36

Апокалипсис

преди 2 години

Аполо изпрати няколко мисии на Луната, но безмозъчната форумна младеж не е забелязала. ПРЕДАВАХА директно чрез Останкино кацането на Луната, но тук пишат явно голям брой тийнейджъри, дето не са били запланувани тогава, за да помнят, че телевизионната програма в петък беше изцяло РУСКА .

35

СпейсЕкс Такси

преди 2 години

Браво на Мъск и голямата ракета на Спейс Екс. С завършването на този полет приключи и тестването на Ракетата на Мъск. То не бяха кукли... то не беше колата Тесла... то не бяха двама "доброволци" от НАСА а сега и живи туристи. Сега вече няма никаква пречка всички туристи от НАСА които до сега вече 10+г. се возеха с каручките на Роскосмос да се прехвърлят на луксозната ракета на Мъск. ... Стига вече смелите туристи-астронаФти на НАСА са се унижавали да молят Рогозин за едно местенце до МКС ....

34

Анонимен

преди 2 години

Мисията Аполо, простичко ми Просото, е пратила общо 24 души на Луната. В проекта са участвали десетки хиляди души. Според теб, ТАКА ЛИ, и един не издъни схемата? Един ли не разказа исторя, кяото тоатлно не съответства на събитията? Аре махай се, чети си дитските книжки и не идвай повече тук.

33

Анонимен

преди 2 години

До Сат Н - Ок. И аз какво да направя? Да ти пляскам, да те следвам в иснтаграм, да ти се възхищавам?

32

Анонимен

преди 2 години

"ПРОНИКВАНЕТО ПРЕЗ НЕГО на ЖЕСТОКИТЕ" - Ако реално беше разговор и повишаваше тон на думите, които са изписани с главни букви, щеше да звучиш, като нестабилен и токачен човек или ядосано 7 годишно дете... О чакай - ти и сега звучиш така. "ЖЕСТОКИ" лъчи няма. Изолационната пяна се поставя под корпуса на ракетата. Инфрачарвените лъчи могат да бъдат спрени от ... стъкло, дърво и метал, както и други.

31

Сат Н

преди 2 години

Никога не бих дал пари, за да си рискувам живота. Аз даже и с парашут не съм скачал.

30

Анонимен

преди 2 години

На еколозите оплакващи се от замърсяване на природата с изгорели газове от ракетните двигатели ще обясним че двигателите са метанови и отделят само вода и въглероден двуокис. Но действително има и такива, които замърсяват. Керосинови, ползват се предимно в Русия. Да ходят да се тръшкат пред руското посолство.

29

ПроСоТо

преди 2 години

До Анонимен/30/..Я стига!.."Аполо",тоест "Най-великата ракета",не си спомням името й,..А,май "Атлас" беше,или нещо подобно, беше използван "ОТНОВО И ОТНОВО" цели ..ДВАНАДЕСЕТ,или колко пъти беше?!..Така че "отново и отново" ВЕЧЕ СА ГО "имали" краварите!..Когато краварите ВНЕЗАПНО ЗАМРАЗИХА "полетите до Луната",вече имаха няколко ГОТОВИ за изстрелване ракети!..И най-интересното:-Вече бяха вложили стотиците милиони долари...Възниква въпроса:-Какво всъщност става?!

28

ПроСоТо

преди 2 години

До колегата с "Изолационните материали":..-Наистина има доста добри термоизолиращи материали,но я ни светни,..понеже виждам,че си спец в тая насока :-КОЙ е въпросния "КУХ МАТЕРИАЛ",който успява да си свърши работата при..ТРИ ХИЛЯДИ И ПЕТСТОТИН градуса?!..Па и друго /питам от чисто любопитство!/..:-Това,че е КУХ по какъв начин "препятства" ПРОНИКВАНЕТО ПРЕЗ НЕГО на ЖЕСТОКИТЕ инфрачервени лъчи,минаващи и през вакуум?Защото предаване на "горещина" може да става и "дистанционно",без физически конта

27

ф

преди 2 години

Толбухин вече не е Толбухин. Вече е Добрич.

