38

П.К. инк.

преди 2 години

То, както върви, от днешната мрежа вече сме полуобъркани, или направо побъркани, пък кво остава, като ни халосат по главите и с тая "мегавселена". Направо да ни отписват и да ни пренасят виртуално в мегасистемата. Поне да ни сложат в центрофугите, да ни изплакнат всичкия батак и, може пък...да почнем нормално да възприемаме нещата???

37

Серго

преди 2 години

Поне да знаете какво пишете или поне преписвайте правилно - меТавселена не меГа :D :D :D

36

бл

преди 2 години

А пък името "Метавселена" е използвано още през 1992 от Нийл Стивънсън в книгата "Снежен крах", където той описва точно такава виртуална среда. Книгата я има в Читанката. Дали Facebook ще плащат авторски права за ползване на името?

35

Старото Ново

преди 2 години

Всичко гореописано вече е стартирало от години като идея и платформа КАЗВА СЕ .... Second Life компютърно грамотните хора мога да потърсят и проверят в Интернет.

34

Божинката

преди 2 години

Мегавселената само когато знае кво и е, само аз си знам кво ми е.

33

Божинката

преди 2 години

мегавселената е като хипервселената, само че е мега

32

Анонимен

преди 2 години

Сигурно е много яко да се направиш здраво с наркотици и да пишеш безумни коментари тук? Виждам, че на поне една амеба и е много яко!

31

Анонимен

преди 2 години

В миналото няма начин как да стигне, защото примерно за прабългарите се знае много малко и всичко е унищожено от турците и гърците. В бъдеще няма как да стигне, защото не знае какво ще стане. Поредна измама както с игрите за пари

30

rusnak

преди 2 години

С една фраза, Добре дошли доброволно в Матрицата.

29

Това значи:

преди 2 години

Че за периода 2008 - 2019 - 11 години някой открадна 600 милиона от парите за 1 000 000 български ученици и по закона на кармата - Трябва целия свят да разбере и кармата да му види сметката, защотоооо той, а не аз се е намесил и променил съдбата. Общо взето ако се замислиш по закона на кармата 30 години те промениха съдбата на цял един народ. И много хора свършиха в гробищата от тяхната карма и ако не им отвърнем и втори такъв и трети и четвърти и пети пак такива ще ги свършат.

28

Та историята :

преди 2 години

Е такава, че ако не осъзнаваш закона на кармата, наречи го закона на Форсети ако искаш,не си буден в живота си, просто си кон с капаци - върви в една посока без да може да види накъде върви и съответно стигаш до там,където каже ездача.Както и тоя зализания,да той никога не си задава въпроса дали тоя писал Библията му няма някаква цел различна от тази на това, което той нарича бог.Та мисълта ми е, че за десет години 500 000 ученици са в училище , всяка година завършват 50000 до 60000 , това значи

27

Та историята:

преди 2 години

Е че кармата работи така и за добрите и за лошите неща и за всички неща като цяло. То е някакво равновесие - някой ти е спасил живота някога и ти трябва да спасиш живот! Някой се е пробвал да те очисти или унижи трябва да му върнеш жеста. Някой те е ограбил-трябва да го злепоставиш, но не и да крадеш от него за да не станеш като него. И това не е точно око за око и зъб за зъб.То е по-скоро : Каквото ти се е случило, трябва да те учи. Ще жънеш каквото си сял. Някой откраднал пари от 1м ученици!

