44

Анонимен

преди 2 години

Афганистан падна по-бързо от Дементиралия старец по стълбите на самолета!

43

Гошо

преди 2 години

До Анонимен41 Е големи хитреци излязоха няма що

42

Анонимен

преди 2 години

Каквото и да пишеме тук, реално ако САЩ решат да затрият Авганистан, това ще им отнеме точно пет минути

41

Най хитри

преди 2 години

Много е хитро, да оставиш камари оръжия на теци, на които 20 години си убивал децата. Много са хитри тия от Вашингтон. Хитри и леко склерозирали от старост

40

Анонимен

преди 2 години

Слушах речта на Байдън за истеглянето. Много точно си го каза. Че Америка им е дала необходимото оръжие и обучение, но не може да им даде желанието да се бият за страната си. САЩ не са длъжни да воюват в една безкрайна цивилна война на чужда държава. Според мен те трябваше да се изтеглят още преди 10 години, след като убиха Бин Ладен

39

Анонимен

преди 2 години

Америка остави камари с оръжия и сега местните ще ги ползват за превземане на комшиите си, а вие мислите че САЩ са избягали набързо. Това беше тактика на САЩ. Сега Пекин и Москва трябва да се бият с афганците защотонса комшии и са на един континент - Азия. В Русия и Китай има милиони мюсюлмани, както и в държавите от централна Азия.Америкосите излязоха най-хитри ;)

38

Само

преди 2 години

Едно е сгрешил - това е най-големият им резил досега изобщо !

37

Анонимен

преди 2 години

Да не говоря как банда първобитни араби на Осама ви пробиха цялата защита и забиха няколко самолета в Пентагона и световния търговски център и измряха 4000 души. После отидохте в Афганистан да си отмъщавате и шепа талибани с калашници с партизанска съпротива ви източиха ресурсите, деморализираха ви, на луди ви направиха и ви принудиха да забегнете като от Виетнам. Не ставате ни за войници, нито за стратези.

36

Европееца

преди 2 години

Голям срам за щатите ама тръгнали да се присмиват на Европа. Ей, там където е била Европа вие сега отивате, бе. Европа е центъра на цивилизацията, европейците са най-добрите войници и най-великите и славни битки в Европа са се провели. От Европа е тръгнало всичко, а вие американците сте ни колонията и нyжника.

35

Анонимен

преди 2 години

Кой победи, бе отворковци, я напишете. Нали сте многознайковци.

34

Анонимен

преди 2 години

Както винаги неееежно сте пропуснали критичната част в изказването за състоянието на ограда по границата, а именно че е по-зле от макет и изобщо не сме готови за такива пълчища тръгнали едва ли не на война.

33

Анонимен

преди 2 години

За илюзия и световен лидер не си прав. Янките са сила с техния петродолар и това е. Но в Афганистан номерът не мина.

32

Гроби Таласомо

преди 2 години

Само афганите били глупави, че не искалид а ги цивилизоват американците, а българите били умни, че искали да ги цивилизоват американците;))) Некои па казват, че пущу били бивши българи, а-хахахахахахаха, хахахахахахахахахахахаааааааааааа

31

Анонимен

преди 2 години

е с джен .... дърите на влас, какво да е? В България не стана ли резил с ДБ?

30

Общото

преди 2 години

Общото между Афганистан и Виетнам е жестокостта и избиването покрай мъжете също на жени и деца. Във Виетнам с ***, във Афганистан с дронове управлявани от базата Рамщайн в Германия. Всеки оператор на дрон е убил между 2000 и 5000 обекта. Защо местните марионетки да не сдадат властта? Може би ги срам и им е болно от масовите безразборни убийства?

29

Анонимен

преди 2 години

Явно освен обучаването и въоръжаването, трябва още нещо много по-важно.

28

Анонимен

преди 2 години

Хубав подарък!

27

Прави се на ощипан

преди 2 години

И той пробутва новата американска мантра - "Ау, провал, избягахме и оставихме оръжията". Нищо подобно. С няколко пъти по-малко пари от похарчените от САЩ в Афганистан там можеше да се приложи тотално тактиката "изгорена земя" и да не остане едно талибанче за цяр. Но имаха съвсем дуги цели - наркотърговията си процъфтяваше (реалният годишен обем в света е такъв, че ви е бедна фантазията), окупационният бюджет се папаше от който трябваше. А сега оставят траен проблем за Китай и Русия. Джакпот.

26

И ся ко...

преди 2 години

И кой победи ся?

25

Дзивко

преди 2 години

И не знам тоя арабист какво иска да използваме труда на аваганистаците, те нямат никакви трудови навици, само овчари и мак.., повечето са ниско образовани, иначе как ще се обясни тва да се качиш на самолет отгоре или на колесника, тва да не има е влака в Пакистан или селския автобус