14

Асан

преди 2 години

Круши 5 лв на кауфланд колкото салама :)))

13

Анонимен

преди 2 години

До 13 Аз пък от 10 години се мъча да си посадя круша в двора и все неуспех. А ябълки имам и те така си капят - 5 ябълки да изям годишно.

12

Анонимен

преди 2 години

До ууу Човек, от 12 години живея на село и никога не съм ги събирал. Винаги съм ги оставял на дървото и да падат по земята. 2-3 години съседа идваше с кофи да събира от лятната круша-ракия правел и му трябвало плод. Никога не съм обръщал внимание, дори мислех да ги режа дърветата... а са на поне 60-70 години и раждат много. Тази година само изядох няколко от лятната. Много сладки и вкусни бяха, но пак ги оставих да падат без да ги събирам. Просто не съм знаел какво нещо имам в двора си...

11

само да вметна

преди 2 години

То крушите са си лукс, вижте им цената, как да не ги "подценяваме".

10

кога къде

преди 2 години

В България нямя круши вносните са два пъти по скъпи от бананите.

9

ууу

преди 2 години

До Анонимен 7 Де си расъл, де си пасъл? Преди години пих някаква необработена вода в завода и развъдих бактерии. Болки в стомаха, не се търпи. А доктора ми вика -- няма да ти дам лекарства, отивай да ядеш круши. Август месец, изчистиха ме. А ти си за убиване, ако зимните си изхвърлял зимните.

8

Анонимен

преди 2 години

Действа диуретично. Много хубав плод, ако имате запек.

7

Фибран

преди 2 години

А под кривата круша е пълно с тикви, не ги подценявайте.

6

Анонимен

преди 2 години

Леле... а аз дори не ги поглеждам крушите. Имам 2 големи дървета и крушите си падат по земята и си гният. Едното дърво е "зимна" круша, която в момента още не е готова, но след около месец някъде, ще мога да бера и да сложа в касетки и зимата да си ям круши. Лятната премина, но зимната ще си набера. Това наистина не съм го знаел а дърветата всяка година са отрупани с плодове...

5

баба мара

преди 2 години

ние не я подценяваме но е над 3 лева за кг цените полудяха

4

Гроби Таласомо

преди 2 години

Освен тва, доказано лекува запек, особено капушките, малко нагнили тъй, мммммм, дават вискокачествен с.ю.ргюнь!;))) Господу Бога Сю.ргюнис и вмчк.Фекалия, Диария и Дрисея, както и пресвета Разстроица, тях величаем! Амин!

3

anonimen

преди 2 години

celuvki

2

Манафейко:

преди 2 години

А още по-добре ще е да не подценяват(м)е граматиката и правописа!

1

Анонимен

преди 2 години

Поредния неспокосан превод от гугъл транслейт на джурналята в днеса !