161

Анонимен

преди 2 години

най евтино е да хапвате повече фасул и да се отоплявате с топлите газове които ще изпускате като резултат

160

Пламен

преди 2 години

Направете си добра Термо изолация и се отоплявайте с каквото искате.

159

Енергиен контрол

преди 2 години

Не се карайте. Най-икономично е на ток , когато имаш дистанционо за управление на електромера.

158

Анонимен

преди 2 години

А с пор'но е още по-ефтино.

157

Анонимен

преди 2 години

Термопомпа с водно подово е истината, също яко панели като приемат 50% финансиране по плана за възстановяване. А какво стане с него, червените и това ли ги затруднява, те май само да рекетират могат.

156

Кривондел

преди 2 години

До 161.Консуматор на Топлофикация е етажната собственост. Събирате се, решавате го и се изключвате. Много е просто. Топломерът е на входа на сградата. Дяловото разпределение вътре затова е ДЯЛОВО, защото единствено се разпределя консумацията на сградата.

155

Анонимен

преди 2 години

климатика само духа.а когато има парно се топли целият вход

154

най големия им золум

преди 2 години

Слагам едно кюмбе и почвам да горя каквото има. Вече съм прибрал чехлите на комшиите във входа. Ще стигнат за месец.После имам стари гуми. .после почвам да горя паркета.Стига глупости. До сега щехте да построите АЕЦ а в Белене.

153

начо истината

преди 2 години

Който се топли на ТЕЦ а ще му скъсат от сметки .....

152

КойНескачаЕчервн

преди 2 години

"Кой не скача е червен. Четиридесет и пет години стигат."Помните ли!?Наскачахте ли се!?Съдира ли ви кожичката капиталиста и монополиста !?Нали за това скачахте!?

151

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 2 години

Докато се пълнят нощни шкафчета и докато Стадото безропотно пладва,така ще бъде.

150

Анонимен

преди 2 години

На парно и топла вода от теца съм и сметката ми за ток е около 120 лева. За парно и топла вода миналата зима плащах 120 лева средно на месец за 156 квадрата апартамент. Ако мина на отопление с климатици, каквито имам, тока ще ми е по 500-600 лева на месец и ще ми е студено и шумно.

149

Анонимен

преди 2 години

По моите наблюдения с моите климатици е по-скъпо, отколкото с парното в апартамента ми и то при по-ниски температури поддържани от климатиците ми, които бяха най-доброто на пазара, когато ги купих.

148

Анонимен

преди 2 години

Само дето с климатик може и да не успееш да стоплиш даже и при не много студено време.

147

Анонимен

преди 2 години

Най скъпо е централно отопление, което е и МАСОВО. За държавни , общински и частни сгради. Частните ги дерат здраво / и за да покрият , трябва да КРАДАТ , Само могат и да не е крият. Разходите по уличната инсталация със загубите са неизчислими, общите части са трудни за поддръжка и контрол. Това го знае дружеството и в това е манипулацията. При локалното /автономно/ сметките са ясни и всеки си контролира.

146

до тъп - 118

преди 2 години

Харесва ми че си знаеш и си признаваш затова ще направя втори опит да ти го обясня - Климатикът използва свойството на флуидите (газ, течност) при изпаряване да отнемат топлина а при втечняване да я отдават. В режим топло компресорът на климатика създава вакуум във външното тяло така че газта там се изпарява, съответно отнема температура от околната среда и помпи във вътрешното тяло, като там газта се втечнява и отдава температурата, отнета от околната среда. Както виждаш няма преобразуване на

145

dmx

преди 2 години

Апартаментите с ТЕЦ са по-скъпи, да се чуди човек защо

144

Баливото

преди 2 години

Аз от както пускам бойлера само като се къпя два пъти в месеца, тока ми падна много. Една крушка само и телевизора - 17лв.

143

Абонат

преди 2 години

Топлофикация София е най-крадливата и неефективна фирма. Такса сградна инсталация е най-обирджийската възможна практика. Може да не ползваш никакво парно в имота, но плащаш, дори апартаментът да е празен и да не живее никой в него. Ама оттам минавали тръби, които стигали до другите абонати. Ами откъде накъде минават през моя имот. Ми да ми плащат наем тогава, че минават през мой имот. А пък сметките им са пълна каша, за да крадат по-лесно. Всички да се откачат от парното и да фалират дано!

142

Анонимен

преди 2 години

Спрете да строите сградите близко една до друга, което не е правилно и е незаконно, хората може да имат нужда от слънце и да си слагат слънчеви панели на терасите , включващи се в контакта, така правят някои хора в западна Европа, слагат си по 1-2 панела на терасата, даже има специално направени за тераси панели да не заемат място и пречат, поне постройте сградите така, че да има светлина и слънце в сградите, драги олигарси, а не да стоят на тъмно или да си надничат в стаите през блоковете!