26

Та историята:

преди 2 години

Те китайците и будистите имат една поговорка : Никога недей да помагаш на удавник!Според тях така се намесваш в съдбата и кармата на някой!Обаче има уловка:Ако този някой някога е спасил твоя живот или ти е помогнал,кармата го поставя в положение в което се налага да върнеш услугата и ако не я върнеш кармата ще те накаже!Според мен кармата е Форсети!Точно заради това казват,че Форсети е бог на справедливостта ама с половин уста,че неговата справедливост не се дава давим,тя изисква да я заслужиш

25

Та историята:

преди 2 години

Просто излъчва глупост тоя човек, ще кажеш бе това е неква безобидна глупост ама не е. Като видиш в Румъния как хора лазят в църквите почваш да усещаш невидимата ръка и *** на религията. Това е като ония дето "модерно им е било резбата да е лява" - има едни хитри *** дето се правят на такива та да получават повече женско внимание и вземе та я излъже, че иска к'во е да разбере какво е да е в правия път. И ще се изненадаш колко им връзват някой жени. Аз съм с друга философия - кармична!

24

Та историята:

преди 2 години

Не бе то за буквалистите връзващи се на тия глупости тая история и тия глупости верно са почнали преди към има няма 3000 години ама пак са в грешка! Моята логика,е че е по-правилно да се вярва на устни предания, отколкото на писмени такива.Според мене ако нещо успее да оцелее ненаписано като вярвания заслужава да му се обърне внимание като към елемент на историческа истина,ама тя е в минимални количества в Библията на тоя зализания! Живота е някъв органичен, неглиже, той не следва сляпо правила

23

Та историята:

преди 2 години

Ми те мормони,амиши,йеховисти като цяло отричат технологиите и научните постижения,някога преди време и богомилите така твърдели та ги изгонили от България.Твърдейки някак си, че видиш ли без технологиите, медицината и новото във света хората си живеят по-спокойно и добре неизкушени от някаква персонификация наречена "Лукавия", "Сатаната","Врага човешки" и не знам си още к'во. А по-интересно ти е дали втълпяването на тия неща не е по-лошо от гореспоменатия. Или ония дето света е на 6000 години!

22

Та историята:

преди 2 години

Викам си на тоя некой требва му тресне шамарите и му каже: Абе ей огледай се около себе си бе? Какво виждаш! Отговора вероятно би бил: "Самия дявол, Сатаната виждам, ама Господ ще ме спаси!"Те толкова са промити някой хора: То сега веднага веднага минава една симулация в главата ми за диалог с този враг на рационализма, здравия разум и враг и на изкуството като цяло. Диалог от сорта, мормони или амиши са повредили тоя човек!

21

Та историята:

преди 2 години

То сега номера е, че той най-вероятно даже и не ме чул! Значи ти остави ме мене като си намерих "Кратка история на света"-ходя си усмихнат все едно съм видял стар приятел, обаче тия хора,тия хора да толкова тежко обременени от грамофонната плоча дето им е пускана хиляда пъти и тотално им е изчегъртала мозъка дето може и да имали навремето.И го гледам с лъснатите му обувки и си казвам: Колко мъка има на тоя свят!Ама как да му обясня пластичност, импровизация, интерпретация - то като кон с капаци

20

Та историята:

преди 2 години

Та разбираш ли гледам го тоя зализания, разминавам се по улицата с него, а той си държи молитвеника или Библията или какъвто и да е там християнски пътеводител за оцеляване в тази "езическа страна" и цялото му излъчване беше от сорта на все едно тая книга му е пистолет и само що не я е насочил към заобикалящите го врагове. Та разминавам се с тоя и все едно го чувам к'во си мисли уплашено: "Господ е пастир мой и ще ме спаси от тия!" И не издържах и като му треснах изведнъж: Ти си мозъчно промит!

19

Та историята:

преди 2 години

Та ония ден вървя си към вкъщи след работа и гледам някакъв излъскан , в смисъл нереално излъскан, чак зализан- ризата изгладена, вратовръзката безупречна, панталоните с ръб, палтото адекватно за сезона, гладко избръснат, сресан и докато стигнеш до великото безумие държи молитвеник или джобна библия в ръката си. Значи ако беше будистки монах да държи паничка и да проси за храма и да ходи бавно немаше грам да се изненадам, даже му давам пари ако имам, обачее ...тоя анахронично ми подейства...