18

от Варна

преди 2 години

Каквото и да пишете сме доста социална държавна. Това не значи, че е справедлива, а че не е като в Щатите или Африка, да се спасяваш сам. Представяте ли си, колко ще останат без доход за хляб, ако трябва да им плащат според личните вноски-сигурно милион. За да има лична отговорност обаче, трябва да има и грамотно население. Колко от Вас са учили какво да е за личните финанси и банки?

17

Евроатлантик

преди 2 години

Със 300 лв минимална пенсия със скромния 38 г.трудов стаж се живее прекрасно в България.

16

комитата

преди 2 години

абе сумата и хора н е вкарват осигуровки и вземат пенсии -с фалшиви телкове са са 40 % от хората никой не го интересува-здравната ситема и образователната точат системата поголовно и бе з съвест -20 000служебни коли си обикалят за частна полза без проблем чакайте изборите да в и оправят-средната класа изчезна сега изчезва и малкия бизнес

15

Анонимен

преди 2 години

Ква пенция, в момента се закрива държавата.

14

Асан

преди 2 години

Римляните да плащат по 60 бона за пенция... немат ни 1 ден трудов стаж :)))

13

Жо

преди 2 години

До Киро === На 65 години се пенсионирах с 53 години 3 месеца и 8 дни трудов стаж. Трудовият ми стаж започва, когато бях на 15 години.Това е записано в трудовата ми книжка. След това съм работил 7 г. първа, 17 г. втара и 21 г. трета категория труд. Три дни от кат. се приравняват на 5 дни от кат. Четири дни от кат. се приравняват на 5 дни от кат. Така, при преизчисление на трудовият ми стаж от кат. към кат се получи 53 г. 3 мес. и 8 дни общ трудов стаж.

12

Гошо

преди 2 години

До КироНе може горд собственик на трудов стаж бъди и жив и здрав ,колкото се може по дълго да си харчиш пенсията с здраве Такива като теб заслужават Остави ме аз какво пиша за себе си

11

Киро

преди 2 години

До навършването на пенсионна възраст (65 г.), ако съм жив и здрав, ще имам 44 г. и горница трудов стаж. Мога ли да си продам някоя година...:)

10

Гошо

преди 2 години

До MaйMyнaтa..Аз съм на социалка Горд съм че не съм платил и лев на разни пирамидални структори наричащи се пенсионен фонд

9

СПОРЕД МЕН,

преди 2 години

До ф====Никой не ти забранява да си внасяш пари в лична сметка, от които един ден ще теглиш колкото ти трябват. Наследниците ти ще имат също право да теглят от тези пари, ако са останали.

8

Гошо

преди 2 години

До АнонименЕстествено ,друг е въпроса че не бих си купил и един час за пенсия

7

ф

преди 2 години

Пенсионната система в България никога не е била дори малко справедлива. Дори и по времето на социализма. Справедливост ще има едва, когато всеки си внася в лична сметка плюс някаква минимална гарантирана от държавата.

6

Майна до 8

преди 2 години

Ако си имал пенсионни удръжки 300- 400 лв. - те са процент от заплатата ти и това означава , че заплата ти трябва да е била НАД 1300 ЛВ. ВЪРХУ НЕЯ ПЕНСИЯТА Е ПО- ГОЛЯМА ОТ ТВОЯТА. ТАКА ЧЕ - В НЕЩО ГРЕШИШ ИЛИ ЛЪЖЕШ. А КУПУВАНЕТО НА СТАЖ - 128.7ЛВ. ПО 12М = 1550ЛВ. Се прави при недостиг на сгаж до 5 год. И ЩЕ ДОВЕДЕ И ДО МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ - 340 ЛВ. ТОЛКОВА.

5

До 8

преди 2 години

Дедка, няма как да са ти удържали от заплатата 300-400 лева пенсионна вноска и да взимаш 400 лева пенсия. Това за което говориш, са всички вноски, реално си внасял по 30-40 лева пенсионна на месец.

4

Анонимен

преди 2 години

Дали има още заблудени хора ,които да мислят ,че след 20 год ще вземат пенсия?

3

MaйMyнaтa..

преди 2 години

Социалка чакам, и лев не давам на лешоядите.

2

Станислав Рангелов

преди 2 години

До АнонименЕ не е точно така: може да се купи стаж за времето на следване, т.е. 4-5г. Не може повече :)

1

Анонимен

преди 2 години

Е, браво! Излиза, че си наказан защото си имал наглостта да учиш висше, вместо още на 16 да почнеш работа.