29

b0zata

преди 16 години

golqma rabota...

28

gandoni

преди 16 години

не се пише омалея , а умалея - гледайте корена , който идва от *** , съчетан с увиснал , след , като е УМАЛЯЛ - просто е и си има логика !

27

учител

преди 16 години

Толкова обиди се постнаха, а никой не си направи труда да прелисти речниците, при което щеше да разбере, че и двете форми са допустими в българския книжовен език.омалявам, омалея - за дрехи, обувки - ставам малъкумалявам, умалея - ставам по-малък или ставам малък за нещо или някого.Преди да се раздават квалификации трябва да се събере и малко квалификация.

26

граматиков

преди 16 години

Да ви *** всички граматички и граматици!!!

25

го6о

преди 16 години

и ти като не си ограничен, кой глагол би използвал в случая? Като нищо ще плеснеш 'умалял"

24

max

преди 16 години

ама като сте ограничени, защо давате мнения??? По- добре си замълчете или проверете преди това. Омалявам и Умалявам са два глагола с различно значение.

23

преди 16 години

Zvuchi interesno. Niakoi den, ako imam dete, shte se vazpolzvam! :-))

22

тара

преди 16 години

дайте по едно рамо братлета, че "Утмалях!" да обяснявам...;)))

21

Умаляха ми гащите

преди 16 години

До номер 19- ти виж речника...: Умален (умалено копие, например), но Омалявам! *** неграмотния народ! Е, няма ли най-накрая да го поправите от днес.бг... или ви гот да ствате за резил!

20

Умалчо

преди 16 години

хахахахаха, Умалели, ***!

19

Sait

преди 16 години

Ima predstavka U umniko oronvam-uronvam. Stava duma za kontekstno zna4enie :) Vij rechnika si!

18

eвЗЕНи

преди 16 години

тези обувки се продават от години. аз купувах на дъщеря си преди 4 години. та не знам какъв пазар ще пробива и защо е новина. вземете се стегнете, Днес, че читателите ви се хванаха за граматиката.

17

Тара

преди 16 години

Това дето си го копнал го е писал някой като теб, неграмотен. Аз мога да го вкарам в Уикипедията и с Й ако искам. Вземи БГ правописен речник и се ограмоти;(

16

tara

преди 16 години

щом пишеш "самУ' и "точнУ", задължително е да са "Умалели"

15

тара

преди 16 години

Лични глаголни форми[редактиране] Изявително наклонение[редактиране] Сегашно времеединствено число множествено число1 лице омалея омалеем2 лице омалееш омалеете3 лице омалее омалеят[редактиране] Минало свършено време (аорист)единствено число множествено число1 лице омалях омаляхме2 лице омаля омаляхте3 лице омаля омаляха[редактиране] Минало несвършено време (имперфект)единствено число множествено число1 лице омалеех омалеехме2 лице омалееше омалеехте3 лице омалееше омалееха

14

think green

преди 16 години

Представка "у" няма! С тези "умалели" сте за никъде!

13

преди 16 години

az samo ne moga da razbera kakvo on6to ima sprqganeto na glagolite sas statiqta ama.... sadba!

12

adelina

преди 16 години

Ne mi se vqrva mn mn...

11

преди 16 години

Знаете ли, това е малоумно. Ако си вършехте така работата, когато разни простаци си позволяват да обиждат потребители, цена нямаше да имате. Но не, Вие ще триете само и единствено когато някой опитва да бъде полезен. Мога ли поне да попитам кой или коя сте? Защото смятам, че е редно да зная поне кой ме трие като че съм някакъв ***. Смятам още утре сутрин да напиша оплакване. Това е безобразие. Не виждам защо си позволявате да ме триете. Мисля че е редно поне да обясните. Или и за това Ви липсва възпитание?

10

преди 16 години

Супер,като проходи му вземаш едни та чак до 1ви клас.Няма лошо но се питам колко време могат да се носят един чифт обувки дори и да ги переш редовно.А и с времето се появяват микроорганизми който не се чистят,но важното е далаверата.Сега може да са хит ,но едва ли за дълго.