20

Митов

преди 2 години

Откъде знаете, че решенията на ТЕЛК са неправомерни, медицински лица ли сте, секретар на МВР медицинско лице ли е? Може пари да се искат за правомерен ТЕЛК, а без пари да получите ТЕЛК с намален процент.

19

ТЕЛК експерт

преди 2 години

Няма фалшиви " телкове" бе тикво!! Има фалшиви " НОИ- кове" и НЕЛК - ове"!!

18

Тия па

преди 2 години

откриха Америка на картата....Сичк ото братя над 35 са с ТЕЛК-решения.Има и други тарикати.Системата си се въртиииии от десетилетия.А наистина нуждаещите се търпят подигравки и бюрокрация.

17

Лекар от ТЕЛК- Каспи

преди 2 години

Ало, " разследващите"!! Я питайте докторите от Здравните комисии към регионалните поделения на НОИ ЗАЩО НЕ ОБЖАЛВАТ и БЛОКИРАТ " фалшивите" решения на ТЕЛК пред НЕЛК- София?? Схващате ли бе тикви???

16

Д-р Хаус

преди 2 години

Всички коментари по отношение ТЕЛК системата са " коментари" на дървени тикви!! Ало, " разследващите"! ТЕЛК комисиите издават решения,но те не водят до автоматично получаване на пари и привилегии!! Тези решения са обект на контрол от Здравната комисия към НОИ!! Там също са лекари!! Тази комисия може да блокира решенията на ТЕЛК като ги обжалв пред НЕЛК- София!! Въпрос: Защо НОИ не обжалва тези фалшиви решения на ТЕЛК?? И какви решения взима НЕЛК?? Нека разследващите" насочат вниманието си към

15

Сузи

преди 2 години

До Ивет Необлагаем с Данък общ доход - годишен, е 7920 лв. Ако лицето е на трудов договор, плаща осигуровки, но от облагаемата сума се вадят 660 лв /необлагаеми/ и остатъкът се облага с ДОД.

14

Ивет

преди 2 години

Само да уточня, че осигуровки се плащат, а данък доход не, но до определена сума за година.

13

астора

преди 2 години

Безсплатна винетка ,650 лв без даньци и осигуровки 2лв за преиздаване на лична карта- пенсия 305-370лв. По лошото е човек който има инвалидност за 85% И НЕ ПОИСКА ДА СИ ПЛАТИ МУ ДАДОХА 60% е това е за сьд

12

ЦИНИК

преди 2 години

Тва е да си тарикат дняшно време ! Скуби дръжавата колко можеш.От не питате по колко милиона зимат партиите кът супсидии ? И ко праат толкоз ? А дупетатите по колко скубят от заплати ? Кой сий тарикат сякък съ упрая .

11

Анонимен

преди 2 години

Директора не знаел... айде бе. Все едно аз да не знам какво се случва в моята къща. Още повече че се оправдава, значи и той е в кюпа. Ако наистина не знаеше - веднага ще да ги уволни всичките дисциплинарно и от утре съд и затвор. Ама как ще ги уволни, нали и него веднага ша го изпеят. Той оня рошавия го каза в парламента - всички са навързани като свински черва...

10

Анонимен

преди 2 години

Нищо не се е променило,хем си работят хем си получават.За да не разбере селото директно вьв банкова сметка получават.Тия ще ги накараш да гласуват за друго.За сьдебни дела друго.

9

Анонимен

преди 2 години

Твьрдия електорат на дуписе по селата с години си получават пенсийката.Пращат ги вьв Пловдив лежат там малко и хоп хайде жив прав.

8

ГайБаньо

преди 2 години

Ромеите се правят на хахави,че да взимат мангизи,а хората,които реално имат нужда остават назад е класацията.Жив пример.Мой съсеешд,който остана без крак под коляното,минава ТЕЛК и получаваше пари за 100% инвалидност.На последната комисия е получил 75%,защото имал протеза и можел да се движи нормално,че даже и да работи.Но нов крак не му е поникнал.Факт!

7

от Плевен

преди 2 години

Направете една справка в Плевен и ще се убедите колко са хората с ТЕЛК. Там където докторите са най податливи на корупция, там и процента на лицата с ТЕЛК е най голям! Тези хора по цял ден водят развратен начин на живот, техните пенсии са доста големи за стандарта на Дъражавата, те са вечно из големите магазини, тези които и работещите не могат да си позволят да влезат камо ли нещо да купуват. А защо е така?

6

циник

преди 2 години

Споко, скоро ще се затрият всички пенсии- и ТЕЛК и нормални. *** ще изядат гостоприемника. Ще стане като едно време - имаш богатство - живееш, нямаш - не живееш.

5

Анонимен

преди 2 години

Много фалшиви телкове има,редно е вместо да създават разно комисии менте и да харчат пари създайте една комисия която да разследва телковете обаче преглед наново без збачение кой какви документи има.Ще се хванете за главата и българи и ромели страшно нещоо е.

4

Анонимен

преди 2 години

Комисиите работят с документи. Да проверят кой е издал епикризите при хоспитализациите. Веднъж източвали касата с фиктивно лечение, клиентът е бил на почивка и после пак от бюджета инвалидна пенсия и всичко останало. Преди 5 г.влачеха наистина болни хора в инвалидни колички, та с очите си да ги видят. За фалшивите само с парите и готово. Сега всичко е по документи и стройна система на организация. И пак ще се разминат само с едно мъмрене пред строя и язък за пушилката.

3

от Плевен

преди 2 години

При нас в Плевен, жк Сторгозия има бая хора които са уж с ТЕЛК, но те си водят редовен полов живот, по цял ден киснат из локалните кафената; майка с дете от ТЕЛК, тя пък по цели нощи будува от безделие под блока - пиене, разврат и клюки! Тези които имат над 40 стаж, те вземат мизерни пенсии, но други, теза с ТЕЛК, те паразитират върху нас. И, до кога това ще продължава? А проверки на хората с ТЕЛКови решения кога ..? Питам и знам, че отговор няма да има.

2

О хо хо

преди 2 години

ФАЛШИВИ ТЕЛКОВЕ СЕ ДОКАЗВАТ ЕДИНСТВЕНО С НОВО ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ И ДЕЛО В СЪДА! НЕ С МЕДИЙНО ПЛ.Ю.ЕНЕ.

1

Лаик

преди 2 години

Каквото и тия с истинските...... просто не ги заслужават, здрави са!!!