105

1

преди 2 години

Бензина преди беше 2.25, после падна на 1.80 и сега пак се вдигна на 2.25 та защо не намалиха цените си тройно докато беше по-евтин? че сега да искат пак да си ги вдигат - означава ли че зимата като падне цената му и на пролет пак се върне пак ще искат вдигане? То ясно че всеки си гледа неговия интерес *** малко прекаляват

104

я пак

преди 2 години

Аз съм съгласен да се дигнат цените но да са чисти колите, да не пускат чалга и да не пушат а също и задължителен 12ти клас за "сичкото шафьор"

103

И.Б.

преди 2 години

До "анонимен 113":Ув. господине, с автобус от летище София може ли да се стигне до бул. Прага?Благодаря предварително за отговора Ви!

102

Анонимен

преди 2 години

И преди когато цените бяха ниски не съм ползвал таксита . В София транспорта до такава степен е уреден-то е метро,нови автобуси с климатици,трамваи,каквото се сетиш,и не закъсняват,трамваите и метрото са най-бързия транспорт в трафиците,някои автобуси също защото вече в бус лентите не се кара,трябва да си луд да се набиеш в такси,метрото си обслужва и Терминал 2 до Летище София също,освен след заведение или нещо спешно да вземеш такси ,това е .

101

Американ

преди 2 години

Това което искат е образуване на картел. Какво става с конкуренцията?

100

Drive

преди 2 години

Цукърбърг е в Калифорния, ако утре така го завърти живота, че трябва да кара такси в София, по - добре е да се изкъпе и да сложи риза.

99

Анонимен

преди 2 години

Абе, ризи, то сега е модерно с джински и тениски - е, гледай Марк Цукърбърг. Нали така .

98

Drive

преди 2 години

Добре де, да речем че вдигнат цените, дали ще почнат да се къпят и носят ризи?

97

Анонимен

преди 2 години

Какъв бакър, бе братле? Бакър на турски означава металът мед. По каросерията няма да намериш мед. Само от проводниците и електрически контакти, ама те колко са...

96

Анонимен

преди 2 години

Издаваите ги тия коли за бакър.да си правиме с тях тоалетни чинии и прибори за храна.

95

Анонимен

преди 2 години

Това с пропзорците е, заради Ковид - да може да се проветрява купето, че кофти иначе. Музика - само трябва да кажеш - "това не ми допада, дай нещо друго" и веднага. Сега вече е много лесно - цъкаш бутона на радиото и готово (едно време трябваше да въртиш едни понтециометри, то пък пращи, та се не трае...). Просто трябва да кажеш какво ти душа сака. Даже повечето шофьори са си психолози - клиентът си разкаже проблемите, какво му тежи - сподели това-онова. Посъветва се с теб. Не зле, нали ;-)

94

Анонимен

преди 2 години

И аз искам на луната ама съм на земята.

93

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Ега да ме пита някой таксиджия дали искам да пусне климатика, карат си на отворени прозорци и ми рошат перчема и си слушат каквато искат музика. Не ме питат коя станция да пуснат също така.

92

Анонимен

преди 2 години

У Мумбай те возят с триколките дето трябва да се надяваш да не те отнесе некоя крава по пътя, че са с предимство. Какво такси е това, трябва да се озърташ като на мостика на Титаник да не те отнесе крава, тир или автобус.

91

Анонимен

преди 2 години

"таксита има и в Мумбай и в Сао Пауло и в Манила" - да, ама ние сме в Европа и се равняваме по другите европейските държави, а не азиатски или южноамерикански. При положение, че си имаш градски транспорт, особено в София - тролейбуси, трамваи, автобуси и метро, значи таксито си идва луксозна услуга. Взима те откъдето кажеш, вози те където поискаш, минава откъдето си избереш, изчаква те, ако поискаш, климатик - кеф ти по-хладничко или не, музика - каквато ти харесва... Е, трябва и да се плати.

90

У

преди 2 години

Таксито не е никакъв лукс, а средство за придвижване в града, таксита има и в Мумбай и в Сао Пауло и в Манила, някъде са с апарати, някъде не. Нашите в София са мръсни и лъжливи. Затова аз и всички мой близки ходят до София с кола, грубо е към 50-60л бензин и си напълно автономен. Последно в София ме измамиха с цената преди 10на години и оттогава не съм се качвал. Съжалявам хората, които не карат и са зависими от такива кожодери. Във Варна повечето не лъжат така и карат по тарифите.

89

Анонимен

преди 2 години

До пияница мистик............ Уникално е да го караш със 100, само дето не е разрешено.

88

Знам - ще има минуси

преди 2 години

Някой пита - ама защо искат 2,25 лв. на км? Да не би колата да харчи 1 л на километър? Ти сериозно ли смяташ, че в таксиметровата услуга трябва да се калкулира само цената на горивото? Айде, ти както и да е - може да си тинейджър и много да не ги мислиш нещата, но тези 26, които са ти чукнали плюс - вие *** ли сте? Разсъждавайте малко. Момчета и момичета - социализма приключи през 1989 г.. Досега го карахме по инерция оттогава, но вече инерцията малко по малко започва да се губи.

87

Знам - ще има минуси

преди 2 години

Ами истината е, че тарифите в момента НЕ отговарят на еропейските. Имам предвид не абсолютна стойност, а съотношение: цена на такси за 1 км към цена на билета за градския транспорт. При нас е евтиния. Ако сме 4 човека си взимаме такси и си свиркаме. Таксито си е скъпа услуга. Някой долу попита "от Люлин до Дружба 50 лв ли ще ми вземеш". Ей, баровец, колко хора мислиш в Европа си позволяват да хванат такси за такова разстояние? Сбъркани са ти представите. Таксито си е лукс. А тука - цени народни.

86

пияница мистик

преди 2 години

Купих си Vespa Piaggio за 15 000лв, защото нямам и никога не съм си вадил книжка, а до 50 кубика не искат :))) Уникално е да го караш със 100 по булевардите. Ако пътувам някъде, ще си го сложа на паркинга на летището и после ще се прибера с него. Не че нещо, ама мразя селяни с коли, по-евтини от моя скутер да ме правят на балък :)))