41

Анонимен

преди 2 години

Я,Юлия Бланко, да разкаже как тия които са преболедували шарка по-тежко ,имат по-различен имунитет от тия ,които са минали болестта по-леко.И да потърси в някои от броевете на ,,Нейчър магазин' от тази година,' изследванията на група учени за изграден имунитет след САРС-1 (свински грип) ,който удостоверено существува 18 год,след преболедуването.И след това да си преразгледа теорията и ,,изследванията'' за имунитета на преболедувалите от Ковид-САРС-2

40

мамин сладък

преди 2 години

OOникални глупости само в една малка статия....1. Хем имаш антитела, хем се разболяваш....2. Хем си с повече антитела, хем си по-незащитен...и т.н. и т.н......"Доброволното" ваксиниране с неодобрени ваксини бавно и полека става задължително кат спират правата на хората без ваксини....А ефекта от вваксините е доказано минимален - днес отново австрийски доктор казва, че след изследване ваксаните почти нямат антитела и са много по-малко от преоледувалите....Добър ден, фашизъм!

39

Мдааа

преди 2 години

То Израел е живия пример, ваксинирани на макс, с две и повече игли и пак са в локдаун. С и без супер компютър и лекарски умозаключения фактите са, че и имунизирани и не заразата си върви, трябва да се приеме нов подход, да не се навираме в тълпи като улави, да избягваме затворени, климатизирани пространства, да си мием и дезинфекцираме ръцете повече от обичайното и да не драматизираме излишно ежедневието си.

38

Анонимен

преди 2 години

ами те затова лекуват по телефона - оня раИш ли си отворил учебника от 69 година и чете на пациента кво да праи - абе аланкоОлу кой ти даде кетап за лекар като ще ми сричаш по телефона

37

До 35

преди 2 години

Явно не си се научил добре. Върни се в 5 курс когато се учат инфекзиозни болести и епидемиология. Ако наистина има лекари с толкова хлабави знания, тежко ни горко!

36

Анонимен

преди 2 години

Коронавируси има много, но този ковид 19 е нов. Затова предизвика и пандемия.

35

Анонимен

преди 2 години

Ами не са ваксинирани в болниците. Статистиката в европейските държави соми , че в болниците ваксинираните са по-малко от 1%. От това по-твърдо доказателство за ползата от ваксините няма.

34

До 33

преди 2 години

Изобщо не е нова болест, стига простотиии и прасно философстване. Още 2017та в медицинския университет учихме за коронавируси, дори тогава имаше епидемиологично огнище отново в Китай, но никой не драматизираше излишно. Вземете и се образовайте малко, не в новинарски сайтове по възможност.

33

Анонимен

преди 2 години

33, то хубаво имат имунитет ваксинираните, хубаво, че се правят изследвания, ама как наместваме в картинката факта, че в момента болниците са пълни с ваксинирани, които имат имунитет?

32

Анонимен

преди 2 години

Никой нищо не се опитва да "изкара". Правят се изследвания, проследяват се контролни групи пациенти, правят се изводи. Засега е това-ваксините действат , преболедувалите в 80% имат имунитет, кой по-добър, кой по-слаб 1 година по-късно. 20% са го изгубили. След като болестта е нова, никой не може да твърди предварително, доживотен, 10 години или 2 години . Наблюденията продължават.

31

Анонимен

преди 2 години

Все повече научни данни излизат , че имунитетът се губи в около 20-30% от преболедувалите след 1 година. И не става въпрос за антитела, а за Т клетъчен имунитет. Като се има пред вид по-агресивните мутации и това, по добре ваксиниран, отколкото да повториш. Вторият път е по-тежко винаги.

30

11 месеца

преди 2 години

11 месеца след прекаран ковид средна работа имам 800 антитела, така че никой не знае дали този имунитет не е до живот. Просто всички се опитват да изкарат природата и естествения имунитет незначителни. Тук са намесени мн пари. За тях имунна система развивана хиляди години не значи нищо. Значение има само химията и да си вземете дозата

29

Анонимен

преди 2 години

Последните два абзача от статията са пълен булшит

28

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 27 Разбирай го както ти си искаш, в свободна страна живеем. Дали го смятат за адекватно отваря доста теми, по които не искам да започваме да спорим. Просто имай предвид, че и в тези държави има много хора, които не го смятат за адекватно! Друг е въпросът официалната позиция от какви фактори е повлияна, като например финансови интереси. Но, както казах, не искам да разводняваме темата с това.

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 26"Не е адекватно да се ваксинират преболедували!"... Както в Европа, така и в САЩ го смятат за адекватно и задължително. Между другото, и в Русия също (не ви знам ориентацията). Всички тези държави са неадекватни, само вие сте адекватен. Така ли да го разбирам?

26

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 24 Те в "нормалните държави" толкова глyпости сътвориха до сега и толкова погрешни лечения приложиха, с които само допринесоха нещата да станат по-зле, така че не са за пример. Всяко нещо трябва да се подложи на съмнение и да се зададат много въпроси преди да се приеме! Не е адекватно да се ваксинират преболедували!

25

Анонимен

преди 2 години

До Ах "Прекаляване с ваксината води до паралич на имунната система по същият начин както тежко боледували в защита си срещу нови варианти са насочени грешно. Така че давайте още 5 игли и може и обикновена настинка да ви събори." Ако наистина водеше до "паралич на имунната система" не "може" а "щеше" и "обикновена настинка" да прави тежки поражения. Факта, че изпозлваш "може" показва, че дори сам не си вярваш в глупостите ....

24

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 18"намекът е че ако дори и да сте преболедували трябва да се ваксинирате отново."... То това не е намек. В нормалните държави отдава го знаят.

23

Анонимен

преди 2 години

До 17 Вярно е само до някъде. Ако си го изкарал тежко, значи организмът ти е бил по принцип претоварен и изтощен и му е било по-трудно да реагира адекватно и бързо. Обаче при това положение да се ваксинираш става още по-рисково, защото само ще се довършиш! По-добре да направиш нещо за подобряване на имунната си система и здравословното си състояние.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 21 Точно така е.Една лекарко го обясни,че ако не се губят тези антитела с времето,кръвта ни ще стане гъста като боза.Губим антителата,но Т клетките следят за нова такава заплаха.