56

Анонимен

преди 2 години

Авторката да не се рови в лагерите при Хитлер, а сега да влезе в някой шивашки цех, да види робски труд и оцеляване.

55

Люси Адлингтънннн

преди 2 години

Иска ми се авторката да напише книга за "прехода" след 89та на България. До какви ли "отвратителни аномалии" ще достигне?

54

няма разлика

преди 2 години

Партията на Хитлер се е казвала: Германска Национал Социалистическа Партия. Социалисти. Никаква разлика с нашите.

53

До 76

преди 2 години

Комунистите поемат вината само с мезета. Какво извинение очакваш от тях.

52

от съпротивата

преди 2 години

Трябва да запазим веществени доказателства за времето "преди CoVid-19" за да направим музей на живота "преди" Радевото правителство и да разказваме на бъдещите поколения за безхаберието, алчността и жестокостта на неговите министри.

51

А сега

преди 2 години

съвременните нацисти искат да ни вкарат в един огромен концлагер! " На горния етаж" ще са тия-ваксинираните, които след осмата подготвяща се вълна и ваксина-ще шият, чистят, готвят-без да мислят за съвременните нацисти! Останалите-все още протестираме!

50

Анонимен

преди 2 години

Ако въобще са се държали с тях така, тогава какво ли е накарало хората да се държат с тях така? Дали поведението им не е било същото каквото в момента, а дори и по-лошо?

49

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Колко века ще си говорим за немските лагери и холокоста?В Русия в лагерите са измрели десетина пъти повече, а в Китай още повече.Или само евреите са хора?

48

до 75

преди 2 години

Пожелавам ти на тебе да станеш шивачка в такъв нацистки концлагер!!!

47

Анонимен

преди 2 години

То живота на тия женици в концлагера не се различава особено от живота на жениците дето шият за италиански и немски фирми по нашите родни села. То и България вече я направиха концлагер. Сега насилствено ни разделиха на арийци със сертификат и евреи без право на влизане в ресторант и кино. Очакваме да разделят и децата в училище, на ваксинирани богчета и неваксинирани чи футчета... А 20 г след това да реват и да крещят извинееетееее. Може и мавзолей на новия холокост да спретнат. Нацисти!

46

Анонимен

преди 2 години

Стига с тази пропаганда!Как си представяте шивачките от лагера да са мръсни,въшлясали,недохранени и да пипат и шият дрехи на елита .СЪС сигурност условията на живот и работа са били различни от тези на останалите.Дори са имали и възможност да извършват и неща против правилата в лагера.

45

Анонимен

преди 2 години

До До71За тия пари, които масово се дават по българските фирмички, германецът дори няма да иде на работа!Плащайте като в Германия и ще видим дали хората ще се скатават, но докато в обявите за работа все още пише "осигуровки върху реалната заплата" като някакъв супер бонус, а не като нещо задължително по закон, е какво очакваш?"Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работя!"Тая мъдрост е далеч преди 1989 г.

44

До71

преди 2 години

В Германия работника работи съвестно без да го следят с камери през цялото работно време.И от лични наблюдения работи като за себе си. Работи много. В БГ отива на работа за присъствие с биричка 2.литра и започва да смуче от 10 сутринта.А работните задължения ги смята за терор над личността му. Германецът си знае че трябва да си изработи парите, а българинът очаква да се скатае и работодателят да му подари надника.

43

Анонимен

преди 2 години

А свиневъдите от ТКЗС-то? Или доячките?

42

Анонимен

преди 2 години

До Христо ХристовПроблемът не е в ЕС, а в налите робовладелци! Я пробвай да се държиш така с работниците си в Германия или Франция и ще видиш какво ще се случи!Тук просто всеки с гаражна фирмичка се изживява като бог и се смята за недосегаем, а законите и правилата не важат за него!Не ЕС ти е виновен за това и не е работа на чиновниците от Брюксел да решават проблема, имаме си институции, друг е въпросът, че не си вършат работата. На всеки е ясно защо.

41

социализмът

преди 2 години

По същото време Сталин принуждаваше денонощен труд до смърт за изработка на танкове и боеприпаси също като социализма на Хитлер.

40

юбералес

преди 2 години

Историята че Хитлер бил с един тестес, беше по правдоподобна

39

Анонимен

преди 2 години

нито живи шивачки , нито вече свидетели , те още пишати девиденти изкарват

38

Д-р Менгелев

преди 2 години

Немците не са се занимавали със затворниците, обслужването на евреите в концлагерите се е извършвало от други евреи, т.н. зондеркомандо (Zondercommando) които са били на трудов договор при нацистите. Те са облужвали дори газовите камери и пещите и са обискирали труповете за трофеи - златни зъби, накити и др.Да е чувал някой за процес срещу зондер слугите? Неее, естествено те са били принуждавани да вършат това срещу сделка за живота си, което е една от наглите еврейски лъжи

37

Д-р Менгелев

преди 2 години

Може да звучи арогантно но газовите камери и пещите са помогнали за оцеляването на хиляди неблагодарни евреи, които още реват за обезщетения и се опитват да променят историята с наглите си лъжи. Камерите и пещите са построени за унищожаване на болните индивиди за да се ограничи разпространението на болести сред затворниците. Някой да е чувал за епидемия от тиф туберколоза или други разпространени по него време зарази? А затворът е идеалната среда за разпространение на такива епидемии.