90

Анонимен

преди 2 години

В държавните детски заведения се спазват правилата на държавата!!! В частна детска градина, ако плащам 800-1000 лв. такса/както е в София / и разбера, че не са спазени възможно най-строгите правила, относно здравето и добруването на детето ми ще вдигна управата във въздуха и ще ги съдя до дупка. Здравето включва-задължителна ваксинация по нашия имунизационен паспорт на всички деца от съответното детско заведение.

89

Анонимен

преди 2 години

до 93 - после да не ходиш на площада че няма достатъчно помощи за децата с детски паралич и т.н. - като ви се казва да се ваксинирате се ваксинирате точка. Туберколозата и другите такива не са шега...

88

Анонимен

преди 2 години

Като не са задължителни там, но не са и забранени и е можело да ги сложи. Значи сега да ги сложи на децата. Аман от антиваксъри. Сега като там не слагат дай сега тук да заразяват децата с полио и шарки.

87

Анонимен

преди 2 години

Много правилно - това е България - страна от ЕС, не е остров пълен с пакита. Нормално че са ги върнали да се обезпаразитят и тогава.

86

Евала

преди 2 години

Сетила се Мара... Тук ,един вид е Папуа и не се спазват никакви правила, хеле за ваксинации, нали според Ковида вече всички "ентелегентни" са антиваксъри и като талибаните, искат да се върнат в 7-ми век. Голям ихтибар( уважение) им дължим на берачите и миячите, тва секции там , тва неплатени данъци и осигуровки тук, че и градини без ваксинации. А кой ги знае какви болести ни мъкнат те самите, зер там има сбирщина от цял свят.

85

Гери

преди 2 години

Смятам това решение за правилно. В България също има много деца без задължителни ваксини и родителите им ги записват в частни градини или си уреждат фалшиви документи.

84

Германец

преди 2 години

Типично антиваксърско поведение.

83

Объркан гражданин

преди 2 години

Моето дете е ваксинирано и нямам нищо против да контактува с неваксинирани.Невиждам опасност, та нали моето е защитено от ваксината. Някой ще ми обясни ли защо не пускат неваксинирани деца на градина след като не са заплаха за ваксинираните?

82

House M.D.

преди 2 години

Изключително нагло поведение от страна на "британката".

81

Ro

преди 2 години

Доста нагло и нахално поведение. Освен това нормалните хора питат за условията преди да запишат децата си или себе си някъде, логично е некак. Ама да не си ваксинираш детето против куп страшни болести, не знам колко трябва да си луд... и нямам предвид алабализмите, с които ни промиват в момента, нали.

80

Анонимен

преди 2 години

И какво, омбудсманът си няма по-важна работа, а да се занимава с простотиите на тези .......

79

Реалност

преди 2 години

Който работи здраво в България , и излезе навънка по света , и също работи здраво , вижда един различен по хубав и по шарен свят !!! Който е мързелив в България и навънка също , реално живота му с нищо не се променя . Колко познати дойдоха при ме във Франция , работливите останаха , мързеливите не изкараха повече от месец месец и половина !!!

78

Анонимен

преди 2 години

Ако искат да живеят тук - да спазват нашите правила! Те какво си мислят - че правилата у нас са само за тези, които не са били в чужбина? Хайде обратно от където сте дошли щом не им изнася тук!

77

до 81

преди 2 години

Ами защото са неуки ...такива където и да ги сложиш все така си остават, все мислят, че някой им е длъжен за нещо и очакват некви неща даром, мил чинии 5 месеца на острова и си въобразява некви неща....смехотворна работа.

76

Анонимен

преди 2 години

Защо смятат, че като са живели извън България и като се върнат обратно тук , нашите наредби, правила, закони не трябва да важат за тях???.... Какво нахалство, какво безочие!!!Като искате да живеете по техните правила - да бяхте си стояли там!

75

Така е.

преди 2 години

Нали им е било добре в Англия, да се връщат там....е на това му викам висша форма на егоизъм, където е по-добре, веднага са там, сега се връщат и пак претенции. Всяка държава си има закони, които трябва да се спазват. ТОЧКА !

74

пор

преди 2 години

ми да ги ваксинират или да си стоят там. Тука е така.

73

Анонимен

преди 2 години

Тъкмо когато ти домъчнее за татковината, за родното, за приятелите, и решиш да напуснеш мрачна, дъждовна и студена Англия и да се прибереш вкъщи....и тука течака българската бюрократична машина в целия и блясък и мощ, и...бой, бой и пак бой...какво правиш тука, че и работа ни създаваш ?! И веднага ти домъчнява отново за добрата стара Англия, където детето ти до 14г. възраст е изцяло обезпечено от държавата. Ееееххх, мечтиии.....

72

ТРАКИЕЦ

преди 2 години

Никой не ги е карал да ходят на блатистото и мъгливо островче.

71

Доктор Сън

преди 2 години

Правилно, да си седят на острова