51

Слави

преди 2 години

От соца шуробаджанащината е начин на живот в БГ.Колкото повече държа.служител толкова намалени възможности за пенсионери,реално трудоустроени и др.За сметка на това военни пенсионери от всякакъв калибър взимат пенсия.работят на държ.хранилка и се ползуват от всички привилегии до 99 годишна възраст-почивни бази,високи пенсии ,незнаино колко заплати обезщетение и т.н.Сигурно са много образовани,компетентни и работливи

50

Обективен

преди 2 години

450000 държавна админицтрация един друг път. Броят им се върти около 100 хиляди, кога повече, кога по-малко, като 1/3 е местна администрация и 2/3 е централна администрация. Какви ли не небивалици съм чел за този броя - половин милион, 700 хиляди, милион, милион и половина, а този е по-скромен - само 450000. Преди ГЕРБ бяха 97 хиляди, после при ГЕРБ се увеличаваха малко по-малко и в края на 2020 година според НСИ в сектор Държавно управление са 112484 човека, което е рекорд.

49

Анонимен

преди 2 години

В 21 век при възможност за електрото преброяване, те искат да отпечаташ кода и да го дадеш на преброителя. Това са 27 000 купени гласове за преброители.

48

Анонимен

преди 2 години

.......Броят се полиция, армия и други силови структури наравно с бабките от общинската администрация............Държавна администрация е едно, а заетост в публичен сектор, където влизат общинските е друго. Накратко, заетите в публичния (обществен) сектор са 250-300хил. повече.

47

Анонимен

преди 2 години

Да за съжаление е така и всики тези на нашия гръб,в системата на МВР и МО е пълно със служители които са на заплата и пенсия едновременно и това продължава с години,при Радев същата история пенсионери с големи пенсии назначени като съветници и незнам си какви.....В БЪЛГАРИЯ трябва със закон да се забрани пенионери да заемат държавна работа,но какво от това-ТЕ ЩЕ СА НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ДОКАТО СА ЖИВИ,А ДЕЦАТА НИ ПО ЧУЖБИНА ЗА ТЕХ РАБОТА НЯМА

46

Чичо

преди 2 години

450 000 по 1000лв прави 450милиона.

45

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 46Алооо... Ти можеш ли да смяташ бе? Изкара и децата в детските градини държавни служители. Стига упражнения по тая тема. Броят се полиция, армия и други силови структури наравно с бабките от общинската администрация. Колкото и да се дрънка за електронни услуги, трябва жив човек да ги въвежда тези данни, а когато говорим за силови структури ще ми е интересно как електронната услуга ще ти гони крадците или ще стреля с пушката на границата. Дрън, дрън ....това било проблема!

44

Texaco

преди 2 години

Един мениджър или собственик на бизнес трябва да е ИНВЕСТИТОР, но да инвестира добре в способен и перспективен човешки потенциал, идеи за развитие и перспективни проекти! Не както нашенските болшинство робовладелци - само в джипове, екскурзии с евтини (морално, не финансово!) метреси и имоти в ултра помпозен и кичозен стил. Този порочен начин на мислене е контрапродуктивен. Тук-там из столицата вече се появяват истински компании е мениджъри (обратното на псевдо такива CEЛЯНДУPИ), но са малко.

43

Анонимен

преди 2 години

Нещо сте объркали цифрите -"В момента техният брой е около 450 000 души, а годишните разходи за техните заплати са в размер на 6,750 000 лв." :) или 6,750 000/450 000 = 15лв на човек годишно. Ако беше така, нямаше да ни пука за администрацията. Ама не е точно така. Ще да сте изпуснали поне едни 3 нули, а ако се сложи и допълнителни издръжки, като коли, сгради, почивни станции... :D

42

Анонимен

преди 2 години

До TexacoТи пък откъде разбра, че на "държавната служба" служителите не се нервират и не страдат от депресия? Точно там ли? Там, където е пълно с интриганти, шефове от най-различен калибър, където вечно се притесняваш да не те нарочат за поредния "бушон" и вечно има нови изисквания и преструктуриране на работното пространство във всякакъв смисъл?

41

хохо

преди 2 години

Няма гражданско общество в тая държава и винаги така ще бъде ... ние сме болна нация и винаги ще чакаме някой да ни спаси , защото масата са мързели и негодници.. нация от диви селяни ...

40

Анонимен

преди 2 години

До Texaco"Никой можещ няма да отиде да си пилее живота и времето за заплата, която покрива едва-едва елеменарни нужди и ли в най-добрия случай малко отгоре"........ Много хора точно така правят и в София. Точно както казахте - в най-добрия случай малко отгоре.

39

Анонимен

преди 2 години

Тази администрация са гласоподавателите на ГPOБ.Само на тях в последните 4-5 години ББ им вдигаше заплатите с по 10 % а на някой с повече. Тези 450 хил, плюс роднините им и купените роми, правят онези 600 хил, с които Деса Пpocтaкeca заплашваше в НС!

38

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен - Страна от ресторантьори и администрация!!!! - ;;;; - Попълването на фондовете за пенсии и здраве е най-сигурно от заплатите на армията чиновници, защото осигуровките на тези са ясни. Останалите са в сивата зона и на тъмно! Така че администрацията дава сигурност на управляващите за приходите в бюджета и не е "здравословно" нейното елиминиране. Много хора искат това, но могат да се окажат лошо засегнати в един момент.

37

хохо

преди 2 години

Какво 450 000 ? Това не може да бъде вярно ? !

36

Texaco

преди 2 години

Няма желаещи за работа, защото обявите в провинцията са предимно не за "работа", а за чиста робия! Предложенията 99.9% са само за черноработници срещу подаяние. Никой можещ няма да отиде да си пилее живота и времето за заплата, която покрива едва-едва елеменарни нужди и ли в най-добрия случай малко отгоре. Ето затова кьораво и сакато се натиска за държавна служба - поне се надява, че там няма да се нервира и да е под вечна депресия заради някой робовладелец.

35

Анонимен

преди 2 години

12 години управление на ГЕРп, дами и господа!

34

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Съкращаване на 75% и преминаване към електроника"......... Ама каква точно електроника имаш предвид? Гледам, електропастири навсякъде вече са въведени. Хора няма, животни няма, но електрапастирите са навсякъде. Вече, изглежда, сме преминали към електрониката.

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен "Желаещи за работа няма!"..........По-скоро можещи няма. Желаещи има, понеже под "работа" много хора, особено младите, разбират голяма заплата.

32

Анонимен

преди 2 години

Съкращаване на 75% и преминаване към електроника. 21 век сме, измислят уж ваксини за няколко месеца, тия ли нема ги бутнат, ***.