29

Анонимен

преди 2 години

ха ха ако не сте разбрали още стратегията на правителството е да умори от глад възможно най много де били, едни много богати чичковци които се наричат елит са решили че сме прекалено много а случайно нашите политяги са се продали от много време за жълти стотинки и сега трябва да следват световната политика и да разиграват разни сценарии водещи до хаос и ужас за мър шата:)

28

Анонимен

преди 2 години

Сезонните работници са си грижа на дебеловратите бизнесмени, а не на държавата, т.е. на всички нас.

27

СМЕХ....

преди 2 години

ОЩЕ ЛИ ВЕРВАТЕ НА ТИЯ ДЗИФТАРИИ НЕГОДНИЦИ....?ЩЕ ГУБЯТ РАБОТНИЦИ, ЗАЩОТО ИСКАТ ДА ЛОВЯТ МАЙМУНИ С ТРИЦИ......

26

Сосидж

преди 2 години

Да, сигурно държавата е виновна за мизерните заплати, които дават на сервитьорите, но украинците са по- лесна плачка. Ама видиш ли и те се усетиха, че 500 лева са жълти стотинки за този труд. Нехайството е при вас, драги ми работодатели.

25

Койчо

преди 2 години

Тези всяка година търсят нови работници защото старите никога не се връщат.Цялата работа е че са ги измамили със заплатата

24

CriticusMagnus

преди 2 години

Не знам за вас, но аз чета следното между редовете: "Имаме толкова много опитни хора, които владеят чужди езици, на минимална работна заплата и половин щат! Почти нищо не ни струват и за това не искаме да им даваме нито договори нито някакъв по-дълготраен ангажимент! Сега бягат и си търсят по-добро бъдеще! Ами ние? Къде да търсим хора с опит и езици които да работят срещу правата си? Държавата трябва да помага... Не на тях, на нас... Вижте колко зле оставаме тако си тръгнат!" - Нямам думи...

23

Анонимен

преди 2 години

Чакай сега - дръжавата виновна, че не плаща 9 месеца на някакъв роботник, за да може после те да го наемат за 3 месеца и на ниска заплата? Че плащайте му вие 12 месеца бе. Или му плащайте 3 месеца така, че после 9 да лежи. То не може да му плащаш 2к месечно, ама 3 месеца и после да се сърдиш че си намерил друга работа за 1200, ама постоянна...

22

Местанчев

преди 2 години

шЪ местя за келнерите и барманите!!!

21

факт

преди 2 години

Борисов им намали ддс то,държавата загуби милиони а те не свалиха цените и не повишиха заплатите?!милионите потънаха в джоба на чорбаджиите който сега пищят....за щяло и не щяло.

20

Анонимен

преди 2 години

И къ де ги губите. Мина времетод когато хиляди млади и не чак толкова млади хора ви робуваха в кръчмите и хотелите. Време е и собствениците да готвят и сервират да видят Как се вади келепира.

19

Поредните смешни

преди 2 години

"бизнесмени""Работодателите им очевидно не могат да им плащат осигуровки и заплати 12 месеца, при условие, че работят по 2-3 месеца на година в сезонните обекти, подчертават за пореден път от БХРА." Коригирайте го - не искат!След 15 години в туризма, на ръководни функции, 4 западни езика - напуснах това фиаско! Няма нормален човек, който да издържи да се подиграват с труда му! Седи и ти обеснява, че няма пари... а мутресата му кара нов модел! Не държавата ВИЕ си подредете къщичката!

18

На кмето зето

преди 2 години

Споко бе , то ако е многу арно при вазе, они пак че се върнат.

17

Анонимен

преди 2 години

Англичаните решиха проблема с липсата на работна ръка, като внесоха роби от Африка за плантациите.........Ние по-глупави ли сме от англичаните? Само робски, принудителен труд може да реши проблема на бизнеса.

16

Анонимен

преди 2 години

Хитрият частник иска да ползва 2 месеца, държавата да плаща 10 месеца на работника му......................Хитри са! Андрешковци големи са.

15

Анонимен

преди 2 години

Фалит и събаряйте семейният мафиотски бизнес. Не ривете на държавата! Повтаряйте: Ка-пи-та-ли-зъм! Фа-лит!

14

Анонимен

преди 2 години

Това е супер идея. И аз искам да работя 5 месеца, а останалите 7 държавата да ме издържа. Ако излязат на улицата и аз ще се присъединя.

13

Милите те

преди 2 години

Най-сивият сектор, не спря да мрънка... Не стига почти всички не осигуряват работниците на реалното заплащане, водят ги на 4ч. А реално бачкат 12-18ч. Клиента им плаща 20%ДДС, те внасят само 9% в бюджета и пак наглеят... Никой не им е виновен, че спряха да перат през тях и бизнесите са им на кредити...

12

Мнение

преди 2 години

Ами избрали са си да се "квалифицират" в сервитьорство..кой им е виновен?Да си берат гайлето като са се квалифицирали за сезонна работа!Ако се бяха квалифицирали за стругари,шофьори,трактористи,зидаромазачи и други работи щяха да работят целогодишно!Аз така правя и не ща с данъците си да плащам на лентяи пушещи по цял ден цигари облегнати на бара!

11

а

преди 2 години

Като наливаха бетона не реваха, сега що ревът?

10

Анонимен

преди 2 години

Кадрите от туризма отдавна избягаха по чужбина защото и преди Ковид в туризма,ресторантьорството си беше мизерия,само работа за малко пари.Така че не Ковди ви е виновен ,просто Ковид ускори бягството на хората .Онзи ден видях обява за барбекюрист в София за 2000 лева нето,но дори и за такива нива който е умен пак няма да почне защото това е нестабилна,несигурна работа .