51

Анонимен

преди 2 години

Скоро очаквам кампании от типа - 60% искат човек за шеф, защо не се дава възможност на кучетата и козичките? Някаква странна деградация ни е ударила, някакъв странен стремеж към розов свят, в който всички сме безкрайно равни и щасливи, някакви наивно-глуповати утопии ни се продават като бъдещето към което трябва да се стремим. Човека е човек, защото има разум, но пък днес той не е модерен, направо е забранен за употреба, единствено трябва да се заучават разни модерни лозунги.

50

fda

преди 2 години

*** как така само 2 пола, не са ли 27?

49

До 58

преди 2 години

Аз пък съм мъж и съм имал две шефки и 5 шефове. 100 пъти предпочитам жена да ми е шеф,а не някой комплексар,който си мисли,че е хванал Господ за шлифера щом е шеф.

48

Анонимен

преди 2 години

До инженерИма жени дето си разбират от работата, обаче когато стане въпрос за лична връзка, не реагират великодушно, естествено не говоря за всички жени а за тези които се имат за шефове.....хахахаха :)))

47

Друга тема

преди 2 години

България трябва да бъди дарена на Живко от Варна, за да стани всичко добре !

46

Анонимен

преди 2 години

Аз съм жена и като жена мога да кажа, че на мениджърски позиции трябва да бъдат основно мъже, в противен случай става селска седянка - скандали, интриги и си играят на обидени момиченца

45

До 50

преди 2 години

Какво лошо има в патриархата би ли обяснила?

44

инженер

преди 2 години

Аз съм инженер с 20 години опит. За тези 20 години не видях жена, която да покрие изискването за работа, която се изисква от мъжете инженери, които наемаме. Аз смятам, че просто жените не проявяват желание да учат и работят този тип работа, въпреки че те е изключително висока платена. Та как може жена да ми стане шеф, освен ако не е изключително некомпетентна, което веднага ще я класира като лош шеф. Жените и мъжете имат различни способности, спрете да ги тикате там където самите те не искат.

43

Анонимен

преди 2 години

До елияИма доста жени шефове в БГ, даже некои са ме сваляли, обаче откажеш ли им, става "природно бедствие", направо не могат да те дишат......хахахахаха :)))

42

Анонимен

преди 2 години

Защо се нарича стереотип естествения ход на нещата? Какво налага да променяме нещо (освен болни фантази на феминиски организации). Ако хората не смятат, че жените не могат да са добри шефове, може би са го научили от опита си с жени шефове? За да се промени жените трябва да станат по-добри шефове, а не да учим нещо децата в училище, което не отговаря на реалността.

41

Друга тема

преди 2 години

Някои хора говорят само лоши неща или предимно лоши неща за Живко от Варна, за да няма той приятелка, за в бъдеще и деца, успехи в живота, истинско щастие и други неща да няма той, това са хора, които изповядвт Исляма и се правят на светици пред света, даже са против нас - христианите, българите и като цяло белите хора ! Благодарение на тях ние българите всъщност не сме добре, а само приличаме , че сме добре !

40

Анонимен

преди 2 години

За всички е ясно, че жените винаги взимат по-малка заплата, по-трудно им е в кариерата, защото имат и семейство и деца, които си взимат своето и все още в БГ се гледа с насмешка жена да ти е шеф в повечето големи фирми (изключвам магазини, заведения и други браншове, в които не е нехарактерно това). Въобще в българия си цари още патриархата.

39

Анонимен

преди 2 години

Това че мъжа е по-добър лидер от жените не е стереотип, а научно обоснован факт. Въпроса е защо днес едни човечета се мъчат всячески да преобърнат света наопаки? Защо се отричат очевидни факти? Защо трябва да се промиват мозъци с опасна антиобществена пропаганда? Какво печели обществото от това, жените да се правят на шефове? Нищо, но пък за сметка на това губим ужасно много - от демографска катастрофа, през милиони разбити семейства и човешки животи, всичко това за да постигнем една утопия.

38

Жендера Асан

преди 2 години

Няма двамата пола!Едното пол жена,другото пол мъж!Какой туй двамата пола?

37

Анонимен

преди 2 години

До 28 (Правопис): Свиквай! Жени калинки ама са жени и получават специални привилегии, само защото са жени, както авторката на тази статия!

36

кескьосе

преди 2 години

Имал съм една-две шефки, не искам повече.

35

Анонимен

преди 2 години

Много дразнят тази инфантилни кампинии за равенство - абсолютно невъзможно е жените и мъжете да са равни! Колкото и на либералните розови пеперудки да не им се иска да приемат фактите, в природата половете имат различна роля и функция - при хората жената е майка и домакиня, а мъжа е призван да осигурява прехраната и защитата на семейството. Няма как жената да е добър лидер, защото тя е прекалено емоционална и мекушава, нещо което обаче е голямо предимство при отглеждането на поколението.

34

Анонимен

преди 2 години

Пита се имали или има ли? Дамата? Ко? Пункутация, муктуация, а, у? Няма?

33

една жена

преди 2 години

Равни възможности означава истински конкурси. На мен ми е все едно дали ще е жена или мъж, стига да не е калинка. Много кифли и чалгарки с купени дипломи се назначиха на високи постове, заради мъжете им или бащите им. Благодаря за тази възможност, която не мога да използвам. Както и за срама да им слушам глупостите, а мъжете да се подсмиват "Жена, какво искаш". Ясни критерии за качествата и обективна оценка на способностите вършат достатъчно добра работа. Не е нужно да ни скарвате с мъжете.

32

елия

преди 2 години

"Паритет същ. - установено законно съотношение между паричните единици на различните страни, изразено в злато."- как точно са връзва в следното изречение: "Почти паритет има в мнението на българите за това дали има достатъчно жени на ръководни позиции в бизнеса в България....." или да ръсим сложни думички. Другото за "двамата пола" няма смисъл от коментар.