35

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен39 Това да не би да бягаш от мечка бе? Мечка и мълния еднакви ли са?

34

Унтер Пришибеев

преди 2 години

Това с ходенето на другия свят е една неприятност която очаква всеки от нас. Та това със светкавицата е доста по добър вариант от колото това да ти се случи *** опикан и олигавен в някоя болнична стая след седмици агония

33

Анонимен

преди 2 години

Ако сте в полето направо лягате в тревата и не мърдате. Ако почнете да тичате, ще привлечете мълнията. Ако колата ви е наблизо, най-добре се затворете в нея. Дори и да я удари, на вас нищо няма да ви има.

32

Анонимен

преди 2 години

По повод убития треньор снощи. Само като го гледах тоя дето е като папагал в главата - след първото изречение спрях да гледам. Викам си - тоя са ша изръси некоя простотия. И докат си го помисля и.... "Видях гръм" казва... олеле аз пък видях ***, повече няма да гледам. И не гледах. Някой може ли да ми обясни, щото може би в мен е грешката - как аджеба се вижда гръм????

31

Асан

преди 2 години

Атом отгоре... Лягаш на земята до второ нареждане :)))

30

Василев

преди 2 години

Като прочетох коментарите стигам до извода, че някой може да напише нова теория по дисциплината "ТВН" (техника на високите напрежения).

29

30,

преди 2 години

а чужд език успешно проговори ли? Иначе що ти требва лозе на баир?

28

.

преди 2 години

Абе с това клякане... Отивам аз на компютърен курс, казват ми кликни тук, кликни там, аз клякам ама в крайна сметка нещо все не успяваме да се разберем. Не знам и аз що така...

27

Анонимен

преди 2 години

Мангъров казал, че гръмотевиците не съществуват, пропаганда на ЧЕЗ.

26

Анонимен

преди 2 години

Веднъж трябваше да излизам в такова време. Викам си с колата набързо ще излезна и ще се върна. Колата беше пред нас, отворих пътната врата и в тоя момент така ми светна в очите че докато мигам (само за секунда) и се чу много силен гръм. Ушите ми заглъхнаха и аз буквално се отказах ама на секундата да ходя където и да е. Половин час след това ушите ми още пищяха. На другия ден видях че мълнията е паднала на 20 метра от мене. Едното дърво което беше на пътя буквално беше станало на клечки за зъби.

25

Анонимен

преди 2 години

И на закрито не си много в сигурност.Хайде,по нашите географски ширини са голяма рядкост,но има места по света,къде кълбовидната мълния маата си трака. Ако ти е отворен прозореца,по добре да го затвориш и пак не е сигурно че няма да влезе. Тя се води от течение.Има ли течение наблизо,дори и от вентилатор или климатик - тя отива точно там. Кълбовидната мълние е много страшно нещо.Пада като другите до земята,но с това пътят й не свършва. Става на кълбо за стотни от секундата и тръгва хоризонтално.

24

Анонимен

преди 2 години

Намяташ бял чаршаф и вървиш бавно към гробищата

23

Samo minavam

преди 2 години

И си закачате, преносим заземител

22

Анонимен

преди 2 години

а няма ли ваксина за мълния 21

21

ъъъ

преди 2 години

До Анонимен 18 - клякането намалява шансът да те уцели мълния съвсем малко. Основната му цел е краката ти първо да са залепени един за друг, за да не създават верига през тялото ти и като ги обгърнеш с ръце и си скриеш главата, да създадеш максимално пряк път на електричеството към земята, така че да опиташ да избегнеш преминаването му през жизненоважни органи, като сърце, мозък и т.н. Ако си насред поле, дори клекнал си вероятно най-високата точка (при това си 90% вода).

20

Анонимен

преди 2 години

Така със статии няма да стане. Трябва да им направите забавно клипче в Тикток, за предпочитане и с някъв тренд.

19

До до 1

преди 2 години

да бе, един час нема да мРъдам и то под дъжда. Как съм клекнал или ще ме присвие корема, или ще почна да ровичкам с нЕкоя клечка за да минава времето. Така че, одма почвам да тръчкам патешката до най-близкото дРъво. А оттам, вече може и прав на прибежки...

18

бррр

преди 2 години

До Анонимен 18 - ако трябва да сме толкова педантични, нито гръмотевиците, нито светкавиците убиват, а мълниите. Гръмотевицата е звуковият, а светкавицата - светлинният ефект от мълнията.

17

Анонимен

преди 2 години

Гръмотевиците не убиват пишман майсторе. Светкавиците иубиват. Първо светка след това гърми за да съобщи че има убит. Има светкавици които удрят ниско долу и такива които са високо. Зависи от зареждането на облаците и на каква височина произлиза светкавицата. Пре светкавици търсите затворено помещение в никакъв слячай не стойте под стряха дърво или на открито. Това със клюкането хич нее решение. Светкавицата може и клюкнал да ви убие. Ако няма къде да се скриете изключете телефона.

16

Анонимен

преди 2 години

И нека Зевс да бъде с вас!