14

Пак по опорката?

преди 2 години

До Данко Харсъзина: Изхарчили парите за цяла година? По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш? ................................................................................................................. Финансовият министър отчита по-високи приходи за полугодието от планираните. Но за да се използват трябва да се гласува в НС актуализацията на бюджета, без това няма да минем. Иначе няма да има пари за Ковид и за актуализация на пенсиите.

13

Какво пък

преди 2 години

До Данко Харсъзина - преди тях, ББ успя да го изхарчи за 2 месеца само. Питай него как ))

12

За мен лично

преди 2 години

не е нужна, но за Държавата е нужна актуализация на бюджета и трябва да се направи час по-скоро! Е, освен ако в НС не решат да направят някоя друга нова комисия за имотите на някой друг ***, вместо да правят такава актуализация

11

пенсионер

преди 2 години

Говоря за разликата между 1.0 и 1.35 - тя е 35 %. Мисълта ми е , че никой не може и няма право да "подарява" трудов стаж. Това е въведение на червеният министър Калфин , за да се изплаща увеличение на пенсиите от бюджета, а не от увеличение на заплатите. Т.е. държавата да доплаща, а не работодателите. А иначе сегашното увеличение е наистина 0, 15.

10

Анонимен

преди 2 години

Да махат веднага парите за превозвачите. Какво ще ги спонсорират, даже и нагло нови фирми се отварят. Какво точно прави България Ер Техник по време на криза? Защо се създаде в Корона криза.? Не бива да се вземат каквито и да е заеми! Парите на държавните служители и самите служители да се намалят!

9

О хо хо

преди 2 години

Я ПО- ДОБРЕ ПРОВЕРЕТЕ КОЛКО ОТ МИНИСТРИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ НА ДПС СА С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО, КОЕТО Е ЗАБРАНЕНО ПО КОНСТИТУЦИЯ!!!

8

До пенсионер

преди 2 години

Увеличението на пенсиите НЕ Е 35%!!!! Разликата между 1, 2 и 1, 35 в коефицента е 0, 15.

7

Майна

преди 2 години

ЛЮБОМИР ДАЦОВ В ИНТЕРВЮ КАЗА, ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ АКТУАЛИЦИЯ И ИМА МНОГО ПЕРА, ПЕРЦА И ВЪЗГЛАВНИЧКИ В БЮДЖЕТА. ТОВА Е ЧОВЕК СПЕЦИАЛИСТ!!!

6

пенсионер

преди 2 години

Не трябва да се приема актуализацията на бюджета за пенсии. Кaк мoжe нa някoй дa му хрумнe дa увeличaвa трудoв cтaж c 35%. 40 г. cтaвaт 54 г. 1 г. дaвa 1% увeличeниe нa пeнcиятa, или в cлучaя 14%. Оигуритeлният дoхoд прeз 2007г e 398 лв. , a ceгa e 1100 лв. Eтo oт тoвa бягaт cиндикaтитe и рaбoтoдaтeлитe - от увеличение на заплатите. А виe ce кaрaйтe пoмeжду cи. При кoeфициeнт 1-цa увeличeниeтo при eдиния cлучaй e 30лв., a при другия 84 лв. Яcнo ли e? Глeдaт ви в oчитe и ви лъжaт.

5

Време за промяна

преди 2 години

Финансовият министър отчита по-високи приходи за полугодието от планираните. Но за да се използват трябва да се гласува в НС актуализацията на бюджета, без това няма да минем. Иначе няма да има пари за Ковид и за актуализация на пенсиите. ........................... И не си правете илюзии, че всички ще помагат. Бойко и ГЕРБ имат интерес да се създава хаос и ще пречат колкото могат - и за създаването на бюджетна комисия, и за обсъждането в нея на проекта, и за гласуването му в пленарна зала.

4

Малко за политика

преди 2 години

Трябва да се работи по правилата на парламентарната демокрация. 1. Правителството да внесе в деловодството на НС проект за актуализация на бюджета. 2. В НС да се създаде бюджетна комисия (още няма), тя да разгледа предложението и да го внесе за гласуване в пленарна зала. 3. Да се включи предложението на комисията в дневният ред на НС за гласуване. ........................................................................................... Имаме работещо правителство и работещ парламент. Работете!

3

Анонимен

преди 2 години

Тази внучка на партизанка голям експет? Ще задмине по дивотии Мика Зайкова. Хърсев, Дацов, Ганев и останалите сериозни икомонисти твърдят, че няма нужда от актуализация при толкова "мазнинки" заложеми в бюджета. ГЕРБ постоянно са критикувани, че занижават приходите и раздуват разходите. Правят консервативни бюджети със заложени много буфери. На фона на това тези си скъсаха устата да се хвалят как повишили събираемостта и спрели кражбите. И...пари нема!!! Нещо....ни моткат яко.

2

Анонимен

преди 2 години

Не съм получил 1 стотинка от началото на кризата, нито някой от близките ми. Все ми е тая.

1

Анонимен

преди 2 години

Всяка актуализация е важна, но, зависи кой я е правил тази актуализация