147

Идеалист

преди 2 години

Всичко е предварително договорено, Сега ни разиграват поредното театро.

146

Анонимен

преди 2 години

Ами ако го сравним с това на нашата проскубана и жалка армия?!Ние даваме една камара пари и ще изплащаме сума ти и години тези американски бракми Ф-16, а те на афганците раздавали безплатно по-добро от на нас, които сме им били съюзници. Те и братушките не ни даваха най-доброто им въоръжение едно време, но определено се грижеха за боеспособността на армията ни и ни даваха доста добра техника. И тези кравари ни били съюзници?!?!?!

145

Мирчо (млади)

преди 2 години

20 години САЩ, Великобритания, ... и НАТО талибаните както си искат.Сега им се отплащат ...

144

Феликс

преди 2 години

Според мен сега е редно Талибаните да станат член на Нато, така или иначе вече са въоръжени по най-добрите натовски стандарти..

143

Анонимен

преди 2 години

Афганистан е много по голям резил от Сайгон / Виетнам .....

142

Анонимен

преди 2 години

С дронове и хеликоптери: САЩ въоръжиха Афганистан по-добре от страна от НАТО ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~<<<< А българите като гламавите си платиха и нямат все още оръжие от другия голям брат! Като чета, че афганистанците имат над 100 самолета силно препоръчвам на българските военни да не се заяждат с тях, сещате се поради каква причина! Хе хе хе!

141

Анонимен

преди 2 години

Снабдиха ги с оръжие и сега ще го бомбардират. Да живее военната промишленност на САЩ

140

Анонимен

преди 2 години

И как някой талибанин ще управлява високо технологични оръжия ако не е обучаван. Хептем на *** ни правите. Нашите пилоти ги обучават 2 години да управляват Ф 16, а те са управлявали Мик 29, не са хванато от гората.

139

Анонимен

преди 2 години

Те ги създадоха, те ги и въоражават. Не разбирам какво им е пречело да си вземат оръжията. Сетих се, стимулират производството. А за нас 2 млрд за 8 самолета.

138

Juls

преди 2 години

Дойде време за жътва..

137

Анонимен

преди 2 години

САЩ правят това, което им се заповяда от Израел. Администрацията на Тръмп (които всички са евреи) планираха подобен изход. Целта е ново дестабилизиране в Азия, като в същото време това ще се случва в зaдния двор на техния враг Иран. Просто Израел има сметка от размирици в съседство с Иран. По подобен начин евреите създадоха ИДИЛ, въоръжиха ги. Според вас защо ИДИЛ не нападаха Израел? Те убиваха само мюсюлмани. Според вас Израел защо се разбира със салафити/уахабити? Защото са техни хора.

136

asd

преди 2 години

е това си е чист спонсориран тероризъм

135

Анонимен

преди 2 години

Сащ планират нова война" Иран и Ирак"но в ролята на Садам ще са въоръжените талибани.

134

aa1830

преди 2 години

Хеликоптер да управляваш не е като да караш колички в лунапарка. Отделно поддръжка... Явно американците си имат инсталирани талибани и за това! Иначе един хеликоптер да се направи неизползваем е въпрос на един смс. Всичко изглеждам като много добре обмислен тандем м/у Щатите и Талибаните.

133

Анонимен

преди 2 години

Само с пари и джeндъpи войска не се прави

132

Анонимен

преди 2 години

Сега цялото това въоръжение ще отиде у руснаците, които помогнаха на талибаните, да завземат Афганистан.

131

Георги

преди 2 години

Американците са им дали оръжия, а те си изоставиха държавата, оръжията, жените.. и ние сега ще ги вземаме в европа :) ? Те дори собствената си държава и семейства предават, а ние чакаме да уважават чужди държави. Вие представяте ли си някой да заплашва семейството ви, да ви дадат оръжие и вие да зарежете всичко и да бягате към чужди държави. Това са дезертьори, които по време на война се разтрелват.

130

Анонимен

преди 2 години

Всичко е точно!!!Най накрая ще си спретнем една оргия да си припомним миналото.Както са казали много по умни хора от днешните ***...който забравя миналото е осъден да го повтаря отново.Така е затова има история и се казва ....питай патило не старило.

129

Анонимен

преди 2 години

точо така въоръжиха и Ислямска държава преди да напуснт Сирия и 10 г беше лешшшш. пак юдейски номера...

128

Анонимен

преди 2 години

Един самолет, за да се поддържа, иска първо специалисти, но не на думи и не учили-недоучили. Второ, иска гориво, иска части. Трето, иска инфраструктура, която иска поддръжка. Четвърто, иска някой са го кара; това не е един човек, а екип от специалисти. Разходите за поддръжка са колосални, технологиите сложни и се менят постоянно, непрекъснато софтуеъра иска промени, поддръжка, синхронизация с други системи. Все едно на мен да ми оставят Алекса, каква работа ще ми върши у нас? Ще ли ми напазарува