18

Анонимен

преди 2 години

Запада си изпоуволни поголовно мед.сестрите, задето не искат да приемат Благодатния Еликсир на Вечния Живот. Та остава и ние това да направим, нали все обвиняват ***, когато не копира от Запада.

17

Анонимен

преди 2 години

Еми така е, защото мъжете са лекари!

16

Анонимен

преди 2 години

В "модерното и технологично" здравеопазване на България вилнеее див феодализъм.Разликата в заплатите между самите лекари, между лекари и сестри, между сестри и сантиари се различават значително.Един лекар с 1000 граждански договори като "мъртва душа", пари под масата и .т.н получава към 150 000 лева месечно.Една сестра при унизиелни условия около 800- 900 лева.Санитарят е защитен от минималната работна заплата 650 лева.Доверието в здравеопазването е нулево.

15

Анонимен

преди 2 години

Когато преди години мед. сестри сигнализираха с протестите си, че труда им е оценен безобразно ниско, никой от управляващите не им обърна внимание. Логично тези жени напуснаха здравеопазването или напуснаха страната. Ролята на управляващите е да мислят 100 години напред за държавата, а не да си пълнят личните сметки.

14

Анонимен

преди 2 години

Докторята ги направихте милионери - пари от заплата,пари под масата,пари от частните им кабинети,пък сестрите стоят на минимална заплата..е няма да има кой да ви работи

13

Анонимен

преди 2 години

Мдам. Десетилетия на минимални заплати, дълги часове и ужасяващи условия на труд, както и отношение, все едно са втора ръка хора ... да се чуди човк, защо младите препочитат да рабоят в кол център.

12

123

преди 2 години

Вярно ли бе? Че то вече не остана никой да работи за жълти стотинки в очакване на "светлото бъдеще"... Да не може да си плати елементарните нужди и с труда си да прави милиардери дебелогъзи държавни номенклатурчици и "Бизнесмени"...

11

Анонимен

преди 2 години

То като и толкова има не е за вярване,ще ви работи някой за минималната заплата,ай скитир

10

Св

преди 2 години

Сетихте се. Както и с учителите. И по 10К да им направите заплатите, няма скоро да изкопате нови. Моя роднина преди 5-6 год. взимаше по 450-500 лв./мес като мед сестра. Освен че беше мизерно, подигравки, тонове безсмислена документация, която тя собственоръчно печаташе за нейна сметка в копир центрове. Безумие. Махна се, отиде в производство - чисто, спокойно. Сега взима х4. ... Не иска и да се сеща за мед. сестра. Има още три колежки там мед. сестри.

9

аз

преди 2 години

да търсят в Германия и Англия, там е пълно с български мед. сестри

8

Bond

преди 2 години

Верно ли недостигат? 30 години ги държаха на минимална заплата, предпочетоха да си бият камшика и сега подмиват гръцки и немски бабички, отколкото да живеят като просяци тук.

7

Анонимен

преди 2 години

Да вземат тогаз медицински братя :))) --- ама всички братя са шведи а те не щат да бачкат

6

dvb

преди 2 години

Някой форумец знае ли дали сега има някаква минимална заплата за сестри, независимо дали в болница, към ДжиПи и т.н.? Майка ми около средата на 2000' години, мед сестра в Търново също замина и си изкара почти всички години до пенсия навън. Още си пази последният фиш от БГ, и беше под 200лв, и да, беше под минималната защото беше наета по някаква програма от бюрото за труда за уж непълен ама си бачкаше пълен че и от горе..Изгонихме сестрите и санитарите с ниски заплати после недостиг имало..

5

Ха

преди 2 години

Да бе да, цирка да върви , но някой скоро ще пострада ми се струва !

4

РАН - ЪТ

преди 2 години

Може и още и още и още най-дълготрайно!Като скамахте без да знаете защо скачате, сега скок в ___+___ дълбок.

3

ИСТИНАТА

преди 2 години

След Месец Може да Влезнем В Хуманитарна Криза.Тия Не Взимат Никакви Мерки

2

Анонимен

преди 2 години

И се сетихте чак сега? От 20 години е така. Така е и в повечето икономически сектори - няма хора. И ковидът няма нищо общо.074

1

Асан

преди 2 години

Да вземат тогаз медицински братя :)))