62

До 60

преди 2 години

Родът на Скендербег, Кастриоти, е управлявал района на Дебърско. Във венецианска хроника от края на XV век пише, че майка му Воисава е дъщеря на сеньора, т.е. болярина, на Полог (днешно Тетовско). В тези два района никога не е имало сърби, айде сега познай, дядото и майката на Скендербег, ако не са били сърби или албанци, какви ще да са били. Георги Кастриоти Скендербег е най-малкото половин българин!

61

БГ Гражданин

преди 2 години

Трябва да си много прoст да признаеш всички нации в държавичката си обаче българската да не я признаеш защото говорите един и същ език и много те е страх Македония да не стане България. Обаче, по-добре Македония да стане България, отколкото Сърбия или Албания. Тъпитe маке-политици колкото са по-мънички толкова са по-инат и по-глупави. Смешковци. България признава ли македонската нация??? Ако я признава и вие трябва да признаете българската най-малкото защото дядовците ви до един са такива.

60

Gancho

преди 2 години

Милотинова,крайно време е да поканиш един истински експерт по Македонския въпрос и да каже каква е истината,а не все платени манипулатори,ченгета и пишман патриоти с промити мозъци и оплетени в лъжи.Ако неможеш да намериш в България,по добре покани от Македониа.

59

Отец Паисий

преди 2 години

Много ни се иска ние българите да пишем историята на Македониа,както Византия са написали нашата Българска история. А това дали е вярно за българите няма значение.Важното е да звучи гордо и достойно. Като знам какви лъжци са гърците,си представям колко е вярно това което са писали за нас.Допълнително и нашите платени историци манипулатори тълкуват историята както на нас ни се иска.

58

Loyko

преди 2 години

Кога ще спре Демакедонизацията в България е по добре първо да си отговорим.Това,че вече в България са асимилирани две-три поколения нищо не значи.Родовата памет е все още жива,както и все още има живи свидетели с издадените им първи паспорти с народност Македонец/македонка доброволно,а не като ние лъжем,че е насилствено.Как става това насилствено да преброиш 180-200 000 македонци в Пиринска Македониа???

57

Анонимен

преди 2 години

Невежеството е тежка болест, не се лекува.

56

Анонимен

преди 2 години

Няма как да спреш хора които нямат историческа памет. Сложно е. По-угодно им е да се сърбеят и да мразят всичко българско.

55

Qanon

преди 2 години

Ако дебългаризацията в РСМ не спре, там няма да останат никакви хора!

54

Сата НАТО

преди 2 години

Политиката на България е йезуитска и напълно погрешна. Българските политици ще провалят всичко, което може да се провали по националния въпрос. Предлагам лица с произход на изток от ят-овата граница, изобщо да не взимат отношение по Македония.

53

Анонимен

преди 2 години

Не само в РСМ. В РБ, също.

52

Макетата

преди 2 години

В Пиринския край Българите насилствено си сменили народността на македонец . Тази акция е ръководена от Георги Димитров през 1946-1949 г . По нареждане на киминтерна той е искал да прави - македонска социалистическа република, шопска социалистическа република , тракийска социалистическа република, мизийска социалистическа република. Лично Георги Димитров и БКП са виновни за разцепването на Българи и македонци.

51

Bul gur

преди 2 години

Разбира се,че сега макеонците от Пиринска Македониа са пръснати из цяла България.Това е също част от асимилационния процес на македонците в България.Затова сега има македонци из цяла България и във всички големи и по малки градове.След ВСВ са основно в Пиринска Македниа ,около 180-200 000 македонци,самоопределили се като такива доброволно,а не насилствено както лъжем.

50

Българин

преди 2 години

И Тоя е луд за връзване,тя България е дебългаризирана той ми обяснява за Македония,Абе *** има турска партия в "българският" парламент и пелтечещият фес от помаклъка смолянски за кандидат президент у ми даваш за пример Македонията!!!

49

бай ганю

преди 2 години

Тези ако ще се правят на чепати още преди да се присъединят към ЕС какви ли ще бъдат след като влязат?

48

Анонимен

преди 2 години

Дебългаризацията в България трябва да спре бе умен

47

Анонимен

преди 2 години

А Християнизацията на Българите през 866 г???

46

Кака Пенка

преди 2 години

Дебългаризацията в РСМ вече е факт.

45

Анонимен

преди 2 години

ДЕЖУРНОТО ДЕМОГРАФСКО ПЛАШИЛО НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ-АЛБАНЦИТЕ...А ИСТИНАТА Е,ЧЕ ТЕ ОТ НАД 20 ГОДИНИ ВЕЧЕ ИМАТ ТИПИЧЕН ЕВРОПЕЙСКИ НАЧИН НА ВЪЗПРОИЗВОДСТВО...А МИТЪТ ЗА МЛАДАТА АЛБАНСКА НАЦИЯ ВЕЧЕ ГО НЯМА.РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО НАСЕЛЕНИЕТО И НА Р.АЛБАНИЯ И НА КОСОВО НАМАЛЯВА...АЛБАНИЯ ИМА ОКОЛО 2 МЛН. И ПОЛОВИНА НАСЕЛЕНИЕ,КАТО ЕДНА НЕ МАЛКА ЧАСТ ВЕЧЕ Е ЗАСТАРЯЛО...КОСОВО СЪЩО ИМА ПРОБЛЕМИ И ВЕЧЕ ДОРИ МИСЛИ ЗА ВНОС НА РАБОТНА РЪКА ОТ ЧУЖБИНА...ДОКАТО СЪСЕДНА ТУРЦИЯ ВЕЧЕ НАДХВЪРЛИ 85 МЛН. И НАБЛИЖАВА 90.

44

Анонимен

преди 2 години

До aa1830глупости...албанците не са чак такива злодеи,за каквито се опитват някои в българия да ги изкарат...в много отношения етническите албанци в македония и косово са много по европейци от бай ***...а и реално погледнато най-големият им национален герой и гордост- скендербег(александър)има сръбски произход,нещо което те не крият.демографски албанците вече са в сериозен регрес...

43

aa1830

преди 2 години

Гледах един документален филм от Скопие, някъв англо-саксонец обикаляше с камера и разказваше. Спря се пред един голям паметник/картина и почна да обяснява как на нея било изобразена част от македонската история. Там на сянка бяха седнали някви и веднага го поправиха, че това е от албанската история и за малко да му счупят камерата.