38

Анонимен

преди 2 години

До 35 Ако не произвеждаш за 1000лв, няма как да ти вдигнат заплатата на 1000. Това е. Първо работникът произвежда повече, след това му плащат. Или ти ще платиш на майстори да су учат да ти оправят банята 1 година и да я направят калпаво? Много взимат добри пари и у нас. Трудът им просто се продава на още повече- било като повече произведено количество или като по-скъп квалифициран труд, в който ТЕ САМИТЕ СЯ ИНВЕСТИРАЛИ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ЗА НЕГО. Ти си чакай някой да ти дава за нищо...

37

Анонимен

преди 2 години

Ши ми риве тя. че искал пари, да си храни изчадието, деот го изкарала. Ми ко *** интересува ***! Кат нямаш пари, ше мре и толкоз!

36

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 35 - Какво общо имат данъците с цялата работа? И кат искаш по-висока производителност - ми плати ве!

35

Анонимен

преди 2 години

"Днес направихме поредната важна стъпка към по-голяма данъчна справедливост" - Справедливост? Пххх! Плащаш стотици милиони на години, ама ПАК НЕ ИМ СТИГА на долната маса, пapaзитираща обществото!!!

34

Анонимен

преди 2 години

В България производителността на труда е ниска заради евтиния труд и ниските данъци. За да тръгне България напред, трябва човешкия труд да стане скъп за дебеловратите бизнесмени демократи, както и яки данъци. Който не може да се справи, значи не става за бизнес.

33

Анонимен

преди 2 години

До едни идеалист тук. В България квалифициран или неквалифициран, все една и съща мизерна заплата получаваш. За какво някой си да се квалифицира повече, когато пак толкова ще получава? Квалификацията има смисъл само ако си решил да бягаш от България.

32

Анонимен

преди 2 години

Не забравяйте, дариг потребители, че ВИЕ плащате всичко.

31

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 19 - То и затова сме аутсорс дестинация. Там краденето е... турдно.

30

Анонимен

преди 2 години

До 17 - Укриват, защото избягват и ДДС. Имахме работа с некоркентки конкуренти, които даваха сщите стоки и услуги, но с 10% по-ниско, върпеки, ч ение вее работхме на под 2% печалба - как? Ем сепстили си ДДС-то капутите ... Една заст от спестенто отоива за рушветеца.

29

Анонимен

преди 2 години

Пълно премахване на акцизите! 10% такси за ВСИЧКИ и това е! АМан вече!

28

Анонимен

преди 2 години

"Ниския данък предполага неравни други условия." - КАК? Обясни, бате, как! Ако данъка ми е 10% днес, а ан теб ти давам 1200 лева, а утре данъка ми стане 15%, как това ще се отрази на заплатата ти?

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 24 - Кажи му, бе! Кажи му на пapaзита долен!

26

Анонимен

преди 2 години

LOL lol olo lol ... Байдън ще си ходи ....

25

Анонимен

преди 2 години

До 23 И как да ти платят? КПДто ни е много ниско и не щем да работим. Примерно произвеждаш стока за 2000лв, вместо за 3000. Фирмата ти плаща 500, защото има и машини, наем, ток, материали... Казваш, че в Германия с 50% повече КПД взимат двойно, но не хващаш, че в разликата от 1000лв изработено може да ти дадат още 500 над заплатата, защото големите разходи са покрити в 2000. Ако качат заплати без производителност просто хлябът ще стане не 1, а 2лв, и пак ще ревем. Без приход/цена няма заплати

24

Анонимен

преди 2 години

До 20 И кое е неравното при нисък данък? Искаш чистачът с 0 умения и труд лесно заменим от прахосмукачка робот за под 1000лв да взима колкото инженер изобретил нов чип за компютри или лекар спасяващ животи с риск при най-малка грешка да те убие? Неравенството е заради различните усилия, които хората влагат. Даващият повече има повече, защото и мрънкачите търсят най-добрия лекар, най-добрия механик и им плащат повече. Комунизмът е мечта на отрепките, дето искат да имат, ама да не работят.

23

Анонимен

преди 2 години

Българските бизнесмени държат българския народ в робство.............Експлоатират евтин труд на българският народ, който е най-евтин в цяла Европа................Робството трябва да се отмени, българските бизнесмени да плащат истински заплати..........

22

Анонимен

преди 2 години

Ще се вдига, няма не искам, няма недей. Щом ни заповядат - стават лакей.............

21

Анонимен

преди 2 години

До 20 Вечният въпрос е за кокошката и яйцето. Ниско платените работници са неквалифицирани и с ниска мотивация(скатавки). В същото време защо да плащаш на такива повече и да инвестираш в тях да ги учиш? Изходът е само един и той е в ръцете на работниците. За да имаш шанса да получаваш повече, трябва някак да повишиш квалификацията си сам и да заслужиш повечето пари. Който не купонясва на младини, а учи, или работи на 500лв като за 2000, все успява. Останалите стоят и чакат кога ще им се даде.

20

До 19

преди 2 години

Ниския данък предполага неравни други условия. Евтиният труд предполага нискоквалифициран труд. То не може заплатите ниски, а работещите да са свръхквалифицирани.

19

Анонимен

преди 2 години

До 17 Ниският данък винаги привлича. Всеки иска повече пари. Проблемът да не привличаме инвестиции е в корупцията плюс липса на работна ръка. За какво ти е 10% данък, ако ще ти откраднат бизнеса(че и прокурори го правят като в джуджетата) или ще те изнудват за още 20% подкуп? Престрашаваш се и, чудо, хора с квалификация и умения няма. Заварчик за 5000 не се намира, щото никой не иска да си дава зор да се научи. Нямаме образование, трудови навици и законност. И 0 данък няма как да помогне.