53

Диана

преди 2 години

Според мен, на въглищата може да се намери друго приложение или да се намери начин за горенето им без да изпускат дим, но колкото до електричеството, няма как цените там да не са високи поради монопола на тока в енергетиката ни. Единственият изход там е да има държавно регулиране на цените на тока на база разходи в електродобива и довеждането му до потребителя..Колкото и конкуриращи се фирми производителки и доставчици да има, "парите никога не стигат"...

52

Глупости

преди 2 години

на чужд гръб и сто тояги са малко....

51

Време е за АЕЦ

преди 2 години

"Да, само че проблема наистина от технически става политически, защото руснаците ни предлагат руско решение, нашите нови приятели - американско, а от ЕС ни натискат за френско техническо решение! В резултат - ние тъпчем на едно място и НЕ правим нищо". Да, вярно е. И защо? Защото п'родажник като Бойко не можеше да направи нещо без да получи разрешение. Кланяше се на всички посоки. Достатъчно беше да дойде Хилари Клинтън за да докладва зализаният офшорец Николай Младенов "Спряно е строителството"

50

Анонимен

преди 2 години

Лесно е да се каже, но нека Тимерманс (холандец) да обясни защо холандците построиха 5 нови ТЕЦ-а на въглища през 2016г и сега решиха да не ги затварят, защото били жизнено важни за икономиката им. Страната притежава газ нефт и затова 80% от енергията се произвежда от тях . Само 12% е от ВЕИ.

49

Анонимен

преди 2 години

На белгийския дедек, с пет цифри заплата, с бабата, дето взима сигурно и тя 5-10к, много им е лесно, да плащат аваснво по 220 еврата и после още толкова. Аз ако платя 400 лева з амесец, няма да имам с какво да храня децата.

48

Анонимен

преди 2 години

мнозинството от робите не разбира ,че ни готвят за газовата камера , неусетно със сладки приказки скривайки доста факти . имам преподаватели по строителство ,които също вярват,че ще изградим един зелен свят до 2050 , не вярвам на университетски титли, но държавата изисква да имаме сертификати за грамотни ***. все още имаме минимален шанс да се отскубнем, но май ще е всеки поединично, масата е приспана от страх и собствената си глупост и мързел

47

Анонимен

преди 2 години

До ССКАЗВАШ В ЕВРАЗИЯ ИМА ПО ГОЛЯМО БЪДЕЩЕ- МИН ЗАПЛАТА В БЕЛАРУС- 129 ЕВРО, РУСИЯ 118ЕВРО- ДА СМЕНЯМЕ ЛЕВА В РУБЛИ...

46

СС

преди 2 години

В ЕС няма настояще и бъдеще !! Германия има евтина газ,а бедна България на борсата ??? Китай и Индия замърсяват ние да се отопляваме на вятър и мъгла !!!

45

АНОНИМЕН

преди 2 години

Тимерманс и в теб няма бъдеще.

44

Анонимен

преди 2 години

До Ай СиктирБез уран, нема да има атомна енергия, без въглища, явно в БГ нема да има ток, което не знаех......хахахахаха :))) Все си мислех, че въглищата са забравено минало от 19 век, ама явно не са.......хахахаха :)))

43

Krom

преди 2 години

И в Зелената сделка няма бъдеще! Освен, че ще разцепи Европа. Бедняци като нас просто няма да издържат. Европа не е най големия замърсител. Китай, Америка, Русия, Азия? Зелените талибани в Европа искат да изкупят вината на целия свят. Затова ще затрият половината си население. А войната за храна и вода пак ще дойде. Но и тук Европа е лабава. Защото и като военна сила е нефелна. Твърде стиснати са бюргерите за съвременна армия.

42

Лили Иванов

преди 2 години

От Ковида ,като вдигнете температура и няма да ви е студено през зимата.

41

Granik

преди 2 години

Абе хубаво лошо, трябва да вървим с развитите държави. Иначе ,някой ден ,ще се окажем ,като Дон Кихот с рицарските доспехи и коня , в един нов и модерен свят .

40

Анонимен

преди 2 години

На този няма ли кой да му каже че ковчезите са без джобове?

39

Анонимен

преди 2 години

айде пак почнаха да ни къпят,щом такива високопоставени чиновници почнаха да идват през седмица скоро ще ядем ху.рката....

38

Ай Сиктир

преди 2 години

Тая зелена енергия е бошлаф работа. Зависим от времето, зависим от вулканите, зависим от продължителността на деня, зависим от технологиите, от материалите, после ще дойде и поддръжката... Казано е, че ако едно нещо работи, то не трябва да се пипа. Обаче алчността и глупостта нямат насита.

37

От Бг провинция

преди 2 години

Спокойно и на тоя му е изтекъл срока на госност като и на бай дън...А въглища винаги ще има и ще се използват. Като свърши нефта и газта след по малко от 80-100 г. отново ще започнат да използват въглища докато и те свършат.

36

Асан

преди 2 години

Грета изкара 1 милион от тоз зелен хайвер :)))

35

Анонимен

преди 2 години

Зелената му сделка ще отмени ли до войната за вода и храна?

34

Анонимен

преди 2 години

в Белгия имам познат там минималната заплата е 1600 евро чисто ,а тук минималната е 250 или 6.5 пъти по-малко,а се очаква да плащаме същите цени,даже и по-високи ,бих казал че това е доста по-неприемливо