130

Слънчарски

преди 2 години

Еми питайте всичките бедни какво биха направили, ако имат 1 милион долара. Поне 80% ще кажат: "Ще си купя Ферари и/или яхта!". И в крайна сметка тия пари пак ще отидат при богатите. Така че, даването на пари на вятъра няма никакъв смисъл. Трябва акъл, за да не прахосваш пари и да не си беден (следователно и граден). Затова се инвестира в училища и университети.

129

Анонимен

преди 2 години

Ако 6 милиарда долара решават световния глад, то защо са изхарчени в пъти по толкова и хората продължават да гладуват? И за колко време тия пари ще спасят? Ден, месец, година? Мерят ги в инвестиция в селско стопанство, която ще изкарва после продукция? Или в 20 цента на човек за храна, т.е. едно ядене? Понякога пропагандата плещи пълни глупости.

128

За да не се харчат

преди 2 години

Явно на световните пиявици вируса им излиза по-евтин от благотворителността!

127

Доко

преди 2 години

Каня да дарят 100%, уволнените тренери на футболни грандове. Уволнени за липса на резултати, а получават милинони за това. *** извратения свят.

126

Qanon

преди 2 години

Цялата световна система се основава на недостиг! Помислете в/у това.

125

Анонимен

преди 2 години

И що точно Мъск? Къде са сатаните безос, гейц, сорос, зукърбърг, дорси и другите подобни изверги? Имайте предвид че извергясалите са доста повече и показват само бушоните. ДА!!!! Гореизброените са само бушони, избрани лица на новия световен терор зад които стоят съвсем други хора.

124

МП

преди 2 години

Да ама кучето кокала не го яде но и не го дава /зарива го/.

123

Гладен

преди 2 години

Не ща да ме храни тоя!

122

Анонимен

преди 2 години

И с останалите световни пиявици е така. Но те решиха вместо да помогнат с огризките от трапезата си, да унищожават населението на планетата! Господ да накаже и тях и наследниците им, докато имат такива по света!

121

Турист

преди 2 години

Тези хора имат дялове в компании, които имат пазарна капитализация в даден момент. Те нямат "на сметка" 100 милиарда. НЕ знам защо хората си мислят, че хора от ранга на Мъск и Безос си седят в някакви имения и си палят пурите със стотачки. Тия хора в един момент като тръгнат да се "пенсионират" ще продадат някакви дялове (ако все още ги имат) и евентуално ще се си заживеят в имението (евентуално). За момента опъват хомота по 12-15 часа, 7 дни в седмицата, за да могат да си увеличат печалбите.

120

Пич

преди 2 години

Много брутална грешка е да се мисли, че ако се налеят едни пари еднократно някъде и някакъв проблем ще се оправи. На първо място тези проблеми не са се случили от днес за утре и не могат да се оправят от днес за утре. Това е все едно да дадеш 100000USD на един бездомник и да ислиш, че той ще си "стъпи на краката" и ще заживее щастливо до края на дните си. Обикновено организации като ООН изнудват милиардерите, за да си закърпят бюджета и дебелите заплати. За това реват, а не за "световния глад".

119

Анонимен

преди 2 години

Той няма 6 млрд. Стига вече сте лъгали колко са богати. Неговия дял от неговите компании струва 100-200 млрд. Ама той в банката има я 50, я 100 млн. Ако реши да си продаде облигациите, фирмите му ще фалират моментално. Съответно той няма НИКАКВИ МИЛИАРДИ! Това е популизма на някакви ***, които искат да контролират всичко и да ни върнат обратно в тоталитарен строй, на който естествено те да са на върха и всички да работим за тях. Ама то е за общото благо де!

118

Джо

преди 2 години

Само 2% може да реши световния глад.... до утре, когато всичко се изяде и ще трябват нови 2%. Никой не отчита, че тези пари не отиват никога при гладните, за които говорим, че ни пука само за да покажем колко добри хора сме пред фейсбук и по ей такива сайтове. Ама първо тези пари никога няма да отидав при гладния, а винаги при политика/диктатора и неговите хора. Викнете ме когато Мъск лично тръгне да раздава хляб на всеки нуждаещ се в Африка, и да се стяга за редовен курс, че утре пак са гладни

117

SS

преди 2 години

да те действат, тровят хората с ваксини по малко хора по малко глад.....

116

глупости

преди 2 години

Глад няма! Само ковид!

115

Анонимен

преди 2 години

Хора като Илон Мъск, Джеф Безос, Бил Гейтс и други подобни са оперирани откъм чувства и сърце. Останало им едно его и мания за величие. Вълнува ги само колко пари печелят на секунда и за тях хората са глави *** - headcounts. Накрая обаче ще завършат като всички останали - в хоризонтално положение, със скръстени ръце и букет.

114

Анонимен

преди 2 години

Пак сбъркахме!Трябваше навреме да се създаде инициативен комитет за издигане кандидатурата на Илон Мъск за президент на България! За какво ни е този наш, роден фаворит, който само cyчe и влачи на гърба на народа!

113

Анонимен

преди 2 години

Даваш на гладен мюмюн храна, гладен мюмюн - щастлив мюмюн, щастлив мюмюн търти айше, айше прави деца, имаш двама гладни мюмюни. Повтаряш докато нямаш повече за даване, мильони младни мюмюни - сърдити мюмюни, сърдити мюмюни режат твоя глава, задето не дава храна. Човечеството се връща на ниво хомо-хабилис.

112

Аз

преди 2 години

Точно пък Мъск много трудно може да се обвини в това, че трупа пачки в чекмеджета, купува си яхти и вили и си пилее парите за лукс. Практически цялото му състояние се състои съвсем не от налични пари, а от участие във фирми и проекти. А "доходите" по същество са просто нарастването на цените на акциите на тези фирми. И не е факт, че е лесно тези акции да бъдат превърнати в пари, за да ги даде за гладните. Да не говорим, че лично според мене, Мъск се занимава със неща, нужни на цялото човечество!

111

Мислещ

преди 2 години

Има напредък вчера писахме коментар че повече хора умрат от глад и мизерия отколкото от ковид и ето днесстатия за световния глад БРАВО, Но нека само да припомним че този глад е създаден от богатите колониални империи които и днес още изсмукват ресурсите на тези колоний държави, Таке трябва да се говори за справяне с глада но трябва и дела а тези като мъск и безос и сорос за съжаление имат изкривена представа за света защото мислят бедните за *** а се обявяват за хуманисти и филантропи.