244

Гунчо

преди 2 години

Добре де, няма ли някой да постави въпроса за отпадането на тавана на пенсиите. Стига с това пладнешки ограбване .Защо убивате стимула на хората да се осигуряват на реалните си заплати. Къде е справедливоста? Изпълнете си най-после задълженията си като държава - страна на един елементарен договор.

243

Анонимен

преди 2 години

Трябва тавана да падне и всеки да получава според заслуженото както се е осигурявал.

242

dzo

преди 2 години

Ma kupete na Zaikova hlebez gorkata

241

sg

преди 2 години

Зайка Байкова-синилната бабушкера преди да прави изказвания от подобен тип първо трябва да уточни, че "служебния" кабинет управляващ в момента- източи поне 2 млрд. лв за откровени про3тотии, а цените на тока, вода, газ и горива скочиха с поне 40 % СЪВКУПНО! А правителството не знае как да управлява държава в подобна криза, или не иска-защото в действителност ни управлява шепа комунистически олигиарси!!! Но споко,сега не ви се протестира щото Черепа не плаща-скоро глада ще ви принуди!!Ушко ще мре

240

Лойко

преди 2 години

Зайкова от небето ли пада.Западните пенсионери и безработни със социални помощи почиваха в България както сега,така и по време на комунизма. Сега поне една част от българите почиват по света,а всички могат да пътуват,ако имат възможности.На какво отгоре да искаме да имаме Европейски стандарт,къде ни е икономиката,Мерцедеси ли произвеждаме,Ферарита ли...

239

Тошо

преди 2 години

Браво г-жо Зайкова, думата ти тежи на място!Но сравнението е нелогично и някак найвно....как да се сравни наши с френсия пенсионер....това са различни страни, икономики и системи, т.е. ние трябва да видим тук ...защо, как и коя е причината/те довели до това положение нашите родители!Има едно златно правило...здрава работа - здраво управление - здрави пенсионери на почивка по света и у нас!

238

Анонимен

преди 2 години

Do 270 457 По време на царство България пенсии са получавали само към 300 000 държавни чиновци, служещи, военните и полицаите. По време на соца пенсионирането става всеобщо и обхваща всички - някъде 2 милиона души Пенсията е 55% от брутната заплата, изчислена за 3 най-благоприятни години. Право на пенсия - 25 г. трудов стаж и навършени 60 г. ( за жените - 20 г. стаж и навършени 55 г.)

237

Кармен Златарева

преди 2 години

Вечната тема - пенсиите!?....която никога няма да бъде решена от тази система!!!

236

До 267

преди 2 години

"На всеки работник му правят удръжки от заплатата за фонд безработица, за здравно осигуряване, за фонд трудов злополуки и професонални болести" Специално в Англия това изобщо не е вярно. Удържат 12% над 9500 на година за National Insurance. Работодателят добавя 13,5%. За такива фондове изобщо не са чували, нещата не са организирани така. Социалното подпомагане изобщо не е толкоз щедро и твърде често е към общините.

235

457

преди 2 години

Зайке Байке, западните пенсионери имат високи пенсии, защото нямаха комунизъм. Комунистите окрадаха парите не пенсионерите.

234

да я ожалиш

преди 2 години

Бабо Мико. не се притеснявай, ти нали си европенсионерка. От 20 години получаваш и пенсия и заплата. Сега си като Цола Драгойчева, работиш на ползу роду. Не те ли е срам?

233

Анонимен

преди 2 години

През 1978 година баба ми вземаше 25 лева пенсия.В селото имаше двама АБПФК които вземаха по 150 лева пенсии като АБПФК. Майка ми работеше и заплатата и беше 122 лева.Белият хляб беше 26 стотинки,черният 15.И тогава не бяхме нито цъфнали,нито вързали.На ученическа бригада работехме по цял месец за по няколко лева,а бях 8 клас и работех колкото възрастните!Единствената разлика беше,че тогава бях млад и не се замислях над тези числа.

232

Анонимен

преди 2 години

Do 265 Жеков "На запад, не чакат държавна пенсия!" - Ти чуваш ли се какво говориш, бе, каскет сплескан. На всеки работник му правят удръжки от заплатата за фонд безработица, за здравно осигуряване, за фонд трудов злополуки и професонални болести, за задължителна пенсия и допълнителна пенсия - около 25 % от брутната заплата. Доживяхме хора, които запада са го виждали само на картинка да ни учат как е там. На *** в главата му криворъба шкембе чорба клямбучка

231

Анонимен

преди 2 години

На Запад удръжките от заплатите са около 25 %. Това прави при заплата от 2000 евро към 500 евро удръжки. Трудоденят е бил 60 ст през 50-те години на миналия век, но кооператорите са получавали рента, безплатни купони за хляб, безплатни строителни материали и друга подръжка от ТКЗС Пенсиите са били 55 % от заплатите, пенсиониране на 60 г. (за жените - 55 г.)

230

Жеков

преди 2 години

На запад, не чакат държавна пенсия! Там всичко им се трупа по лична сметка и като се пенсионират имат.

229

Анонимен

преди 2 години

На запад първо са легитимирали бизнеса и хората,а след това крадат.Колко души, прплакаха от суджука за унищожен бизнес. В ефир,само един се излъга,но му казаха да се обърка и всичко се покри.

228

2021

преди 2 години

В българия пенсионерите са обречени на глад и мизерия.За това дайте тази бедна страна под наем и да се отървем.То се видя че българинът няма дарба да управлява.Он знае да краде,пие и бие.

227

Зозо

преди 2 години

Тая деменция какво се прави, че много ги разбира нещата. На запад пенсионерите са се осигурявали на 3000 марки на месец, а тука в ТКЗС-то работиха за 60ст. на ден. Де е Киро на кирия? Ай сиктир!!!

226

Анонимен

преди 2 години

Хахаха ...Еми краде се много ...за другите няма.На запад също се краде но все пак оставят и за другите ама в Бг няма лимити на кражбата

225

Широко затворени очи

преди 2 години

Мила Мика.... Нима не беше в синдикатите толкова много години как се бори ти за българските работници или бяхте на хранилката на властта?!?