115

Tuba

преди 2 години

12:00 по зимното часово време е средата на астрономическия ден, но не и на работния, средата на раб. ден е 13:30 (ако раб. ден е от 9:00 до 18:00, както е за 90% от хората).За какво ми е през лятото да се съмва в 4:30, при положение, че започвам работа едва в 9:00. В същото време вечер ще се стъмва в 8:30 вместо в 9:30 и ще имам по-малко време за други дейности (животът не е само работа).Така че нека остане зимното време, но тогава раб. ден да бъде от 7:00 до 4:00, а ако не тогава лятно време.

114

Камен

преди 2 години

Няма нужда да му мислят, да оставят времето както преди ,нямя зимно няма лятно време ,нормално време , хората до преди да почнат да го сменят не са ли могли да живеят с един час повече светлина, Европа единна ли е? лидерите не им оттърва смяната на времето и заблуждават хората ,колкото може повече да протакат и хората да се примерят , а проблемите да си останат ,недоспиване , аз след смяната на времето не мога да спа с дни ,взимам сънотворни и те не помагат ходя като зомби

113

Вяра

преди 2 години

До АнонименМного точно казано. За сменянето на часовника.

112

Мария Димитрова

преди 2 години

Зимното часово време е истинското.По него сме откакто е излислен часовника!Незнам како има да се умува повече!

111

Батко

преди 2 години

Има хиляди журналисти които пишат на теми от типа :"дойде най студената зима""голямото завръщане е този уйкенд""как да не изгаряме лятото"Не им отнемайте есенно-пролетната тема :"колко вреди смяната на времето"!!!!!И те деца хранят!!!

110

Смяна

преди 2 години

на часовото време до дупка - дали може по просташки да се пише или как казваше един - аз съм про ст и вие сте про сти, за тва се разбираме - тва е моден стил явно

109

по-полека

преди 2 години

Ей, с вашите глупости, знаете ли какво ми причинявате?Лятно време оправям жената преди лягане, а зимно време след събуждане...Няма ли начин да се врътне това време с половин час само и ето готова работата!!!!Ей ся, местим с половин час назад и КРАЙ с тея тъпотии!!!

108

чувак

преди 2 години

тоя психиатър хич не знае, че има една държава - най-силната и богата в света, която е съставена изцяло от емигранти, а това доказва, че нарушените циркадни ритми СА ПОЛЕЗНИ, ЩОМ РЕЗУЛТАТЪТ БЕЗСПОРНО ПОЛОЖИТЕЛЕН. а ние тук може да си дремем в ориенталско ЯВАШ-ЯВАШ и вечна беднотия. затова пък ,щото сме московитски мекерета, подкрепяме всяка глупост, ако тя е СРЕЩУ ЕС и НАТО. погледнете коментарите - нещо друго да виждате?

107

Анонимен

преди 2 години

вече крушките са лед спестяването е нищожно а работодателя може да си променя работното време както прецени не може цяла дърбава да се променя за някаква глупст която вече няма значение

106

Анонимен

преди 2 години

Северните държави диктуват,ние не сме в тези ширини.Те не се интересуват от нас, защо ние да сме по тяхното време.Тук бели нощи няма,както няма висока индустриализация.нека да е по пояси,но ние сме да сме с природата.Аман с това надбягване за пари,не желая някой да ми краде времето,и без това сме окрадени.Време и енергия,бърз оборот на човешки материал...Колело на съдбата - сфера с хамстери.

105

Анонимен

преди 2 години

Ако спрат въртенето на стрелките, ще трябва да минем на 7 часов работен и учебен ден. Така сутрин и вечер и в двата варианта все ще е светло и изгодно. Това е решението и това е правилното.

104

Анонимен

преди 2 години

Ако остане лятното часово време, зимата ще се разсъмва към 8 и половина шал. Децата и работещите ще излизат в пълна тъмница, а ще е хлъзгаво и страшно, което не е ок. Ако пък остане зимното часово време ще семръква лятото към 8 вечерта което пак не е добре за децата защото ще им се играе, а то тъмно. Да не говорим, че ще съмва в 4 сутринта, и няма да мога да спя. Така, че най добре е да се сменя времето. Пилоти, стюардеса, постоянно си менят часовите пояси, не са умрели.

103

Анонимен

преди 2 години

Ако приема новото време, което ми предложат, ще получа ли сертификат за покорство?

102

Анонимен

преди 2 години

Няма лятно, няма зимно, да си върнеме нормалното време както си беше. Без врътки. Стига с тия простотии по цял свят. То пък големите икономии на електричество, дрън-дрън.

101

НРБ

преди 2 години

До 96 относно т.н. джапан. Вече 10 години най-безнаказано изливат радиоактивна вода от разтопените тлеещи американски реактори уестингхаус директно в океана и облъчват целия свят. та така за чистата океанска храна...

100

Анонимен

преди 2 години

Не знам какви ползи са от това въртене. Само болни мозъци го измислиха. Абсолютно болни мозъци.

99

б.х.

преди 2 години

Страшна драма. Боли ме шпека за времето. Ставам когато реша, лягам като ми се доспи. Времето ми е за ориентир. С какви неща се занимават хората, смятайте че има цяла комисия която бута тоя казус с години, взимат си заплатите......

98

Камен

преди 2 години

Смяната на времето вреди на здравето, след като менят времето не мога да спа , един час е но ми пречи , миналата година не спах три дни ,купих си сънотворни ,това е опасно , здравето е по важно , фабриките нямат прозорци и осветлението работи 24 часа , няма нужда от 1 час светлина , искам да спа

97

БОЛНА ЛЕЛКА

преди 2 години

Тя била психолог и тя КАЗАЛА !ЛЕЛКЕ, мнението ти е абсолютна глупост.Желанието на Народа на България беше ясен.Имаше допитване в което избрахме ЛЯТНО ЧАСОВО ВРЕМЕ !!!!

96

Атомен часовник

преди 2 години

До Жоро - защото самите хора няма да могат да се разберат - всеки пак ще дърпа към себе си и накрая ще е 50:50 отново. По принцип, ако се придържаме към природата, трябва да остане зимното часово време - то е астрономически вярното. От друга страна, се събуждаме по-рано, когато сутрин е светло, и по-късно, когато сутрин е тъмно, така че пак ще има негативи от фиксираното време. Работодателите може да променят работните часове, но тогава ефектът е същият като със смяната на времето.