31

Отговорко

преди 2 години

До ЛюбопиткоДепресия=гъби, да знате!Нищо че чалгарите се правят на синтетични бели прахчета ама нека като любопитко да говорим лъжи и глупости че да се чувстваме по-добре сутрин. И нищо че гъбите ги ползват в болници по цял свят в изследвания за лечение на депресия.

30

Алекс

преди 2 години

Полицията се занимава с безмислен труд.Отчитане на дейност.Брането на гъби е законно,а на гъбата не пише,че е халюциногенна.Може да ги съди за незаконно задържане.

29

Зевзек

преди 2 години

А червената шапчица кога?

28

наблюдател

преди 2 години

"Арестуваха берач на халюциногенни гъби"Привидяло ви се е.

27

Анонимен

преди 2 години

До ПлантацияТези гъби са диворастящи и се размножават чрез спори.Няма как да ги засадиш.

26

С

преди 2 години

Жабките милиционери "борят" престъпноста.

25

До 23

преди 2 години

Нямало халюциногенни гъби в БГ хахаха. Кой те излъга бе, има поне 10 вида съдържащи псилоцибин, А най-добрата е тази: Liberty cap/Psilocybe semilanceata. Плододава върху почва поединично или на групи. Сезонът е през есента до настъпване на зимата. Разпространена в Рила, Пирин, Странджа (по данни на БАН) и вероятно други планини.

24

Анонимен

преди 2 години

Наркомани :d

23

ПроСоТо

преди 2 години

Я!!!...Не знаех,че да береш диворастящи гъби е.."ПРЕСТЪПЛЕНИЕ"!!.."Халюциногенни"?!..Че то като удариш половинка ракия не само ще започнеш да халюцинираш,но може и ритнеш кофата...Обаче ракия може,гъби-не..

22

До плантация

преди 2 години

Умееш ли да четеш с разбиране?Пише естествената плантация.Разбираш ли смисъла на думата естествен.

21

Не знам

преди 2 години

Колко отровен е вълчия зъб, но червената мухоморка е слабо отровна за разлика да каже м от зелената си посестрима. Трябва да хапнеш бая, та да хвърлиш петалата. Иначе както е характерно за всички халюциногени, първо трябва добре да се наповръщаш, за да те хване.

20

Анонимен

преди 2 години

Между халюциногенни растения и наркотици няма нищо общо ... напротив много от халюциногенните растения помагат за справяне с наркотична зависимост.

19

Бай Тошо

преди 2 години

Такава гъба я има и в Лозенската планина ама не съм виждал да я берат.

18

Спондж Боб

преди 2 години

Арестувайте и гъбите кухи фуражки!

17

Къде е истината?

преди 2 години

Гъбата Вълчи зъб е силно отровна, от рода на червената мухоморка и съдържа мускарин.Халюциногенните гъби са съвсем различни, неотровни, съдържащи алкалоида псилоцибин.Или някой лъже яко, или в самия текст нещо е преписано погрешно.

16

до мда

преди 2 години

баш пък да няма.И псилцибки, колко щеш тамън им е сезона, качи се над Трещеник да кажем посока хижа Грънчар и ще се убедиш самичък.Червената мухоморка също е широко разпространена на територията, а тя е най-старата шаманска гъба. На север шаманите още дават два лоса за една гъба.

15

А за

преди 2 години

бране на червени мухоморки арестуват ли?Щото те също са халюциногенни, нищо че и за тях официално пише, че са отровни.

14

Анонимeн

преди 2 години

Първа гъбка - тралала, втора гъбка - тралала, здравей ченге, трета гъбка - тралала, а още едно ченге,ама вие тука никнете като гъби бе.

13

Въпрос

преди 2 години

Тука един казва че плащаш в горското 10 лева и тогава брането на гъби-наркотици става законно!?Ами човека да плати там 10 кинта и да бере колкото иска и няма да го арестуват!Значи работата опира до 10те кинта в края на краищата!

12

aaa

преди 2 години

Това са пълни глупости, нищо не могат да му направят на човека и това си го пише в закона. Ако са пресни гъби и не ги продаваш всичко е наред. Все тая президент ли е, министър ли е, осъждан ли е, неосъждан ли е, взели са му гъбите и ще го пуснат.