29

vale_karo

преди 2 години

Нещо не разбирам?Нали толкова много се плачеше всичко да е частно и да има пазарна икономика.А сега пак рев:Държавата да се намеси,държавата да помогне,държавата....Е като толкова ревете за Държавата,дайте да направим пак всичко държавно но с планово-пазарна икономика!

28

аз

преди 2 години

До Парашутист - ами аз съм написал "земеделци и животновъди". Свиневъдите последно се водеха животновъди .......... ако помня правилно

27

бла,бла

преди 2 години

Пичове, слушам от години, че все са на ръба някои, все а да фалират, а да фалират и накрая не фалират. Все криза, все пари нямат хората, морето е пълно. А аз нямам пари за море в момента. На никого не вярвам вече. Поне цената на месото наистина падна, беше стигнала 10 лв., сега е около 6-7 за кг.

26

Анонимен

преди 2 години

Потребителите не сме усетили срутване на цените на свинското месо!? Луканки и салами по 40,50 лв,месото по10,12,каймата 7,8,кое му е евтиното?! При убийствено ниските доходи на голяма част от нароада и тези цени са престъпление,къде по-нагоре? Но човекът е прав.За тютюнопроизводителите се дават милиарди субсидии,защо за свиневъдите няма??? Въпросът е с лесен отговор,който ще бъде изтрит,затова се досетете сами! Убиват всичко БЪЛГАРСКО!!!

25

Анонимен

преди 2 години

Че тези в парламента грам не ги интересува българския бизнес, само ако става дума за рекет, данъци и далавери, тогава може да се заинтересоват от цоцане, но за защита и развитие и дума да не става.

24

Анонимен

преди 2 години

Не се надявайте на помощ,сега имат по важна работа! Трябва да се види и да се уточни до най малката подробност,кой е ял бой миналата година ,от кого и защо ? Нали се сещате ,че търсят начин да разкарат Гешев,е това е по важно в момента от вашите проблеми. Ще почакате или ще си ги решите сами ,за съжаление не мисля,че държавата ще помогне.

23

баба мара

преди 2 години

продават си имуществото и се спасяват поединично в магазините масово се продававносно месо което не се знае от къде е и на колко години е

22

Парашутист

преди 2 години

До 23 - от земеделски производител до свиневъд и животновъд има разлика оттук до небето. В статията ти е написано даже, че реколтата на зърно е два пъти по-добра от миналогодишната, съответно зърнопроизводителите ще захлебят яко отново. Това не важи обаче за животновъдите.

21

аз

преди 2 години

За 2019 в България са закупени 250 Ролс Ройса. Основните клиенти на тези марка в България са земеделци и животновъди. В Плевен има един SUV Bentayga (Bentley) и то е на един от земеделските производители. Не знам за какви фалити пишат тука но Bentayga - та е минимум 400 хил. лева (най-орязаната версия)

20

Бонго Бонго

преди 2 години

Защо прясното мляко е по ефтино на запад от България????Защо в Бг прясно мляко бухат много сухо мляко, всички марки? Дали не е САМО сухо мляко..

19

рибовъд

преди 2 години

почна се с ръба на оцеляването , на ред са кръчмарите , после чалгарите , миските , плейките ,,,

18

Бонго Бонго

преди 2 години

Бедния запад яде по ефтино месо от богатият българин.....защо така?

17

Бонго Бонго

преди 2 години

Някой да обясни защо на запад месото е по ефтино от Бг???

16

Хаха

преди 2 години

До mazenМоже би защото го купуваш от кауфланд. Аз го вземам между 6 (когато има промоция) и 7- 7.50 (най-скъпо). За българско говорим, в някои магазини доставят и регионално.

15

House M.D.

преди 2 години

"Свиневъдът призова държавата да се намеси адекватно и да спаси от фалит всички в бранша." Неуважаеми другарю Димитров, социализмът свърши!!! Икономиката не е псевдо-либерална, а истински либерална. Това, че ти не си се научил да мислиш пазарно, не е проблем на държавата.

14

mazen

преди 2 години

Свръхпроизводство? Я пак?Интересно, що свинското е по 8 кинта и нагоре?

13

не се знае

преди 2 години

Нямам идея как се работи в сегашните условия, но баща ми (лека му пръст) беше агроном и е работил до 1989г в ТКЗСта, АПК, ОАПК и даже в МЗ в София и правеха износ за десетки милиони, а вземаха по една заплата и някоя премия и имахме лека кола-Фият125. След промените пак работеха, но в зърнопроизводството и за пръв път се видя с пари, купиха си апартамент, къща, кола, ей така. Помогна и на нас да не стоим под наем. Сегашните фермери реват, като няма за Мерцедеси, просто планират голяма печалба

12

Анонимен

преди 2 години

Ми пазарна икономика да се оправят сами!Щото иначе у БГ по зле от търгашите нема,ама ина дерат яко с цените.

11

dds

преди 2 години

какво искат? ограничаване на вноса, за да могат да си пробутат скъпото месо ли? Как назапад не фалират с по-високите си заплати и данъци, а на нашите все вносът им е виновен?

10

Дедо

преди 2 години

" 4 000 - 5 000 прасета на месец" - чЕкайте сега - тия 1000 прасета НЕ СА НИКАК МАЛЪК ЛУФТ!То 50 са много,а тия хиляда!Нещо не излизат сметките!Бачкал съм в кланница и като знам как ги мъчите прасетата и кравите,как ги бият и чакат да им изтече кръвта,как ги наблъсквате по камиони без въздух и вода....Никакво хуманно отношение - НИКАКВО!То за това и издържах само два месеца!Като инвестирате,като си оправите условията тогава имайте претенций....