34

Rrr

преди 2 години

Отдайте долги тогда и газ Молдавия получит

33

Анонимен

преди 2 години

Тия си поръчаха музиката - а сега не им харесвала пазарната цена... Интересно откъде ще си намерят - та и ние там да се наредим!

32

Алекс

преди 2 години

Наталия Гаврилица спешно да излита за Москва и там да се моли за газ.Другите европейски държави газ нямат.

31

Даню

преди 2 години

До АнонименТова етъпо.Нали тези пари дето ги дават на запада отиват пак в джоба на ГАЗПРОМ

30

Анонимен

преди 2 години

СеСеСеРе-то свърши, няма безплатна баница вече за сметка на обикновените руснаци.

29

Анонимен

преди 2 години

Същите *** решения като България през 90-те. "Завихме на запад" и направихме "цивилизационнен избор", в резултат страната катастрофира, корупция по западен модел, съсипано образование и здравеопазване, престъпност, мъртви градове, икономика от 4-ия свят...

28

газаджия

преди 2 години

а те от ЕС ще с е засилят на по-ниски от пазарните те за тях им анедостиг изкукала работа

27

Анонимен

преди 2 години

До Българинако си жив до 2025 - може и да сънуваш електроавтомобилите, ама да не се окажат като на фред флинстоун -

26

Анонимен

преди 2 години

Ами преди 8 месеца Молдова изрично каза, че не иска руска газ, а само демократична газ от ЕС и САЩ, отказа договор с Газпром за стабилни цени и....сега чека Михаля и ама "кой ми *** в гащите"Щото оплю русия , а след това лазеше за да не и откаже Русия виното, а сега - ама що така

25

щщ

преди 2 години

Не може да хулите Русия ида чакате благоволение!И Европа ще изреве!Няма безплатен обяд вече!

24

Анонимен

преди 2 години

До Българин===по скоро ще минете на волски и магарешки енергии, защото конските са скъпи! ще зареждате еко - гориво направо от ливадите! Bulgaria goes green!

23

зелените

преди 2 години

хайде сега обратно към АЕЦ-ите и слага европа хикса на газта и зависимостта от рашата. Токът е чиста работа колкото повече толкова повече. Даже след това ЕС може да изнася радиоактивен *** в рашата на тънки цени.

22

Анонимен

преди 2 години

Молдова е гласувала 97% да се присъедини към Евразия, те може би са част от тоя икономически проект- защо ще разчитат на Европа.

21

Българин

преди 2 години

2025г в България няма да има бензинови коли, България минава изцяло на вятърна и слънчева енергия и спира да купува газ от Русия. Не и щем нито меда, нито жилото на Русия, нека руснаците си го пият и ядат техния газ. Bulgaria goes green!

20

Анонимен

преди 2 години

"Това се налагало, защото на преговорите с "Газпром" не можело да се разчита." - Защо не разчитат на Норвегия, Норвегия ще им достави газ за 1700$.

19

Анонимен

преди 2 години

А защо Русия не иска да доставя евтино на Молдова. Срамота! Еми тогава пък ЕС ще даде на Молдова евтина газ. ЕС винаги помага на новоизлюпени евроатлантици които плюят по Русия.

18

Анонимен

преди 2 години

Русия отказа да продължи договора за доставки на газ на фикирана цена. Голикова обясни на вицепремиера на Молдова, който молеше в имато на дружбата между двата народа да продължат договора на старата цена, че двата народа са близки, но в Молдова има президент Мая Санду, която участва в антируската "Кримска платформа", и ние не можам да не отчетем това в нашия диалог. С други думи - спешно избори, изберете нов президент, или нека ви помагат вашите съюзници ЕС и Румъния.

17

Анонимен

преди 2 години

Октомври изтече договора на Молдова за доставка на газ с Русия. Сега вече ще купува от Газпром на цени от спотовите пазари. До сега плащаха около 200 евро, от октомври вече 700, зимата може и над 1000$. Молдовското правителство излезе с обръщение потребителите да намалят потреблението на газ, да ограничат отоплението денем и нощем и когато не са си в къщи, да ограничат потреблението на газ за готвене. С други думи мерките са - стойте на студено и яжте сурова храна. А молдовската президентка иначе много се репчеше на Русия.

16

Анонимен

преди 2 години

Молдованката беше много самоуверена, гръмко заявяваше, че за нищо на света няма да се договаря с Москва, Молдова се ориентира към ЕС. А сега молдованските министри караулят в коридорите и дори в тоалетните на Газпром за да се срещнат с Милер, но срещата така и не се състоя и си заминаха с празни ръце. Молдова купуваше газ от Русия на 200 долара, но не продължи договора и сега плаща 800-900$ както е на европейскита пазари в дyxа на проповядваната от Мая Санду евроинтеграция.

15

Анонимен

преди 2 години

Молдова можеше да ппродължи договора си с газпром на 220$, но не го направи разчитайки до последния момент на изнудва Газпром за по ниска цена. Ами ето ви сега цена от 800$