98

До Анонимен 102

преди 2 години

Стига си писал глу-пос-ти, ограмоти се! Муджахидините- чисти афганци, борци за освобождение на Афганистан, потомствени воини, нямат НИЩО общо с талибаните които са арабска религиозна секта, чужда на традиционния в страната ислям. Талибаните се възползваха от хаоса и следвоенната нищета. Руснаците са в основата на падението на тази хубава страна, с хубави хора, които живееха добре имаха хубава храна и не искаха от никого нищо!

97

Анонимен

преди 2 години

Ами ако руснаците бяха решили да въоръжат някакви диваци и ги бяха насъскали срещу САЩ, тия джендърчета дали и месец щяха да се задържат в Афганистан?

96

Анонимен

преди 2 години

Някои правят сравнения, когато СССР беше в Афганистан, само че услужливо забравят кой им беше врага там, т.е кое световно зло роди муджахидините, изродили се после в талибани! Колко милиарда вложиха в това да гърмят с базуки по съветски редовни войничета (не предрусани наемници като американската армия!) и се гордееха с това, та чак и екшън филми правиха.

95

Анонимен

преди 2 години

Ико стаа сига нее важно коолко модерно и яко оръжие имаш акъв пидорас стои зад его

94

Анонимен

преди 2 години

Ами Китай има нужда от евтин литий за електромобилите и телефоните си.., докато опиума предполагам вече се произвежда и синтезира изцяло в Америките. И не са приятели ами колеги наемници, които са наясно защо са в армията - за пари и охрана на империализма и колониализма. Винаги съм се чудел защо българите сме бедни - ами просто сме миролюбиви християни и не сме откраднали нищо от никого, а точно обратното се е случило и случва с нас.

93

Анонимен

преди 2 години

А не ти ли стана жал за онези паникьосани, безпомощни и отчаяни авганистански хора падащи, летящи или премазани като парцалени кукли от военния самолет?!? *** ти армията и споразуменията като немогат да осигурят периметър за излитане, нормално отношение и безопасност за мирното население. Това, което прави САЩ по света и унас меко казано не е добро... Наскоро български войник се самоуби при съмнителни обстоятелства. Но къде са сега световните лидери и организации за защита на правата на човека?

92

Анонимен

преди 2 години

Цялата преса на запад говори за адресирането на ККП към талибаните - поздравите, идеите за сътрудничество с Китай... Няма ли да го напишете? Това е важно!

91

Анонимен

преди 2 години

Уви така е. Чайна Джо направи голяма услуга на Китай с когото синът му има силни общи бизнес интереси. Днес ги поздравиха, казаха, че признават суверенитета и независимостта им и че ще им дадът достъп до портовете си. Очаквам да сключат договор по линия на "Път на Коприната". Системата е отработена в Африка и къде ли не: пускат заеми, техни фирми и работници строят, обектът става китайска собственост когато изплащането стане проблем. Демократите са предатели и комунисти - това мислят за тях патриотите американци.

90

Анонимен

преди 2 години

Как ще е било напразно бе глупита, продавачите на смърт и оръжия направиха стотици милиарди.

89

Анонимен

преди 2 години

Благодарете на великия Памперс

88

джо

преди 2 години

До анонимен 86. Накомбили са на баба ти хвърчилото. Тази работа не е за дилетанти, ако беше Сталин за две години щеше да ги вкара в правия път. Талибаните никога не са напускали селата, това е тяхната крепост.

87

Един

преди 2 години

Въобще не е напразна жертвата ви. Значи, не случайно САЩ изостави оръжие за 100 милиарда в Афганистан, което УЖ СЛУЧАЙНО да попадне в ръцете на талибаните. Сега ще има кой да произвежда опиум и да купува още оръжие. И за двете неща - от правилните хора, разбирай ЦРУ. Също така, мигрантска вълна и терористи за Европа, китайският сухоземен път към Европа е прекъснат, тероризъм за Русия и Китай - все неща, от които САЩ имат стратегическа полза. Така че, да, тез момчета хич не са умряли напразно ;)

86

mm

преди 2 години

Аре сега всички, които бяха на мисии в Афганистан, да връщат парите. Всички до един. Ама там войници, сержанти, майори, и т.н. шапкари да връщат парите. Нищо не са свършили за 20 години. За българските военни говоря, другите не ме интересуват.

85

Неразбрал

преди 2 години

Е как са умрели напразно нали за демокрацията и просперитета на - *** в авганистан

84

Анонимен

преди 2 години

Войниците са просто "трупс", а талибаните са измислени разбойници, за да имат "повод" САЩ да са там. Важното е "миротворците" да засмучат ресурсите на дадена държава (малко газ и ценни метали, но в случая май става въпрос и за опиум и разполагане на бази срещу Русия). Няма да се учудя, ако президента на Афганистан е излетял с парите на държавата за Америка.. Жалко за местните хора, но това е капитализма и демокрацията.

83

Анонимен

преди 2 години

Правилно ли разбирам, че сте препечатали статия, в която англичани мрънкат защо американците са се изнесли от Афганистан?

82

Анонимен

преди 2 години

Колко ли трябва да си наивен за да повярваш в подобен патетичен Монолог?????? -))))) Спомням си видеото което разбуни световните медийни страсти когато няколко въоръжени "носители на свободата и демокрацията" уринираха върху трупа на убит млад афганистанец.

81

Анонимен

преди 2 години

не е за нищо, какво да кажем за милиардите от хероин за износ? но и без един лев пак си струва за да докажеш тезата че килтурната идентичност на една страна не се сменя лесно....

80

Анонимен

преди 2 години

Джо Байдън подари на брадите със сандали военна техника за 90 милиарда.Импийчмънт,съд и публична обесване пред Капитолия с памперса надолу!

79

Анонимен

преди 2 години

до 86Ами като толкова те кефят, заминавай при тях в Кабул, ще си единствения пътник в тази посока, а не в обратната! Може би ти е фетиш сек*с с животни, щото и без това ще ти се наложи да спиш по оборите и пещерите!