9

Христо Христов

преди 2 години

До 8"Не е имало тотална война срещу населението." - честно казано, не съм убеден, че е нямало.

8

BatSot456

преди 2 години

Каквото можаха американците направиха.Къде имаха успехи,къде неуспехи...Дали е било грешка? Не е работа на европейските лигльовци да дават акъл.Все пак военните действия в Афганистан ,минаваха през призмата за спазване на човешките права.Не е имало тотална война срещу населението.Така е било и при съветската намеса в Афганистан(колкото и да демонизират съветите).Европа да си гледа работата.

7

Анонимен

преди 2 години

Стига бе, чак сега ли се сети да го казва това??? След като войната свърши, при това с поражение за САЩ и НАТО.

6

Анонимен

преди 2 години

СССР и САЩ направиха генерална грешка с военните си кампании в Афганистан,стремяха се да наложат власта си над цялата територия на Афганистан,а в това нямаше смисъл.Достатъчно беше да контролират по -големите градове и тяхните области ,където е съсредоточено повечето население на Афганистан.От там щяха да се възпитават нови поколения хора ,далеч от консервативният ислям.Това беше напълно възможно защото Афганистанското общество в миналото ,не е било свързано с талибански порядки.

5

Анонимен

преди 2 години

Лъжец на квадрат!Истината е ,че САЩ са харчили поне три пъти по-малко ,като в тази сума от 100 млн. на ден влиза и субсидирането на Президента,племените вождове и Афганската армия !Отделно Афганистан получаваше и ще продължава да получава субсидии от богати арабски държави ,и от Пакистан ,държава в която живеят 2/3 (26млн.)от пущуните, най-голямата етнос в Афганистан.

4

Анонимен

преди 2 години

Влизането в Афганистан изобщо не е било никаква грешка. Както СССР преди, така и САЩ са си направили анализите преди да предприемат този ход. Друг е въпроса, че Армията на САЩ в момента е пълна с немотивирани и слабо подготвени кадри главно от етносите. Допълнително, покрай военния бюджет в САЩ се краде много, ама наистина има яко точене, каквото и ГЕРБ не могат да си мечтаят. Плюс наркопроизводството контролирано от ЦРУ и тук кашата става наистина огромна.

3

Асан

преди 2 години

Щом е грешка народен съд и да връщат парите :)))

2

Анонимен

преди 2 години

Всичко казано от Верхофстадт потвърждава, че краварите нямат съюзници. Стига това да не се случва в техния двор войната за тях е жизнео необходима за да може една прослойка да трупа баснословни печалби.

1

Христо Христов

преди 2 години

Ги херхофтад е психопат в тежка форма, нелекуван заради състоянието на белгийското здравеопазване... резултат от либералната му политика.Белгийците го изтониха месеци преди да доведе Белгия до разпад и разбира се, ес мафията го прие с отворени обятия.