16

БПФ

преди 2 години

Чета коментарите надолу и за пореден път разбирам, че най-големия проблем на българинът е безграничната му финансова тпота !!! Сулювци - не говорете хипотетично, че пенсионните фондове МОЖЕЛИ да фалират, защото Ной ВЕЧЕ е фалирала !!! 10+ години тя чака на дотации от бюджета, за да изплаща пенсии. Ной е финансовата пирамида, не пенсионните фондове - защото дава на едни, вземайки от други. Който си е дал парите на Ной явно чака след 20 год. 2 милиона цгани да му заработват пенсията.

15

До Койчо

преди 2 години

То ако има супа ще е пак нещо, ама да не се окаже, че ще е само вода в чаша? Един застраховател и с пенсионен фонд нямаха пари за увеличение заплати на служителите си, но намериха начин да вземат за шефовете нови коли на лизинг за милион и половина. Преди години.

14

До 18

преди 2 години

Никаква идея си нямаш как се учеше във ВИИ преди 1989 година. Съдиш по сегашните студенти. Лошото е, че ще се намерят хора, които ще ти се вържат на лъжите.

13

Обективен

преди 2 години

До 18 - Хайде изчакай да си отидем от този свят очевидците на времето преди 1989 година и тогава лъжи. Във ВИИ имаше освен МИО и МО от около 1976 година. Познавам някои от тях - всичките бяха приети без привилегии или както ти се изразяваш на общо основание. Единствената привилегия, която ползваха беше отличен успех на кандидат-студентските изпити. Разбира се винаги има провалили се, които лъжат, че е станала грешка.

12

Обективен

преди 2 години

Да не забравяме и как учеха бъдещите икономисти във ВИИ "К. Маркс" и юристите в СУ и как не учат сегашните студенти. Способните и знаещите от соцвремето се пенсионират, а сега финансите ги управляват крадливите и некадърни демократи и техните още по-крадливи и некадърни отрочета.

11

Обективен

преди 2 години

Частния фонд ще го окрадат. Да не забравяме къде живеем и кои стават юристи у нас в продължение на три десетилетия, защото мутренското или служебното положение на татковците им предоставяше възможност да влязат да следват без изпит или с привилегия. В Юридическия факултет на СУ по времето на соца се влизаше много трудно с почти пълен успех, но тях вече почти ги няма, а сега онези с привилегиите на татко мутра и мама демократ са свикнали на грабеж и аванта.

10

Анонимен

преди 2 години

До тарикат И друг път си се хвалил тука. Веднъж те разпитах. Ти каза, че имаш 300декара и взимаш по 70лв на декар рента. Т.е. по 1700лв на месец. Не че нещо, ама е смешна сумичка.

9

До Ванката

преди 2 години

много добре си го казал - единственото, което ни е оставено като избор е или да храним частниците и техните секретарки, или да храним разноцветните си съграждани на социални помощи. Поздравления, че си социално ориентирани и подпомагаш малцинствата.

8

Ванката

преди 2 години

Нито едното, нито другото..., ама не мога да крия осигуровки. Така че всичко ми е в НОИ, поне да не храня лъжливи частници и секретарките им с над 10 бона заплата. То е ясно, че на пенсия не може са живее нормално, затова поне спестявания човек да има и да се надява да не изкука и да ги хвърли през терасата.

7

Анонимен

преди 2 години

Частните фондове вече са източени, държавата е фалирала и е на автопилот&&& което и да избереш ***

6

тавански пенционер

преди 2 години

Каквато и формула да избереш, накрая пак ще духаш супата. Работил си, лишавал си се, взели са ти здравето и хоп, излиза тарикатчето с купената диплома и ти казва - много са ти, ще откраднем половината. Майната и на такава "държава".

5

Анонимен

преди 2 години

Естествено частен фонд.Аз знам ,че държавата беше фалирала преди само 25 години.

4

Тарикат

преди 2 години

Избрал съм преди 20 и кусур години. Личен фонд. Нито стотинка за осигуровки и по възможност купуване на суровини и материали на черно, без каквито и да е данъци. Всеки спестен лев отива за закупуване на търговски помещения, апартаменти и земеделски земи. След 20 години здраво бачкане имате осигурена "пенсия"-аренда около 2000 евро. Поработвам по малко, че съм на 42, но вече ми е по спокойно, че няма на стари години да обикалям по кофите.

3

Анонимен

преди 2 години

Бате, ако ще разчиташ пенсията да ти храни старините - по-добре да си отидеш от тоя свят преди пенсионна възраст.

2

Анонимен

преди 2 години

Този филм с частните фондове го имаше в Русия още преди 30г. Всичките бяха пирамиди, направиха милиони и изчезнаха. БГ не е дорасла още за частни пенсионни фондове. Факт. Алчноста е погубила и фалирала много хора, не бъдете алчни за да не останете на улицата на стари години. Малко ум се иска ама алчноста е голям порок.

1

Койчо

преди 2 години

И като фалира частния фонд какво правиме.Супата ли пак ще духаме