436

Сър Пичук

преди 2 години

От прагматична гледна точка няма никакъв смисъл да се учи руски език. Който владее английски език, се разбира с половината свят, а който владее руски език - със 150 милиона болни от мания за величие пияндурници. Вместо руснаците да ни се бъркат във вътрешните работи, каквото е образованието на децата ни, да започнат да учат български език, щом си купуват жилища у нас, в които живеят почти или напълно постоянно. Така, както учат английски като се установят в Лондон, или немски във Виена и Берлин.

435

Нетоварищ

преди 2 години

Тая тьотка да ми каже кой е създал руския език?Мога да и кажа, ако иска:Климент Охридски.Книжовен старобългарски език.Руснаците го ползват,а не си признават...

434

"Никога

преди 2 години

преди да умре и последнияТ комунист". Включително - и пребоядисаният ветропоказател, за когото не е проблем първо да цунка кунките (и дuрнuka някому, а после да го плюе и хапе!

433

Анонимен

преди 2 години

Руският език е най-близък до българският защото това е старобългарският говор!няма руски език!!!той е загубен след приемането на християнството и българската азбука на св.климент охридски през 10 и 11 век.Плюс това руснаците не са славяни!!!

432

"Паша"та п

преди 2 години

се е назобал/наквасил. Което малцинство не му изнася тук - границата я знае къде е: кеф ти Пуйка, кеф ти Индия, щом не чувства България своя родина. Особено "малцинството", дето за седем века средното му IQ се оказва недостатъчно и български да научи.

431

111

преди 2 години

До НАРОДЕН ФРОНТДа ти завиди човек на езиковите знания!!! Остава надеждата, че са по-добри от знанията ти на българския...

430

111

преди 2 години

Проблемът на нашата образователна система не е нито руският, нито английският, нито който и да чужд език.Проблемът е българският, който се преподава ( и усвоява) на толкова ниско ниво, че ми е жал за растящото поколение българи - неграмотници.Впрочем, то се вижда и от коментарите тук.

429

НАРОДЕН ФРОНТ

преди 2 години

Със сина ми ходихме в Сърбия за един ден. Отидохме на ресторант. Трафиционен туризъм в Сърбия. Еми, поисках меню на английски език. Макар че съм учил руски и разбирам сръбски, това са различни езици, а сега децата учат английски - езика на бъдрщето, не cкaпaния ви руски селски език!!!

428

Учуден

преди 2 години

Тая рускиня сигурно не е спала от снощното си изпълнение на кола в резиденцията на Путин и сега и се привиждат небивалици?Чакай *** како,ако ние сме драпали вече 40 години да се отървем от мечешките ви ласки,ти ли ще ни казваш в прав текст,че езикът ти трябвало да бъде задължителен за внукът ми?!Гледам,че синковеца на Нинова не си е бил пръта за Масква,а е в Ню Йорк?!За какъв х,й ще му е руски в централата на Рокфелер?Ми да земат да му плащат в рубли,ама няма да е съгласна майка му?!

427

Анонимен

преди 2 години

Освен, ако не искаме да учим езика на врага.

426

Анонимен

преди 2 години

Някой да е чул, да бягат в Русия? Да искат, да емигрират в империята на злото. Никой не иска да емигрира в диктатурата на Путин. Руснаците бягат на запад.

425

Анонимен

преди 2 години

473 В Русии любят Ердоган. Путин се целува с него и гради нови проекти.

424

Сюлейман паша

преди 2 години

Вие,вместо да занимавате народа с излишни спорове дали да се изучава или не един ненужен никому език по добре се погрижете неглежираните от векове малцинства да изучават родните си езици- устно писмено,граматически и най сетне истински да се почувстват наистина в родината си!С грешните ви политики, остави турците ,но даже и най близките ви по език и бит македонци накарахте да ви намразят!!!Само руският ви беше ексик!!

423

Бай Ганьо

преди 2 години

По добре патагонски,отколкото руски.Майната им на тия които го предлагат.

422

Rrr

преди 2 години

Вам лучше учить турецкий - пригодится. Да и Султану будет приятно

421

Анонимен

преди 2 години

Западният свят нехае за проблемите на България. Ние не сме в техния дневен ред. На нас гледат като на инструмент за постигане на определени цели. Русия е част от нашата история, имаме кръвна връзка. Но да уважаваме хора , които дори не ни познават, не знаят къде се намира страната ни, означава да не уважаваш себе си и миналото на своя род. Руската култура е богата и е част от световната култура.

420

Анонимен

преди 2 години

Руският език е в образователната ни система, който има желание може да го учи, за разлика от преди 40 г. когато и тези дет не искаха трябваше.

419

Анонимен

преди 2 години

Държавата трябва да проучи възможност да се учат максимално много езици в България... да имаме кадри с всякакви езици и да правим бизнес с всички държави. Като отиде делегация някъде да имаме едни 20 човека, ... да докарат пари в България във формата на инвестиции, работни места, култура, възможности и нови перспективи. __________________ Така е. Сега в училище вкл. университет, учебните планове и програми са: англ., немски, френски, испански, италиански, руски, китайски, арабски, балканските.

418

Анонимен

преди 2 години

Ама бил се изучавал като един от останалите чужди езици! А като какъв да се изучава? Майчин или бащин? Хората имат избор и е видно какви езици се предпочитат. А лелката иска да върне съветските времена, когато ни задължаваха.

417

Мирослав

преди 2 години

Руският език отдавна е част от българската образователна система.