41

Анонимен

преди 2 години

"ато някои от Вас взимат по 15к заплата да осъзнаят, че няма какво повече да искат от живота и да помогнат на онези отдолу." - 15к (толкова ли е трудно, бе - 15 000!), не са достатъчно, приятелче. Имам нужда от поне 2-3 пъти поевче, за да си наредя живота. Трябват ми поне 6 000 000 лева в инвестиции, които редовно поскъпват, над нивото на инфлацията, както и дивиденти от поне "15к" на месец. Тогава, вече няма да има нужда да работя, и ще мога да се отдам на това, да помагам на другите.

40

Анонимен

преди 2 години

До xaxsasб - Еш па тоа! Да съм осъзнаел, че нямало какво повече да искам от живота ... И обясни, бате, щом някой ми е "колега", тов не означава НИЩО! Аз ще ти помогна, ако си платиш за това. Ии очакваш, да си изоставя работата, за да ти "помагам"? А аз се НАДЯВАМ това "АИ" (ох леле, колко си оГРАНИЧЕН, КООЛКО СИ ЖАЛЪК И СМОТАН) да направи това. Имам инвестиции и ще е добре, ако никой друг не може да достуигне до позицията ми - без конкуренция, но с печалби. Това е живота, баткаааа!

39

xaxsasб

преди 2 години

Колко егоцентрици има в коментарите по-долу. Вместо да се дърпате един друг нагоре само се плюете. Чудо голюмо кой от коя академия е. Щом са Ви колеги и са пожелали да учат и да се преквалифицират за Мас опитните тлябва да е удоволствие, дълг и чест да помагате на хората около Вас. Като някои от Вас взимат по 15к заплата да осъзнаят, че няма какво повече да искат от живота и да помогнат на онези отдолу. До 10 години АИ ще си пише сам кодовете и тогава ще си мерите заплатите и знанията на нивата.

38

Анонимен

преди 2 години

Като са толкова глупави тея програмисти - научете един хубав стак, драснете 20-30 000 линики код за някое проектче и сте вие хората.

37

Анонимен

преди 2 години

И още нещо, драги ми 36 - Какво лошо има в това, човек да се преквалифицира? Не вискчи са родени с късмета, да имат стабилна смеейна среда, да избутат безпролбемно гимначията и да нажичат 6-тичките от универстиета, защото са имали къде да спят и какво да хапнат, а после още първата работа, при познат на тати и БАМ - 4000 лева заплата и от там нагоре, само акъли ръсят, другите кви смотани били.

36

Анонимен

преди 2 години

От 37 - И нямаме хора от фирмата на Наков, като българите сме едва двама. Така, че ми дължиш извинение! Както и на фирмата. Ако сме балон, обясни ми, защот всеки месец AAR-а ни се казва с над 250 000 евро, вече втора година? Series A ни беше с 4 милионаевро, при евалюация от 18 милиона евро, сега готвим Series B и в мометна евалюцията е малко над 38 млн.

35

Анонимен

преди 2 години

До 36 - Лол ... не. Фирмата в която работя е чуждестранна, работим основно със Svelte за фронтенда, a API-я ни е на Flask, сервиран като GraphQL, основният продукт е писан на R и Tensorfolow, въпреки, че май ще минаваме на PyTorch. Позлваме Neo4J за някой данни, като имаме над 400 000 линии код, само със специализирани SQL колове и не мисля, че има някой толкова стар, който да е ползвал Wordpress :)

34

Анонимен

преди 2 години

До От 26човек погледнете си фирмитеполовината са завършили счетоводство, соьиология, психология, техникумиизкарали един курс при Наката и после нзаначени в ИТ птоекти Тези хора другите ги носят на гърба. Днес видях в една фирма един водопроводчик началник на отдел Вие сте един балон, който вече се пука. Всички проекти са създадени с проблеми. Създавате некачествени продукти като скейлфокус със сайта за преброяване направн с уизърд на wordpress ученическа работа чакат ви трудни времен

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 32 - Ехее! много сте нагли кoпеленца! Демек - човек никога да не се развива?

32

От 26

преди 2 години

Изисквам обяснение от хората, които не ми харесха коментара - ЗАЩО?!?!

31

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 31 - Като програмист, никой не е нищо особено, батка, аз ся на тебе да ти кажа ...

30

Анонимен

преди 2 години

днес видях в една такава голяма частна фирма има водопроводчик за Team Leader ИТ меринджей

29

Анонимен

преди 2 години

Хайде този *** Наков не ми го лансирайте! Единственото му качество е нарцисизъм съчетан с ексибиционизъм. Като програмист не е нищо особено. С инициативите си на практика влоши качеството на ИТ образованието и видовете проекти над които се работи в България. Заради него и съратниците му в момента няма и една книга от която някой млад човек да се научи на нещо. Всичко издадено на български е неизползваемо.

28

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 18 - Само CV lи гледаш? Работил съм с хора от Станфорд и с такива, дето нямат и диплома. Да, 1/10 от Станфорд няма да става, и едва 1/10 от тея без диплома ще са добри, но някои от най-добрите кадри са идвали от академии и дори самоуки, дето са сглобявали компютри от старата микровълнова ... Ама ти разбираш, де. Взима 15 к викаш, биеш Северна Европа по заплащане...

27

Анонимен

преди 2 години

До 18 - О, ти ли си бе унуфри? От Bulwork намериха ли ти работа, вече? Или пще мне могат те пробта на никой.

26

Анонимен

преди 2 години

До ф - Твоите учители им е лошичко, като те видят, че пищеш учители с главна буква. И не, не можеш да си слагаш главни букви, където си искаш, било то и в знак на уважение.

25

Анонимен

преди 2 години

До Анонимeн 25- Ххахах? Ко? Щяло да има? Пич 75% от учителите са над 45 години. До 2-3 години, ще се пенсионират поне 15% от сегашните учители. Реално имаме под 10 години, да обучим учители, дето попринцип щяхме да ги оучим за период от 25 ...

24

Анонимен

преди 2 години

До do 18 - За съжаление, това е част от реалността. Аз също взимам висока заплата, но след като HR хареса кандидат, винаги си има и среща с мен или с друг от екипа, специално за техническата част.

23

Анонимeн

преди 2 години

От наплива за учители в последните две години, считам, че до 2-3 години количество учители ще има достатъчно, но с какво качество на образованието е под въпрос. Не на последно място е и къде ще бъдат съсредоточени, едва ли ще хукнат по селските общини, освен ако нещо не ги принуди.

22

Анонимен

преди 2 години

До Георги - Кой по дяволите е брат му?