7

Анонимен

преди 2 години

Предлагам вие, като "строители" на образованието, да държите матури два пъти годишно! Както сте я подкарали, скоро ще има прием и матура в I-ви клас... Моля ви, започнете да работите със съвест! Започнете да мислите! Пробудете се, бъдете креативни, бъдете гъвкави! Нека образованието ни, да достигне онези висини, които на този етап са като далечен и недостижим спомен!!!

6

Анонимен

преди 2 години

Любопитна съм вашите деца, къде учат? В България, или в чужбина? Сигурна съм, че няма да ги бавите тук, както съм сигурна, че не се налага да ги пращате на допълнителни частни уроци. Малкото останали свестни учители, казват, че не приемате мнението им относно учебния материал, а трябва, защото очевидно НЕ знаете какво правите. Или пък знаете - отчитате дейност, заличавате образованието и... *** народ се управлява лесно, нали?!!!

5

Анонимен

преди 2 години

Музиката и рисуването, трябва да събудят в децата ни любовта към изкуството. Трябва да бъдат "оценени" със 'зачита се', 'не се зачита'. ФВС би трябвало да времето, когато децата разпускат, раздвижват се, учат се на различни упражнения, от ползата да бъдат активни...., НО НЕ покриват нормативи!!! Нормативите за физическа годност са в академията на МВР! За всеки, който носи в себе си атлетика, има спортни училища.

4

Анонимен

преди 2 години

Защо направихте музиката, рисуването и ФВС предмети? Музиката и рисуването са изкуство, Как може да се оценяват??? То са тестове, то са чудеса. Ясно е, че не всяко дете е художник, музикант, или атлет. Вие също не сте! Нормално ли е, отличния успех на даден ученик, да бъде съсипан от 2-ка по музика, защото пее фалшиво, от 3-ка по рисуване, защото не е нарисувал добре ябълката, и от 2-ка по ФВС, защото не е покрил тъпите нормативи, които вие мъдреци, сте измислили?????

3

Анонимен

преди 2 години

От V-то място в света, скоро няма дори да сме в списъка. От целия свят идваха да учат у нас, а сега нашите деца бягат, за да учат някъде другаде, но не и у дома!!!!Защо напълнихте учебниците с религиозни уроци? Ако е за обща култура, обемът на материала щеше да е далеч по-малко, и щяха да се разгледат всички религии. Религията е въпрос на избор, а за избора имаме духовни училища.

2

Анонимен

преди 2 години

Вместо да се чудите какви простотии още да сътворите, за да имитирате дейност, помислете за децата на България! Поощрете ги! Направете така, че да ги стимулирате да учат през цялата учебна година и при високи образователни резултати (5, 5.50, 6.00), да бъдат освободени от матура!!! Мислите ли, че цяла година безхаберие и яко учене месец, ще донесат повече знания?!? Нима мястото в образованието, на което сме пропаднали сега, не ви говори нищо?

1

Анонимен

преди 2 години

Докога от МОН, ще бълват глупости. Кому са нужни матури? За IV-ти, за VII-ми, за X-ти, за XII-ти клас... На всичко отгоре, зрелостниците, ще бъдат разпределяни в други училища, всякаш ще извършват най-голямото престъпление, и надзирателите трябва да са други... Каква ви е идеята? Има ли идея въобще? Не останаха свестни учители. Повечето от тях се превърнаха в ЕТ. Почти няма ученик, който да не ходи на допълнителни частни уроци по математика, БЕЛ, английски и т.н.