98

115

преди 2 години

Благодарение на крадливите гербери, експлоатират труда на нашите майки, жени, дъщери. НО повечето хора не осъзнават, че сме на това положение, защото ние сме го позволили. Защо са ни 240 крадци, обслужващи чужди интереси, но не и тези на гражданите. Защо не кажат какво докара потъващият кораб край Камен бряг? Пудра захар? Талибани?

97

Анонимен

преди 2 години

Основния проблем на тези жени шивачки е прекалено ранния брак с неподходящи мъже, които искат доживот да ги държат до свекър и свекърва в области, където шиенето за 600 лв. е основен поминък за жени. Ако са свободни да заминат за Западна Европа и да учат в университет живота им ще е много по-добър.

96

Анонимен

преди 2 години

ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИЯТ КАПИТАЛ, КОЙТО УНИЩОЖИ СПРАВЕДЛИВОСТТА, ИЗПАДА В ЕКСТАЗ ОТ АНГЛИЙСКИЯТ ВУЛГАРЕН КАПИТАЛ ОТ НАЧАЛОТО НА 19 ВЕК, ЗА ТОВА АКО СМЕ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ГО ОСЪДИМ НА ЧЕКРЪК С 4 КОНЯ!!!

95

Анонимен

преди 2 години

И ТУК ШАЙКАТА НА ПРИЯТЕЛИТЕ НА БУДА СЕ ПРОЯВЯВА С ПЪЛНА СИЛА КАТО ИЗПОЛЗВА РОБСКИ ТРУД И ИЗНУДВАНЕ ДА ГЛАСУВАТ ШИВАЧКИТЕ ЗА ГЕРБ!!! СБОГОМ, СБОГОМ КАЗАХ!...

94

Анонимен

преди 2 години

И ТУК ШАЙКАТА НА ПРИЯТЕЛИТЕ А БУДА СЕ ПРОЯВЯВА С ПЪЛНА СИЛА КАТО ИЗПОЛЗВА РОБСКИ ТРУД И ИЗНУДВАНЕ ДА ГЛАСУВАТ ШИВАЧКИТЕ ЗА ГЕРБ!!! СБОГОМ, СБОГОМ КАЗАХ!...

93

Комунист-Ленинец

преди 2 години

До АнонименДържавата умря още 1989...

92

Дрис Дрислев

преди 2 години

До Христо ХристовОткога в лудницата имате нет?

91

Анонимен

преди 2 години

Не може малка държава в страхотен демографски срив да разчита на евтин труд, като конкурентно предимство. Без сериозни реформи, държавата си отива. Никакви реформи не са правени от 2000-та и резултатите са налице.

90

Анонимен

преди 2 години

Защото нашите,, работодатели,,си вземат от тях големите пари,а на работниците си дават жълтите стотинки,знам от личен опит,дори нямаше и осигуровки,разбираш го след три години,а уж се подписваш на разни,, документи,,.Това се отнася и за тези на Макс Мара.

89

Христо Христов

преди 2 години

До Щирлиц/93"Докто на власт са ДС другари,ще гледаме този филм." - той тиквата ти каза, че си про'ст. Ама толкоз про'ст, че не може да го вденеш. ПП. Хората ти пишат ясно, че и в Италия и Англия е така, а аз бих добавил и Германия.

88

кики да се разкара

преди 2 години

не са български , международни фирми са , нали привличаха чуждестранни фирми ето ви резултата , както и за младите работата е по чуждестранните кол центрове , където яко ги експлоатират , всяко ходене до тоалетната им се чекира и следи ,това стана в българия бели роби , няма синидкати , няма колективни договори , нищо пълна експлоатация

87

Анонимен

преди 2 години

Всичко е много просто.Българските чорбаджии са прекалено алчни.

86

до заварчик

преди 2 години

И аз съм от Варна. Филолог. Бачках в... библиотека за 850лв. Писна ми да си броя стотинките и си вдигнах чукалата в чужбина. Бачкам в транспортна фирма - разнасям стоки от магазина с микробусче - 1700 евро чисто за 8 часов работен ден. В събота и неделя чистя малко брокерско помещение за 50 евро на ден на черно (каш), месечно още 400 евро към заплатата. Едностайна квартира с централно отопление включено в наема 600 евро. Живея нормално и спестявам. Връщане назад няма.

85

Едно момиче

преди 2 години

Наскоро се замислих за магазини като Pepco и Sinsay, които предлагат дрехи на ниски цени, с добро качество и мисълта ми беше "кой знае с какъв ниско платен труд са шити тези дрехи, за да струват толкова (10-15 лв.)", а следващата ми мисъл беше "със същия ниско платен труд, с който дрехите струват по 600, 800, 1000 и още нагоре евро". Тоест представата за скъпата марка като "нещо по-добро" се размива отвсякъде и става все по-опорочена.

84

Любов ли бе!?

преди 2 години

Европа е свободен пазар! Ако ти е ниска заплатата - или нямаш качества или си безнадеждно влюбен в шефа си и инструмента му. Така е в любовта, който обича повече е готов страда, но да остане при насилника си! Така че, не се оплаквайте, ами подхванете нежно едноокия смок и го поймете устно, ушно и др.

83

Анонимен

преди 2 години

До 95 Анонимен . . . трябва да има държавна политика за внос на суровини като памук и вълна на добри цени. . . . И ще направим един петилетен план за преизпълнение! Колко много заблудени хора, да не кажа друга дума живеят на тази територия? 30 г. още не са разбрали, че не живеем в соца на петилетките - нарича се пазарна икономика, който иска купува, ако може! А най заблудените чакат държавата да определя заплатите - това е въпрос на търсене и предлагане! Нали сами разрушихте непотребните профс

82

Крокодила Гена

преди 2 години

До АнонименНа Бойко чудесните чуждестранни инвеститори!

81

Анонимен

преди 2 години

Това съвсем не е само в България. За най-скъпите марки "Произведено в Италия" значи в цех на китайци в Италия с работници китайци в китайски условия. Кожарската им индустрия - още по-голям ужас за нелегални мигранти от Африка. Напоследък се шие и в Англия от нелегални мигранти без документи, без трудови договори, без осигуровки. На практика е Бангладеш вкъщи без разходи за транспорт и мита.

80

Христо Христов

преди 2 години

Де се е чуло и видяло собственик да дава на работниците, а не на любовниците?!

79

Христо Христов

преди 2 години

Евроатлантическата интеграция и чуждите инвестиции на поколения тикви.