53

Сюлейман паша

преди 2 години

Умните хора,четещите истинската история на бг знаят:най спокойно,без войни с когото и да било,и материално добре бьлгарите са живели от 1396-1878 ! Законите в цялата Империя са поощрявали малцинствата в тях да развиват селското стопанство и тьрговията! Повече тьрговия-това е богат народ и повече даньци за Империята!ДРУГ е проблема,че вие сте предпочитали по лесното:кримката,шумата и и...хайде чевермето и руйното вино! Ее,все още сте сьщите,де!Все на хляба мекото! Ами...***,сьр!!!!

52

ДО ВЪЛКАНОВ

преди 2 години

Дядо ми в кооперацията която той организира купува първият трактор в началото на 30-те, Фордзон, същите идват в началото на 50-те, като съветски....цяло село се е смяло на партийния...

51

Анонимен

преди 2 години

Много точно от 681до 1432

50

Един от Северозапада

преди 2 години

"След златните години 45 черни при соца."Щом соца са ти 45 черни години, управлението на Баце, дето се сринахме във всички класации, как ти се вижда? Поне тогава, при соца, имаше грамотни хора, и *** работеха, колкото и да не ти се вярва, а и пращаха децата си на училище.

49

Един от Северозапада

преди 2 години

Нищо не пишете за реформите на Кьосеиванов вътре в страната???За стимулиране на малкия и среден бизнес, за облегченията за бизнеса въобще, всеки, който е имал желание е можел да почне свой сабствен бизнес, без страх, че е длъжоник на държавата още в момента на регистриране на фирмата, както е сега...Или звучи прекалено еретично това сега, не в съзвучие с диктата, налаган ни от Брюксел? А точно това е пътя за развитие-четете за реформите на Кьосеиванов, ще се изненадате-прости и ефективни!!!!

48

Мда

преди 2 години

Ако се беше върнал в България, сигурно комунистите щяха да го изкарат "враг на народа", и вероятно да го разстрелят или поне заточат !

47

Анонимен

преди 2 години

Тогава времената са били други, сега селското стопанство е доста оптимизирано и не носи толкова добавена стойност. Във Исландия гледат банани, който излизат на нормални цени. Сега ако разчитаме на селското стопанство, за да сме богати, няма как да стане.

46

Ямболия

преди 2 години

За държавата като цяло знам по-малко. Но най-силните години на град ЯМБОЛ са в периода 1923-1936 г.

45

Анонимен

преди 2 години

Вълканов, ти от позицията на очевидец ли разказваш, кой набор си ако мога да попитам, би трябвало да си минимум на 80? Или просто си един соц. т.рол?Има още през 30-те години будни хора в някои села, които са закупували и трактори и други земеделски машини

44

Анонимен

преди 2 години

Златните години на България са били от началото на 20 век до войните (1912-1918) и след това 30-те години след като отминава Голямата депресия. Достатъчно снимки има например на LostBulgaria, може да се добие представа за това как са живели хората.Нямали сме тежка промишленост и машиностроене - а имаме ли условия да развиваме такава мащабна промишленост в безумни размери като при соца? Тогава икономиката е била много по-съобразена с реалността - лека и хранително-вкусова промишленост

43

До Вълканов

преди 2 години

Има снимки от 1935 година на трактор Форд в Червена Вода русенско, затова стига си лъгал, че първия трактор в България бил 1946! Тогава може да е бил първия соц трактор в България!

42

Вълканов

преди 2 години

Стига сте лъгали за селското стопанство. Всичко бе на волска и конска тяга. Нито един пърщав трактор нямаше. Първият дойде есента през 1946 година, след образуването на ТКЗС. Помня, чакахме го до 10 часа вечерта да дойде. По-късно навлязоха съветкщите Сталинец, Кировец - все на вериги. Не смесвайте битието през годините. Първите години слез 1944 год. хората вярваха, независимо че бе много трудно. Когато дойде Живков и въведе новото счетоводство през 1962 год, всичко стана ***.

41

До 44

преди 2 години

Да не говорим, че няма жив човек които родата му да е била заможна по царско време и да не псува комунопитеците които изпълзяват след поробването би от СССР защото комунопитеците са ги избивали така както и турците не са! Значи или лъжеш или теб са те лъгали, ти си избери кое от двете!

40

До 44

преди 2 години

Ти правиш ли разлика между мирно и военно време? А, че преди ВСВ във възхвалена ви *** СССР милиони са умрели от глад в Гладомора? А, че по време на войната в СССР умират повече цивилни от некадърността на управлението отколкото заради немците пак от глад? А, че сме имали завод за самолети преди да ни пороби СССР които я краде като военна репарация? Щом сме произвеждали наши, разработени от нас самолети какво има повече да си говорим бе невежа?

39

Асан

преди 2 години

Опрай на за 800 дни :)))

38

Анонимен

преди 2 години

Изненадан съм, че о..в-ч.и е м....ръ.с//на дума..

37

Асан

преди 2 години

2001-2005.. при Симеон Трети :)))

36

Анонимен

преди 2 години

Толкова златни, че моите родители, деца на заможни хора, са били обирани от царската държава - *** кожи, картофите и житото, месото и маслото за германците по фронта, а момичетата са ходели на училище с налъми. Имало е изложение на големи тикви. Една фабрика за царвули около София и една за гайтани ... Голям просперитет!Не може да се мери на глава от населението. Ако беше така, всеки българин днес щеше да има това, което има сега Сакскобурготски.

35

ДЕБИЛ

преди 2 години

Защо след като има такъв стопански напредък не се споменава нищо за това, което тогава се произвежда в България?Нека някой да ме поправи, ако производството не е било само на пирони и мрежи.Е, сигурно и на кожуси!Имам спомени от мизерията!

34

До пецата

преди 2 години

Златните години на мързела, безотговорните плазмодии и партийните членове са от падането ни под съветско робство до днес! Да прав си, тогава е било рай за всеки *** и всяка тиква е можела от обикновен престъпник да се издигне до прислуга на вожда (за справка тиквонии боковичка). Тогава е било рай за българи с ромско самосъзнание! Мързела се издига в култ и всеки си бара това което го няма и се живее на кредит, затова днешната мизерия е директен резултат от тогавашните ви мързеливи години!