17

Програмист

преди 2 години

Ваксините са безплатни именно за да може всички да се предпазят. Тези, които отказват са направили доброволен и съзнателен избор, и поради това следва да си платят лечението. А и очевидно тази група хора не вярва на науката, защо тогава искат да бъдат лекувани от специалисти? За тях има чесън, баене, леене на куршум и други "всепризнато" работещи методи.

16

xaxsasб

преди 2 години

До Програмист - Щеше да е хубаво и ваксинираните да си платят ваксините вместо да тежат на бюджета, ама нали света принадлежи на тия дето виждат месията в телевизора. :}

15

Анонимен

преди 2 години

Интересно как *** определят чие мнение е релевантно да бъде изтрито. Тихата цензура е доста мотивираща.

14

Някой да каже

преди 2 години

На колко е остойностен прегледът на болен от Ковид19 и по коя методика , да кажат там , разбирачите ??

13

аз

преди 2 години

До 12 -------------------ами ползвай бе, кой ти пречи.

12

брей

преди 2 години

До Анонимен 11.... Само 7-9% от болните влизат в болница, останалите над 90% се лекуват амбулаторно, т.е. вкъщи, от личния си лекар. И без значение дали очи в очи, или по телефон - все пак се справят някакси, защото всъщност универсално лечение на ковид няма, няма и протоколи, няма алгоритми.

11

брей

преди 2 години

Амбулаторното лечение на ковид е симтоматично и имуностимулиращо - панадоли, витамини... и евентуално антибиотик. И работата на лекаря всъщност е да го подържа, и ако усети влошаване, да го прати в болница за вентилация, венозно лечение и т.н. И питам - защо само на ковид болни ще се плаща амбулаторното лечение? А неосигурените ковид-болни - и на тях ли от нашите вноски?

10

До 9

преди 2 години

След като плащам здравни осигуровки, независимо дали съм ваксиниран или не, трябва да ползвам лечение.

9

Анонимен

преди 2 години

Ако наистина преглеждаха всеки след тези т.нар. тестове, дали всички щяха да са с корона вирус? И да бъдат в болница? Или някаква част с назначено лечение в къщи, но не лекуване по телефона

8

Анонимен

преди 2 години

отприщи се голямото харчене

7

Анонимен

преди 2 години

В Япония на всеки човек над 35 години му се полага безплатна гастроскопия.Тя е не е със задължителен статут,а препоръчителен.Ако човек над 35 години се разболее от заболяване на стомаха и не ск е направил препоръчителната гастроскопия,сам си поема лечението,даже да е и онкологично заболяване(рак).Така трябва да е иму нас с ваксината.Ваксинираните и тези под 5% с протувопоказания за ваксинация да се лекуват с държавни средства,а другите да се оправят сами.

6

Анонимен

преди 2 години

Лечение само за ваксинирани и за хора с проивопоказания срещу ваксинация.За другите самолечение,врачки,ракия и чесън,никави лекари и лекарства.

5

Анонимен

преди 2 години

Лечението за ковид не е планувано и за това няма пари в НЗОК.Освен това никой не може да предвиди колко ще се разболеят от нещо ново.

4

House M.D.

преди 2 години

Неуважаеми другарю Салчев, защо гликомерните лентички не са безплатни? И по какво е профееееесор профеееесорът?

3

Салчо, я кажи

преди 2 години

На колко и по каква методика е остойностен прегледът на болен от Ковид19??

2

Анонимен

преди 2 години

Този как извъртя бай Масон, чак и аз се накефих. Нищо не става от него, но знае къде да се намести, къде да седне и на кой да се подмаже

1

Асан

преди 2 години

Прегледа 5 лв. :)))