33

Алекс

преди 2 години

Отново математик се захвана с вируса.Голяма математическа напаст ни нападна.Гледайте си математиката и не се занимавайте с материя,от която си нямате понятие.

32

м,да

преди 2 години

Витанов е пълен перко. Децата трябва да минат през вируса. В Германия намалиха карантината на контактно дете на 5 дни!

31

vlady

преди 2 години

До АнонименПо-добре висококачествен естествен имунитет от преболедуване вместо съмнителен от недодялани ваксини, които не съдържат цялата обвивка на вируса. Особено за хора под 40 години без хронични заболявания рискът от преболедуване е нищожен, имунитетът несравнимо по-добър.

30

Анонимен

преди 2 години

Търся си запазен Мерцедез за бартер със Жигула с прицеп на орг. боя са и прицепа и Жигулата ЕГН- 1970 г! Бартер!!!

29

антиваксър

преди 2 години

Това не е съществен въпрос. Същественият въпрос е защо се отхвърля лечението на ковид болните. Протокола Зеленко, ивермектин, лекарството на Израел.

28

върбанБрястовСалкъмо

преди 2 години

Този "математик" (да не пиша друга дума че ще стане на ***) за геометрична прогресия чувал ли е ? Ако 1 човек заразяваше 9 човека, след месец цяла България щеше да е болна. Смешни и жалки сте.

27

Мечо Кух

преди 2 години

"Вирусът не избира само пълнолетните"Така е.Вирусът избира само тези със съпътстваща патология.Съвсем отделен въпрос е, че децата със съпътстваща патология са по-скоро изключение.80% от популацията е генетично резистентна към коронавирусите.Те са опасни само за хора с прецакан имунитет.

26

До 12

преди 2 години

Аз съм наясно какво е функционалната грамотност, добре е и Вие да се ограмотите по темата. Няма нищо общо с определението, което давате. Очевидно така я разбирате, като понятие с което сте се сблъсквали единствено в контекста на актуалните спорове вакс-анти.

25

Огнищата на вируса

преди 2 години

Пуснаха ги в действие напълно безотговорно. Уж има мерки спират и затварят бизнеси, а Училищата ги пускан, за да пламне заразата.

24

Анонимен

преди 2 години

Според прогнозата, на 10 октомври ще сме по домовете.

23

Анонимен

преди 2 години

"Ще има ли скок на заразените с отварянето на училищата?"............е не бе, вие дебилни ли сте да не разбрахтИ вече 2 години че училищата са най-големият РАЗВЪДНИК на тоя вирус?!?!?!

22

do 20 Do 12

преди 2 години

Това "Функционално неграмотен" го упоребявам основно аз. Не ми е правило впечатление да е много разпространен израз. Ако се чудите какво значи: да имаш достъп до информация, но да не знаеш как да отсееш полезното от плявата и откровените лъжи и манипулации; да не може да си послужиш с информацията, която ти се предоставя и най-лошото - да си направиш погрешни изводи, от които ще тръгнат тежки последствия.

21

Пак аз

преди 2 години

Ей ковид филмари :D

20

Анонимен

преди 2 години

Ще има, защото никой нищо не спазва, а хигиената в училище е под всякаква критика

19

скок ли?!

преди 2 години

Нееееее......

18

До 12

преди 2 години

Айде стига вече с израза "функционално неграмотен"! Някакъв топ ентелегентен проваксър го употреби и оттам започнахте като папагали. За какви математически и статистически модели иде реч, след като изходните данни са недостоверни? Отчитат смъртност като абсолютна стойност. Мой познат, здрав и прав 40-годишен мъж в момента е интубиран след две седмици лечение по телефона. Статистиката взема ли предвид това обстоятелство?

17

Анонимен

преди 2 години

Тежко им и горко на медиците следващите седмици горките ако изобщо са останали читави особено в провинцията пак ще дезертират и масово ще стоят хора по стълбите пред болниците.

16

House M.D.

преди 2 години

Неуважаеми другарю Томов, колко ти платиха от фармафията за да рекламираш експерименталните им отрови? И откога индивид, не можещ да събере 2 и 2, започна да разбира от математика и медицина едновременно?

15

Анонимен

преди 2 години

Мисля че ще стане пълно омазване и до 2 седмици пак ще минат онлайн.Според мен е глупост децата да ги пускат присъствено, освен това трябваше да намалят бройките в класовете, да няма повече от 10 деца в клас. Училищата са като инкубатори за Ковид, това се видя миналата година. Тази година няма да е по различно, дори може да е по зле.

14

Анонимен

преди 2 години

Да ще има скок,но всеки можеше да се ваксинира.Вече е късно.Който е ял ял ,а койот не не.Сутрин гледах помтелевизията за Белгия мисля ,че ставаше въпрос ,че отменяр голяма част от ограниченията включително и спазването на дистанция,понеже са достигналимнад 70% ваксинирани. Това е решението,но у нас ще караме по стария метод,ще се разболеем всички и след 2025 ще имаме стаден имунитет и ще махнем мерките.