27

Анонимен

преди 2 години

Та да се върнем на въпроса. Докато от министерството не забраните на началните да взимат нашите часове, няма да имате желаещи да преподават. Въобще замисляте ли се за качеството на образование, когато един колега начален бъкел не разбира музика, рисуване или от физическо, а трябва да ги преподава? Резултатът какъв е? Взимат си, каквото не са успели да си научат по Математика и БЕЛ. Нито пък могат да забележат младите таланти и да ги развиват. Така изкуството в българия умира. Оправите това!

26

Анонимен

преди 2 години

Аз съм учител по музика. Безработен, защото не мога да намеря пълен норматив. А нямам такъв, защото пълния норматив по музика се определя от часовете от 1 до 12 клас.Сами разбирате, че на началните им е позволено да преподават музика и така те крадат норматива на музикантите, а респективно положението е същото и с художниците колеги и с тези по физическо възпитание. Как ще има желаещи тогава да учат за безработни?

25

Учителка

преди 2 години

По образование съм учител математик. Работя в IT сектора, защото заплатата ми е в пъти повече. И не бих се върнала в училище да търпя глезените чеда на великомислещи и скандални родители.

24

МОН

преди 2 години

Я да кажат от МОН колко училища са в критичния минимум от 50 ученици? Падне ли бройката под 50, трябва да закрият училището. А след това съкратените учители назначават ли ги на ново място или им казват да се оправят?А колко закрити училища са обявени за продан?

23

учители много

преди 2 години

Има много хора с педагогическо образование. На интервюта се явяват между 5 и 10 души. Тази мантра за недостиг на учители е с цел педагогическите факултети да са пълни.

22

Учащ

преди 2 години

И какво образование ще получат,като има кой да им го плати.образование имаше преди 20 години,сега това не е образование.учители ограничени, ученици не знаещи да говорят български,да пишат и смятат.образованието в България е 0 нулево.каквито учителите такива учениците.учител заплатаджия,ученик да получи някакво образование,да вземе книжка и стане шофьор.

21

Анонимен

преди 2 години

Ако са халтав и я карат през просото голям праз!!!

20

пазарна икономика

преди 2 години

При най-високи депутацки заплати всички искат депутати и никой учител.

19

Анонимен

преди 2 години

Скоро ще има много свободни учителски места -ще ги уволнят заради вакса или ще ритнат камбаната. Желаещите да заповядат щом е толкова лесно.

18

Лаф от соца

преди 2 години

Сега получавате образование без пари, после ще получавате пари без образование.

17

Да

преди 2 години

И къде после ще работят? Към "Рома ООД" ли? Цялата държава заприличва на едно гето. По-умните и с финансови възможности заминават в чужбина и тук остава кууцо, кьооръво, саккато.

16

Анонимен

преди 2 години

"Аз стартова заплата 1000 чисто не съм имала никога:((("Колко стартовти заплати имат държавните служители

15

Анонимен

преди 2 години

А вие знаете ли всъщност, че учените и здравните работници получават по- малко и от учителите!Аз стартова заплата 1000 чисто не съм имала никога:(((Това което отказва педагозите от професиите им, според мен, е липсата на адекватно уважение, нямат почти никакви права и възможности да се справят с трудните ученици! Агресивни деца, агресивни родители......никой не иска такъв стрес, имам предвид поне съвестните и интелигентни хора!

14

Безработен магистър

преди 2 години

Магистратура от УАСГ съм. В Пловдив се дават супер мизерни заплати, не стига това, но съм и четвърти месец без работа. Хидих *** сто интервюта, повече от 1100 лв бруто никой не предложи. Ще отивам да бера маслини в Испания май. Жалко за седемте години пропиляни.

13

Анонимен

преди 2 години

Ваксинират учителите и никой няма да иска да е учител.. Не е ли ясно вече

12

Анонимен

преди 2 години

Многото университети свалят нивото, примерно господин Хаджиникой завършил Нов Български университет, или някакъв уж свестен ама завършил Информатика в УНСС, какво по дяволите е това, не може всеки университет да си пуска каквато си поиска специалност.

11

Анонимен

преди 2 години

Не в частните фирми, а в управлението и бюджетните структури са най-дебелите връзки. И в училищата, въпреки, че кадърните точно не са в тях. А със задължения за инжектиране ще напуснат и малкото качествени в тях.

10

Анонимен

преди 2 години

Жена ми има бакалавърско образование по някаква педагогика и ми каза, че никой от нейната група не работи по специалността. Една се пробвала, но след 6 месеца детската и мечта си заминала. Имаме близка, която е учителка в средно училище и вечер след 23.00 часа започва подготовка за следващия ден. Кой и плаща този извънреден труд? И заплатата и е 1000лв. чисто. То за същите пари може да си продавачка. Да помислят и решат колко да вдигнат заплащането, че работата така няма да стане.

9

Асан

преди 2 години

То и на село нема кой да копа :)))

8

Anonimen

преди 2 години

Държавата ни я избират берачите на желязо. Няма как тя да е на ниво, което да цени образованието и да не мрази и мачка образованите.