34

Анонимен

преди 2 години

Пенсията се определя от осигурителния принос, а за тези, който не са се осигурявали има социялни служби и помощи. Не от бюджета на НОИ, а от държавния бюджет да им плащат. Не желая от моите осигуровки да се възползват мушенници и пройдохи!

33

Гост

преди 2 години

До кога ще го дондуркате този? Къде са НАП, Главна инспекция по труда? Неговите служители работят в почивните дни без заповед, без заплащане и не смеят да говорят, защото пипалата му са дълги и останат гладни години наред. Този и неговата шайка водят хората на Мин. заплата и на 4 часа, а работят по 12 часа. Явно и тези сега, които уж милеят за нас, разчитат на него за да вземат трайно властта. Не смеят да припарят до неговите сараи. И от тях нищо не става. Върти ги на малкия си пръст.

32

Спасявайте българите

преди 2 години

Всички издържани с ограбвани милиарди от народа през бюджета вкл от министерства и ведомства вкл от МВР и прокуратура на МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ>>Тези престъпници участват в ликвидация на Българския народ и ограбване на десетки милиарди живи кървави лева годишно вкл по отработени схеми чрез подставени фирми по оперативни програми и европроектчета..Няма арестувани престъпници .ДАже подставени генерали на власт не смеят да блокират разоряващи страната разходи..

31

Нищо ново

преди 2 години

Ако Велев живееше с минимална пенсия, увеличението нямаше да му се вижда популизъм. Ситият на гладния вяра не хваща - точно според поговорката.

30

Анонимен

преди 2 години

Как да не е популизъм, със 150 евро пенсия в Европа е нещо съвсем нормално за хора работили 20+ години. Много са нагли тия тия работодатели, ама като вече няма от къде да дойдат хора да им работят ще ги видя.

29

Анонимен

преди 2 години

По принцип Велев е прав, но за да стане това трябва всяка година да се преизчисляват пенсиите със средния осигурителен доход в България за предходната година. Иначе всички по-стари пенсии от стават много ниски

28

БГ Гражданин

преди 2 години

сит на гладен не вярва. дай да махнем минималната пенсия и направо без пенсия нали.Ще изпукат от глад още 100 200 хиляди дъртаци и всички сметки на глaвoрeзитe и рaзбoйницитe ще са ОК.

27

С Огън и Меч

преди 2 години

Това увеличение наистина е популизъм и е (почти) безсмислено.Пенсиите и заплатите трябва да се увеличат не с по стотина лева, а от 3 до 5 пъти !Не е нормално пенсиите да са едва около 500лв или пък експерт-специалист с опит и стаж да е със заплата под 1000лв, както е масово ситуацията в страната!

26

X

преди 2 години

Е нали такива като Велев 30 години ни осигуряват не на цялата заплата!

25

пияница мистик

преди 2 години

"Минимална пенсия въобще не трябва да има. Пенсията трябва да е такава, какъвто е осигурителният принос" === Тоя ако го видят пенсиите и особено римските пенсионери ще го претрепят с бастуни :))) Та той буквално казва, че ако не си бачкал толкова и толкова години да не взимаш никаква пенсия, да мреш :)))

24

Анонимен

преди 2 години

Този винаги е за бизнеса да печели за сметка на барабите...

23

Анонимен

преди 2 години

Пак ли ти бе, дърт xoмоceкcyaлист, начело с другият противен Гел. Вие винаги сте против увеличение на заплатите, пенсиите и всичко що е някаква троха за бедните. Много скоро се надявам куршумчето да ви застигне с другият ти гей партньор - Кирчо. Но още по-хубаво ще е, ако ви обеси публично народа

22

Анонимен

преди 2 години

До Спеца А сещаш ли се какво би станало при по-високи данъци? И сега 30-40% е сива икономика, т.е. укриване на данъци, и от там няма за нищо. Да, като се осигуряваш на МРЗ, няма как да има за *** и баща ти за пенсия. Ако сложат прогресивен данък, ще стане сивият сектор да е 70-80%. Просто си пиша заплатата 640лв вместо Х000 и плащам малко повече на счетоводителите или "бизнесмени" с по 100 фирми да ми издават фактури за разходи, защото ще е по-евтино. Първо да съберат 10те % от неплащащите.

21

Анонимен

преди 2 години

До Шефа На колко са ти осигуровките? Няма как да се осигуряваш на 500лв и да искаш пенсия 1000лв. В момента вдигат пенсиите на тези, които са крили доходи, не са работили поне официално с години и от там имат малко стаж и т.н. Това всъщност е проблемът. Ако си се осигурявал 40г на максимума, взимаш таван 1500, а не 3000, както би било справедливо. Ако си бил на 800лв, ти дават като на този с 500, защото нямало за него. Тогава защо да плащаш данъци?

20

Шефа

преди 2 години

Господине , ако не можете да поемете увеличение на данъците за да се осигурят пенсии за възрастните , преместете си бизнеса в Западна Европа за да разберете ТАМ какви данъци се плащат!Не може в България богатите да живеят в данъчен рай , а пенсионерите в ада на недоимъка!

19

Браво на ДБ, ДС и пр

преди 2 години

Браво за увеличението! Само че, кой ще го плаща , гастарбайтерите ли или пак ние, балъците , дето живеем в БГ?Що да бачкам и да внасям, щом има такива хубави партии, дето гласуват минимални пенсии и за всички, които не са бачкали?

18

бсп

преди 2 години

До ББТези вноски може да си ги търсиш за времето от социлизъма.......

17

ББ

преди 2 години

и милионерите в България не пройзвеждащи нищо и не продаващи нищо по света...с двойните счетоводства...риват да им подкрепим "бизнесите"...те щели да...извън ЕС парите нищо не влиза...това не е престъпно дори...това е геноцид!...и ни учат как да се държим...да може да грабят още!!!...каква наглост и безочие!*** в Германия,Франция...като си успешен...ама не...тук се краде най добре...с гешев...съдии...до кога ли?

16

ББ

преди 2 години

До ББаа минуси ...нищо ново...очаквахме...факти...как си тръгнал от поляна...завладял американският пазар с продукт...ама няма...минуси и манипулации по...дс...

15

ББ

преди 2 години

е да увеличението на пенсиите...особенно минималната...е престъпно закъсняло...хората са работили 40 и са Внасяли Вноски...това са техтните пари...не насаждайте мантрата как сте им"давали"...вярващите...вие сте следващите...това са пари плащани за 40 г. трудов с вноски...ограбени от велевци и подобни шамани...къде си на борсите бре...скоро и ти пенсионер...а да ти си милионер...а децата ти,а внуците...дали ще имат шанса?...ограничен