. Сутрин дали ще се съмне в 7 или 8 ми е през у*

74

до 70

преди 2 години

Кое му е "естественото" на зимното ?Вечер вместо да си водя лапето на вън ще се затваряме вкъщи.От 5 до 7 сутринта са 2 часа, вместо да се оползотворяват вечер в парка ще ги проспиваш сутрин.

73

Начи

преди 2 години

Ше ходя на реката за риба в 03:30 ч.

72

ss

преди 2 години

ако не го сменят лятото в 4 ще е светло а в 20:00 тъмно :) ако не го сменят зимата в 8:30 ще е тъмно а в 18 тъмно :)

71

Анонимен

преди 2 години

Мен му и густо, майна, да си гльедам чисовника на Джумаята...

70

модерна парясница

преди 2 години

До кога ще го връщаме ли?Ами до когато сме наведени с услужливо отворени бузки,до тогава!Не че нещо,ама си е баш така!:))))))

69

Анонимен

преди 2 години

До този:Нали за това се прави, бе, умник. Зимно време денят се скъсява. Това се прави, за да може да се работи в светлата част, иначе ще започне да съмва след 8. Дори не разбирате принципа, ама ланкане да има.=====да, ама не - от Ноември точно докъм края на Януари, ако е "лятно" време, единствения лек "дефект" е, че сутрин става светло към 8-8.30ч., което на кой точно пречи, така или иначе се ходи на работа или в 8 или 9ч.А при сегашните изолации, за учениците е без значение. 100% за лятно!

68

Анонимен

преди 2 години

Не ми дреме докога. От години съм се върнал на астрономическото време за всичко, единствено лятно време имам нагласата да ходя на работа час по-рано