40

пияница мистик

преди 2 години

Абсолютно всичко трябва да се вдига и нищо не трябва да пада, за да могат онези, дето взимаха по 50 лева от Черепа да лежат на Орлов мост да усетят вкуса на промяната :))) А на оня льоль0 отдолу да му спомена само, че ДДС, когато си фирма накрая държавата ти го връща. Страда само потребителя, че го плаща, а никой не му го връща :) Но тук разбираемо пишат 80 процентните, пенсионери, маргинали и клошари в повечето случаи, дето хал-хабер си нямат ни от политика, ни от държава, ни от устройството й

39

Зозо

преди 2 години

Как да паднат цените *** лельо? Тока, бензина, осигуровките нагоре. Ай сиктир!!!

38

ссс

преди 2 години

мда и като въведат еврото никой търговец няма да закръгля нагоре, щото са свестни и честни

37

Анонимен

преди 2 години

много ценжурка бе фесчета. колко е ддс за храни и лекарства в дойчистаня? колко българи са на ангария в онази прокажена държава която ни унищожи икономиката и земеделието и ни натриса един след друг психясали псевдополитици?

36

Анонимен

преди 2 години

връщай 20% за кръчмарите, тотално се уляха тез мързели

35

Западняк

преди 2 години

На запад в белите страни бизнеса и цените се контролират от държават, само при комунизма в България търговците и бизнеса си правят каквото си искат и сами си определят цените.

34

Анонимен

преди 2 години

Тук в бялата държава ДДС-то на всички храни без изключения е 7 процента. Има магазини в които хранителните продукти са от 30 до 70 процента намаление. Заплатата ми е 2 500 евро. С тази заплата си плащам ток вода отопление храна забавления. На краят на месеца като тегля чертата са ми останали спестени 500 евро. По колко успявате вие да спестите в територията на Мутретата. Много ще ми е интересно ако може някой да ми отговори.

33

Джедай Мастър

преди 2 години

До Анонимен 34Намаляването на ДДС е за намаляване на цените - от там увеличаване на оборота - от там подпомагане на бизнеса. ДДС се плаща от потребителите, а бизнесът само го внася. Така че не говори глупости. Просто българският търговец всъщност увеличава цената без ДДС, за да реализира по-голям приход, а крайната цена остава същата.

32

Ninja

преди 2 години

До ДемократДа, особено публични преглаганите компании умират да им пада печалбата... що за глупости пишеш?

31

Анонимен

преди 2 години

Намаляването на ДДС е за подпомагане на бизнеса, а не за намаляване на цените, цените се определят от предлагането и от търсенето на пазара.

30

Демократ

преди 2 години

На запад в цивилизованите демократични страни при капитализма капиталистите се стремят да намаляват печалбите и постоянно свалят цените, само бай rаньо комуниста мисли само как да увеличава печалбите.

29

!

преди 2 години

Не се ядосвайте, при всички варианти сме прецакани! Дори ,ще има по-малко пари в бюджета и няма да има за общините.

28

Анонимен

преди 2 години

A защо намаляването на ДДС да води до намаляване на цените! Това е добра възможност за производителите да увеличат печалбите си.

27

Анонимен

преди 2 години

Бай Ганйу е единствен и уникален в света.

26

Анонимен

преди 2 години

Няма контролни органи в тази държава. Затова всеки прави каквото си иска.

25

69

преди 2 години

да си го направят нормално, бг капиталиста разбира само от тояга;)

24

Статистик

преди 2 години

Тъкмо според Евростат от вторник вече не сме най-бедни в ЕС и комунистите дойдоха да ни върнат на дъното. Отивате тук - https://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/qol/index_en.html. Избирате България, после иконката с портмонето (на 13:00 часа) и вдясно където пише сумата и има картинка на пари натискате "Compare". Тогава виждате, че сме дръпнали пред румънците.

23

Анонимен

преди 2 години

Чорапа и канадеца са в кататонен ступор. Гледат отстрани и само чегъртане им е в главите. Управлението е оставено на самоход. Видя се че и за домоуправители не ги бива, камо ли държава да водят. Факт.

22

Мислете!

преди 2 години

Тези които командват не искат дефлация! Падането на цените се счита за едно от най лошите неща в икономиката. Те искат постоянна инфлация. Цените постоянно да растат, и парите да губят стойност. Затова банките вече не дават лихви. А на запад ти вземат лихва за депозит. Така робите са принудени да работят все повече и повече и бързат да харчат парите защото не е изгодно да пестиш. Затова и жилищата струват милиони. Затова и златото е 1800$ за унция. Затова Биткойна струва 50 000 долара.

21

Анонимен

преди 2 години

След 32 години капитализъм, народът е беден и ограбван от българския бизнесмен.