19

до 14

преди 2 години

Възможно е. Аз подобни хора не познавам. Ей ги на обявите на големите вериги супермаркети из големите градове- заплати под 1200лв. там няма. А тук квалификация не се изисква. Ама никаква. Имам една вила до Котел- в селския магазин плащат 800лв. на магазинерката. 2 се редуват там. На едната мъжът й е булдозерист- под 2000лв. деклариран доход не пада. "На частно" заработва още толкова. Има и месокомбинат- там под 1100лв. заплата не дават. Та, не знам кой взима минимална, наистина.

18

Само ФЪФ Бг, 30г.

преди 2 години

''Тия'' от КНСБ се криеха 30г., и не виждам за какво СЪЩЕСТВУВАТ , на хранилка са към всеки КАБИНЕТ , а ''уж'' се издържат от членски внос и давани под наем ''техни'' /държавни/ имоти , ПОСТОЯННО СА ПРОТИВ НАРОДА И СЛУГИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ...Та да си дойден на думата , МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ОЩЕ СЕГА ТРЯБВА ДА Е КАТО ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ , НОВИ ЧЛЕНКИ В ЕС , А ИМЕННО 1400 Е-В-Р-А !МЕРСИ !

17

до 16

преди 2 години

Не. Чисти на някои колеги къщите и апартаментите през уикендите или след работа за по час, два. Много симпатична и съвестна женица, между другото. У нас идва 1 път седмично.

16

Анонимен

преди 2 години

такава МРЗ автоматично означава че в евро зоната няма да влезем със сегашния курс лев евро, а с по обезценен лев.

15

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 13И след 10 часов работен ден чистачката, ще отиде да работи на още 1 място по 10 часа, така ли?

14

Анонимен

преди 2 години

В Пловдив масово се работи за за заплата между 900 и 1200 лв.

13

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 13 Масово в провинцията се работи за МРЗ. В Сф в офиса може и да се работи за хиляди левове, но в дълбоката провинция нето 500-550 лв.Защо КНСБ не искаше 12 год. от ГЕРБ увеличаване на МРЗ? Защо одобриха 300 часа извънреден труд? Сега тръгнали да се правят на загрижени.

12

Анонимен

преди 2 години

Кой изобщо работи за минимална заплата 670лв. към днешен момент?! Та дори чистачката в нашия офис взима 1200 (е, вярно за 10-часов работен ден, ама...) и работи на още едно място, че да върже 2000 месечно. Минималната заплата е инструмент на сивия сектор да кажем уж, че се осигурява на нея Мими, сервитьорката или Пешо, шофьорът на баничарка. Никой не работи за толкова пари у нас. Никой.

11

тъй де

преди 2 години

Който "бизнес" не може да си позволи да плаща минимална работна заплата от 700-750 лева към момента, най-добре да обяви ФАЛИТ.

10

Анонимен

преди 2 години

КНСБ е кur.ва, която от самото си създаване облиз.wа задните (тъмните) части на властимащите при всяко едно правителство! "Другият горещ картоф..." - това е изказването на президента на КНСБ;) Как не ви е срам г-н Пламен Димитров? Мин. заплатата в РБ трябва да бъде не помалко от тази на работника в Румъния или в "брадска" Унгария!

9

Анонимен

преди 2 години

МРЗ то трябва да е двойно над това на КНСБ и да не се изсмуква от пръстите като Каролев. Трябва да е съобразено с международния пазар на труда ;) Не е трудно да се изчисли че трябва да е между 700 - 800 евро . Все пак тези работи трябва да са пазарни . Вече не е от голямо значение щото няма да е възможно да се работи в ЕС . Други работи са по важни .Възможностите.

8

Анонимен

преди 2 години

Демек очаквайте увеличения на цените ОТНОВО

7

баш Хамлет

преди 2 години

Гореща молба или плаха надежда!?

6

Анонимен

преди 2 години

ГЕРБ трябваше да я направи така, ам а през 2013-14-а. Ама на тях за народа не им пука!

5

Анонимен

преди 2 години

Ee, много е! Дайте като ГЕРБ с по 50 лева през з 2-3 години, че "партньорите" с бизнеси да не се оплакват.

4

истина

преди 2 години

Икономиката е приватизирана от комунисти сега нарекли се социалисти.Щи има да чакате по високи заплати. Социалисти капиталистите вземат не дават.

3

Хахахахаха

преди 2 години

Свършиха парите, а обещахте по-високи пенции. Сега се чудите как да намерите средства за да ги изплатите! Смях и подигравка! Тази клоака трябва да се напарчетоса и да се разпродаде! Нищо смислено не остана тук!

2

Анонимен

преди 2 години

Добре го предлагате сега.А защо години наред клякахте на Бойко и нищо не постигнахте?

1

Анонимен

преди 2 години

Трябва да стане но КНСБ да я плаща.