26

Анонимен

преди 2 години

До ПроСоТо 26 - Има изолационни материали, които са 99.9% "кухи", така че спират всичко. Проблемът е, че са крехки и трябва да са :опаковани", преди да ги поставиш където и да е. Другият проблем е, че струват нещо от рода на 100 долара, на квадратен сантиметър (ако се чудиш, защо не ги ползваме в сградите и не се продават онлайн). Дргуи въпроси, да си заслужиш промяната на името от ПроCоТо на ПроСТоТо

25

Анонимен

преди 2 години

До ПроСоТо - Защото искаме ракети, които може да позлваме отново и отново. Това с ходенето до луната беше, като да си купиш чииииииисто ново Ферари, да изгориш 50000 литра бензин, за да отидеш до Тулбухин и обратно, а после да вераритео да е изгоряло. А и ферарито е било модел от 1945-а. Сега искаме, да направи Тойота Корола, хибрид, дето гори 2.5 литра на 100 и струва 25000 лева ... За да може да си ходим не со Тулбухин, ами докъдето може да се стигне с кола, многократно.

24

11

преди 2 години

Бреееййй, ама те одили ли са някъде, че да са връщат?

23

малко анализ

преди 2 години

Според българите в САЩ орат нивите с коне и рало и носят пушки помпи, защото са каубоици и не могат да направят ракета, защото ракети има в СССР и Северна Корея. Внасят всичко от Китай, даже телевизори Панасоник и Сони, защото по филмите всички имат такива, а износа е главно соя и царевица и то ГМО някакво. Освен това контолират климата с Хаарп-а и му наводняват доматиту и моркова-гадняри

22

ПроСоТо

преди 2 години

лично аз съм смутен!..АКО НАИСТИНА янките са имали възможността преди 50 години да "пратят човек до Луната и да го върнат жив",то..ЗАЩО ЗАПОЧВАТ ПАК С "ПЪРВИ СТЪПКИ"?!?!?!...Все едно да си изобретил ДВГ,но 50 години по-късно да започнеш да го "изобретяваш" отново...Нещо НЕ СЕ ВРЪЗВА!!!!!!...Някой ЛЪЖЕ и то жестоко!

21

ПроСоТо

преди 2 години

та:..-Как са успяли да редуцират външната температура на нагретия до 3500 градуса "Спасе Х",до ..САМО 27 градуса по Целзий вътре?..Жесток "климатик" са използвали..Така и няма да ни стане ясно защо се разиграват разни истории с "космическите пътешествия"...Та ние все още не сме получили отговор на въпроса:-Кой ,как и защо режисира,написа сценария и засне на лента сагата "Американец ходи по Луната"..?

20

ПроСоТо

преди 2 години

стана ми любопитно и се опитах да разбера някои ПОДРОБНОСТИ...Първо разбрах,че мисията им НЕ е била предавана "на живо",защото.."астронавтите не искали популярност"...Второ:-Според допуснатия за публикуване текст ,"Драгонът" бил така проектиран,че да осигури температура вътре не по-висока от 82 градуса..Надявам се да са имали предвид "по Фаренхайм",защото тая температура по Целзий ще ги изпече като барбекю..Ако е по "Ф" ,възниква смущението:-Как са "успяли" да изолират външната температура от 35

19

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 7 - Професиноналните космонавти стоят с месеци, точно така. Тези стояаха значително по-малко, но им трябваше само 6 месеца тренировка. Какво ти казва това?

18

Анонимен

преди 2 години

Знаете ли, защо в Стар Трек, който е оптимистична верия на бъдещето на човечеството, няма българи? - ЗАЩОТО се развива в шибаното бъдеще, за това! С тоя манталитет, не знам, как изобщо ще изкараме и още 50 години.

17

ЕХХАААААА

преди 2 години

И аз искам!