12

ПроСоТо

преди 2 години

парния локомотив е едно от гениалните човешки изобретения от зората на "техническия прогрес"..За мен той е като живо същество-има душа..Мога да го гледам с часове..Що се отнася до теснолинейния железен път,то много пъти сме пътували по него като безгрижни младежи..Наистина е много живописно..."Опознай Родината за да я обикнеш!"..

11

оф ...

преди 2 години

Едно време по линията Червен бр(Е)г-Кнежа-Б(Е)ла Слатина-Букьовци-Сараево-Ор(Е)хово се движеше теснолинейка, но през ноември 2003 г. благодарение на управлението на НДСВ тя бе закрита, както и други жп линии, а през лятото на 2004 г бе демонтирана. Сега тези населени места, там където минаваше теснолинейката са вече забравени и от нашият спасител ИИсус Христа, независимо, че в близост до г. Мизия е ... АЕЦ Козлодуй. Жп линията променя и ценностната система на някои хора ....

10

Мен

преди 2 години

Много приятно преживяване е да се пътува с нея! Пролет и есен е красиво. Веднъж пътувах и зимата, беше много добре отоплено :) колко гори и цапа въздуха, моето старо Рено едва ли е по-щадящо.

9

Жо

преди 2 години

До тъжен пенсионер----Три тона въглища и 20 кубика ВОДА, а не дърва! Локомотив на дърва няма.

8

Анонимен

преди 2 години

Да не си отварят прозорците на купетата че ще заприличат на Ч.ерен Петър. Спомням си като дете през 60-те години пътувах с родителите си по маршрута София Видин. Стоях на прозореца стъпил на масичката и гледах навън. Когато слезнах от масичката майка извади едно шише вода и ми изми лицето че бях заприличал на въглищар

7

Анонимен

преди 2 години

Това е най-красивият маршрут по който съм пътуал. Траябва да се внимава да не се надвесваш много през прозореца, че клоните са близо.

6

Паметлив

преди 2 години

А Иван Костов искаше да закрие теснолинейката, защото не била печеливша... Нека гори вечно в Ада!

5

точката

преди 2 години

Само мърсят въздуха ,по добре влак стрела на ток.

4

Браво

преди 2 години

Браво на хората-работещи по теснолинейката.За малко престъпния гении на чукундурте щеше да я затрие, а вижте Сърбия, Гърция, Швейцария...!

3

Пустиняк

преди 2 години

Железницата е голяма история.

2

тъжен пенсионер

преди 2 години

С 3 тона въглища и 20 куб.дърва за едно пътуване изкарвам 3 зими на село!

1

Асан

преди 2 години

Много пуши коминя на *** ли е :)))