28

Анонимен

преди 2 години

Много правилно, трябва да се спре с това местене и да се върне както си беше преди тази глупост. Какво има да се обсъжда? Има си астрономическо време и точка.

27

Лллл

преди 2 години

Щом има научно определено астрономическо време , няма какво да се коментира . Както има мъже и жени и няма трети пол , така няма лятно и зимно време , а има астрономическо .

26

Анонимен

преди 2 години

Защо не попитате кардиолозите с колко се увеличават инфарктите и инсултите при смяна на часовото време.Помислете малко за здравето на хората.Защо нашите баби и дядовци са живяли 85-95 години,да не би да е имало по- малко работа.А сега хората умират от инфаркт още на 40-45г.Смяната на часовника е стрес за организма.

25

Пенкелер

преди 2 години

Ако прочетете малко, ще се учудите колко от скоро има часови пояси и координирано часово време. През цялата останала известна история, хората са гледали кога съмва и кога мръква, защото ако си в планина може местното време да е с час разлика от равнината долу. За нашите условия има смисъл да се сменя, в тропиците няма смисъл, защото ден/нощ са почти равни, а на север даже не може да разбереш колко е часа, ако няма часовници-там имат бели нощи лятото или тъмница през зимата. Какво значение има?

24

Анонимен

преди 2 години

Има астрономическо време и това е за всички, какво ще избират, какво ще се мотат.

23

Анонимен

преди 2 години

Какво значи да запазим лятното или зимното часово време? Астрономическото е зимното. Ако ще запазваме някое, трябва да е то.

22

До 18

преди 2 години

И все пак по-малко депресантско е тъмно в 8.30 отколкото вечер в 17. Вечер след работа можеш да свършиш повече неща навън отколкото сутрин (тогава си на работното място и едва ли ще забележиш особено колко е тъмно навън) а и до 9 ще е съмнало.....

21

Юрий

преди 2 години

Никой не се съобразява с Европа. Нито като военна мощ, нито като икономическа, нито като политическа сила.За дребни неща се чака с години и я бъдат я не.Роуминг, зарядни за телефони, час, и какво ли още не. Смешно и жалко но това е.2 парламента обаче. Плюс хилядна администрация със заплати 3000 и нагоре евро. Плюс всяка държава национален и регионален. И за едно време не могат да вземат решение при условие че имаше референдум. Ако това са политици аз съм космонавт

20

Анонимен

преди 2 години

До: номер 19 Що бе? Ти не можеш ли да си го местиш?

19

Анонимен

преди 2 години

Зимно астрономическо,е най естественото от всичкия изкуствен живот в който ни въргалят

18

неандерталец

преди 2 години

Трябва да се спре това местене.

17

тъй де

преди 2 години

До Анонимен 16 А още по-депресантско е през януари и февруари да е тъмно сутрин в 8,30 часа..................

16

Ху кеърс

преди 2 години

Аз него местяСледя времето което на мен ми е добреТия тъпотий с местенето са глупост неземна Това са часове за работническата класа и да могат да ги третират повече време Такаче ху кеърс важното е да си в час със своето време другите соки май коки ;)

15

Анонимен

преди 2 години

По-добре е да сме си целогодишно на лятно време. Много е депресантско да се стъмва в 17часа.

14

Анонимен

преди 2 години

Аз мисля да го преместя с 35 години назад. Тогава ми харесваше повече от сега.

13

Анонимен

преди 2 години

Няма какво да се избира. Ако през цялата година беше лято, то изместеното лятно време е по-добрият вариант. Само че си имаме 4 сезона и през по-голямата част от годината астрономическото време е по-подходящо това са месеците от септември до април. Примерно още от началото на септември, изместеното лятно време ме дразни, а трябва да го търпя до края на октомври.

12

Случаен питащ

преди 2 години

До Случаен минувач Защо?!

11

Случаен минувач

преди 2 години

Аз предлагам да останем само на лятно време и да спрем да местим напред-назад.

10

Вуте

преди 2 години

Аз вече си го преместих!

9

Анонимен

преди 2 години

глупости на търкалета ,нещо което си върши работа зиме лете и ся някой бюрократ брюкселски се пресети