50

Правда

преди 2 години

Когато нечестивите управляват,народите страдат и се крият казва Библията.А това какво следва е че ислямските терористи да продължат да върщат същите беззаконни дяволски дела за повече пари и власт,като измама,кражба,извращения,убийства ..но в особено големи размери, погубвайки милиони невинни животи,докато праведния Божи гняв не ги прати където са си избрали-в ада,когато въздаде за всяко зло и жертва,Затова спешно трябва да се евакуират застрашените християни и евреи,а терористи на съд в затвор

49

Икономист

преди 2 години

Цената на хероина ще се повиши

48

Делфийският оракул

преди 2 години

Където е стъпил говедарския ботуш всичко става на обор с много тор.

47

Анонимен

преди 2 години

Тия мантри за свободата на афганистанския народ, неукрепналата демократична държава защо не ги чухме от поне един афганистснец, поне един призив за борба, а само ит политици, *** и експерти? Защо обучената армия не се сражава? Вероятно на свободата и демокрацията хората не са видяли или поне разбрали по-хубавото.

46

Ти да видиш!

преди 2 години

Единственото сигурно нещо, което следва е, че ще спре търговията с опиум, а останалото са подробности!

45

В ОЧАКВАНЕ СЪМ . . .

преди 2 години

. . . Да видя кога ще станат ядрена сила . Мисля че е само въпрос на време . . . Както е Пакистан - държава от сто години но ядрена ! Пък са и съседи и роднини . Руснаците сигурно вече са предприели стъпки да ги направят ядрена сила !

44

Анонимен

преди 2 години

Никой не е успявал да се задържи в Афганистан. В далечното минало са катастрофирали англичаните, а в по-близкото - руснаците. Дойде ред и на американците. Афганистан е мозайка от племена, които по някакъв начин се спояват от исляма. Никакво гражданско общество и никаква светска държава не може да има там и всякакви глупави опити в тази насока свършват печално и с много жертви. Да ги оставят да си живеят с техните порядки. Дали афганистанците ще излезнат от средновековието зависи само от тях.

43

Анонимен

преди 2 години

И какво да следва ? Ще си направят свободна държава

42

Ангел

преди 2 години

20 г Американците се опитваха да създадат модерно гражданско общество ,но каузата им беше предварително загубена защото от при.мат човек не можеш да направиш . И още 20 г да бяха седели резултата щеше да е същия . Това са трилиони долари разходи .Няма смисъл.Единственото правилно решение е да превърнеш Авганистан в лунен кратер но тогава цяла пасмина НПО-та ще се вдигнат против геноцида . Угодия няма !

41

Анонимен

преди 2 години

Как какво?Ще посрещаме афганистански бежанци и мигранти ушатия ще им раздава парите за да живеят у нас като белите хора по 1700лв на месецчовек

40

Таллибанъъ

преди 2 години

Талибаните нямат проблеми с ковид!

39

пхах

преди 2 години

Виетнам, Йемен, Иран същата историяСпечелихме войната после я загубихме....Сащ

38

Анонимен

преди 2 години

Европа не трябва да изоставя Афганистан, както направиха американците. Хората тамне заслужават това.

37

БНА

преди 2 години

до хахо Както гледам, май тебе са те боднали старите. И после ти е харесало и си направил кариера. Кузов, кажи си всичко, ще ти олекне.

36

Анонимен

преди 2 години

залезът на една имперска сила, позор за цялото човечество е това, което наричат външна американска политика...

35

Ехотооо

преди 2 години

Иде идееее....! Каквоооо? Краят на ЩАС!

34

Анонимен

преди 2 години

Добре Европа защо не се намеси? Нали защитават модерните ценности? Отделно са и заплаха.Обединена Европа е много голяма сила, това е и причината американците да се изтеглят, да създават кризи в Европа за да не сме силни.

33

Анонимен

преди 2 години

И каква стана тя? Кабул е превзет, но без *** пушка. Американците избягаха като на пожар и евакуираха посолството си, а в момента руското посолство се охранява зорко от... самите талибани. Както предава руския посланик в Кабул вече не се чуват гърмежи, децата пеят в училищата и явно населението е много по спокойно отпреди.Бежанци в началото ще има, но те ще са хора от режима на Гани бягайки от възмездие. Никаква бежанска голяма вълна няма да има от афганистанци. От такива представящи се-да

32

Анонимен

преди 2 години

Ще въведат ред в хаоса.

31

Анонимен

преди 2 години

В момента 10 000 американски граждани са заклещени около летището и в него.Талибаните избиват американци.А Комрад Байдън си пие млекцето преди сън и Хънтър смучи крек в спалнята на Линкълн .