27

Анонимен

преди 2 години

И после тежката вода и заряда от Пенемюнде бе използван от САЩ за направата на Малчугана и Дебелака, хвърлени над Япония!

26

Анонимен

преди 2 години

Как бе " Гадни копилета" не е ли документален филм?!?!Малеееее, пък аз какво си мислех!

25

сравнението

преди 2 години

До чичо Чиче седи си на сянка и се бели семки.Още в края на 70-те по кината у нас прожектираха продукция за акцията в завода за тежка вода.Филма си бе реалистичен по разкази на участници в акцията и нямаше дитирамбите за спасителите от брега на Темза!И докато люпиш семки прочети и сравни кога започват ядрените проекти в Германия,САЩ и Русия и до къде са били при акцията в Норвегия!И пийни вода след семките,че е жешко!

24

чичо

преди 2 години

Чета коментарите и съм впечатлен от интелектуалното ниво на днешния българин! А относно филма - това е действителен случай, британските командоси взривяват немски завод за "тежка вода" в Норвегия. Това забавя нацистката програма за производство на атомна бомба с години. Бих искал да попитам великите стратези от форума какво щеше да се случи, ако нацистите бяха произвели бомбата? Затова по-леко с обобщенията кой спечели войната...

23

Джо

преди 2 години

И как гладни, боси, без гориво и патрони щяха да победят немците? С лопата само селски свади се решават!

22

Реалист

преди 2 години

Оценка за всв, дават навремето Франклин Рузвелт, перифразирам: Не можем да отречем приноса на червената армия, която на източния фронт унищожава повече сили на противника, отколкото, всички 25 държави заедно воюващи срещу Хитлер. И Чърчил пред камарата на общините: да отбележим изключителния принос на червената армия, която изкорми хитлеристката военна машина.Днес тези, които се опитват да ревизират историята трябва да ревизират и цитираните по-горе.

21

И

преди 2 години

Някои много си вярват че някакви консерви и прочие ооределили войната! Смехурии!.. Американските банки и отпущат пари и средства както и на едните така и на другаде! Пари и стомана за немските танкове и оръдия после чиста печалба за чичоСам! Участвали в две световни войни дали по малко жертви от година ковид😂

20

СМЕХ....

преди 2 години

Втория фронт на руснаците от американски облекла,консерви, машини , оръжия и продоволствия--РЕШИ ИЗХОДА НА ВОЙНАТА!!!.../...другото са празни приказки.../

19

СМЕХ....

преди 2 години

Ако немците бяха влезли с 3- ЖП-ешалона, С ВОДКА И СЕЛЬОДКА в Русия, руснаците щяха сами да им донесат главата на Сталин,на сребърен поднос!

18

И

преди 2 години

75%на силите на източният фронт, 25%на западният! Както беше казал един млад немец гледайки "Битката за Севастопол", американците влязоха в една вече решена война в последните 8секунди!..В нашияте учебници вече няма информация кой е хвърлял атомни бомби а единствено бройна загинали американци. За убити японци нито дума! Нито дума имат и за източният фронт в американската енциклопедия за деца!..

17

Историк

преди 2 години

Още при смоленск става. Ясно на болшинството от немските генерали, че операция Барбароса е прибързана, и второ, загубите на немците не могат да се покрият от резервите. След Сталинград, вече почти немските генерали са наясно с очертаващото се поражение. победата, затова и след Харков, Хитлер трудно намира генерал който да приеме неговата доктрина и да разработи настъпателна операция , става дума за Курск, накрая се спира на цайцлер, въпреки предупреждението, че при неуспех, ще му коства войната

16

Джо

преди 2 години

Да бе, точно такива измислици ги раждате! 2 пъти иска примирие, а нашия Ванга и знае края на войната . Смях!

15

rusnak

преди 2 години

Западащите имат ли други герои освен комиксовите?

14

Анонимен

преди 2 години

Края на войната е когато американски командоси изгарят Хитлер жив в едно парижко кино.Другото всичко е пропаганда на червените!!!

13

Анонимен

преди 2 години

Много игри играете, лесно се коментира ужаса на войната зад монитора, с чаша ракийка в неделя !

12

Джо

преди 2 години

Само руските истоРици лъготите като бесни. Без 2 фронт и войната срещу немските подводници и Лендлийза болшевиките нямаше да изтласкат немците. Копчета са им доставяли на вашите бе, колкото и да се пънете. 8 млн немски войници на всички фронтове и над 30 млн сссрски - скотобойната на болшевишките некадърници и чудовището Сталин. Който 2 пъти моли чрез БГ посланика в Масква за примирие хитлер? Що така, нали сте били много корави?

11

Анонимен

преди 2 години

Точно,малка операция в джендемите на Норвегия обръща хода на войната !Така е!Не се спряхте,ей!

10

ИстоРик

преди 2 години

До Джо .. .ама верно ли ве ? Я като по-запознат светни ни КОГА американците започват да изпащат помощи за Руската армия и кога се намесват във войната ..... доколкото аз знам НАКРАЯ . КОГАТО СТАЛИН ОБРЪЩА ХОДА НА ВОЙНАТА И ЗАПОЧВА НАСТЪПЛЕНИЕ ... едва тогава САЩ и Англия изведнАж решават да "помагат" на победителя и започват настъпление за да "освободят" Западна Европа от вече панически бягащите германци .... ЛЕНДЛИЙЗ ЗАПОЧВА НА 11 ЮНИ 1942г. .... Нещо да кажеш ?

9

Анонимен

преди 2 години

Слава на Русия!!!

8

Джо

преди 2 години

Ссср и Германия са съюзници до 22.06.41. Впоследствие Хитлер ги удря изпреварващо. Без Лендлийза от западните държави - безплатна храна, суровини, облекло, муниции, оръжие и машини, сега рашите щяха да са немска провинция.